Ram'iniz Yetmiyormu Yoksa Kolayı Var

Kodla Büyü

basbag

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Bilgisayar'inizin Özelliklerine Girin...
- Yukarıdaki Menülerden " Gelişmiş " Menüsune Tıklayın...
- " Performans " Adlı Menünun " Ayarlar " Kısmına Gelin...
- Daha Sonra Tekrar Çıkan Pencereden " Gelişmiş " Menusune Gelin...
- " Sanal Bellek " Bolumunden " Değiştir " Yazısına Tıklayın..
- Daha Sonra Çıkan Pencereden " Sürücüler " Kısmından " Hangi Bolumden Raminize Vermek Istiyorsanız Seçin ( C: , D: E: ) Gibi...
- Sürücüyü Seçtikten Sonra " Özel Boyut " Seçeneğini Seçip
- Başlangıç Boyutu Orneğin ( 1024 )
- En Büyük Boyutu Orneğin ( 2048 )

Yaparsanız Raminiz 1,5 Gb Artmıs Olur...
Bu Formulun Pc'Nize Hiç Bir Zararı Yoktur...
Kesinlikle Kullanabilirisniz

Hocam bunu windows kendisi ayarlıyor zaten bunun performansa hiçbir faydası yoktur. Fakat mantık şudur hiç çalışmayacak olan bir programın en azından bu yolla çalışması sağlanır ama yavaş çalışır. Ki yavaş olmasaydı herhalde bilgissayar üreticileri RAM kullanmazlardı bir HDD işi hallederdi. Paylaşım için teşekkürler.

hasari' Alıntı:
Hocam bunu windows kendisi ayarlıyor zaten bunun performansa hiçbir faydası yoktur. Fakat mantık şudur hiç çalışmayacak olan bir programın en azından bu yolla çalışması sağlanır ama yavaş çalışır. Ki yavaş olmasaydı herhalde bilgissayar üreticileri RAM kullanmazlardı bir HDD işi hallederdi. Paylaşım için teşekkürler.

:+1: :+1: :+1: :+1: :+1: :+1: :+1: :+1: :+1: :+1: :+1: :+1: :+1: :+1: :+1: :+1:

hocam belirttiğin ölçülerde artırmanın çok fazla bir yararı olacağını sanmıyorum
aksi halde extra bir 40GB lık harddiskte Sanal Disk oluşturup 40GB ram takılı gibi kullanabilirdik.
Bunun en uygun değerini zaten windows kendi ayarlıyor, ama illada ben ayarlayacağım dersen o zaman en iyi performans için

Min. Değer : Raminin 1,5 katı
Max değer : Raminin 2,5 katı olacak şekilde ayarlaman gerekir.

bu yöntemin fazla bir yararı yok sanal belleği 3500 mb yaptım değişen bir şey olmadı fazladan 256 lık ram taktım değişim hissedilir oldu.

cache bellekler ilk devereye giriyor cache1 ve cache2 ler sonra sanal belleğe bakılıyor ama işlemci desteklemiyorsa bunu HDD nin kapasitesi kadar yapılsa bile bir faydası olmaz. Keşke dediğiniz kadar kolay olsaydı

harddiskin hızı tabiki ramle karşılaştırılamaz.. ama hocam sağolsun edindiyi bilgiyi bizimle paylaşmış :alkis: :alkis: :alkis:

Bu işlem Sanal Bellek de dediğimiz sitemde yeralan pagefile.sys isimli dosyanın boyutu ayarlamaktan ibaret. Kullanım amacı da sistemdeki RAM in yetersiz kaldığı durumlarda HDD'in ilgili bölümünün RAM gibi çalışmasına olanak sağlamasıdır. Sanal Bellek miktarının Windows'ın önerdiği boyutların altında ve üstünde olması problem çıkarabilir.
Min. ve Max boyutlarının 1.5 ve 2.5 katı olacak şekilde ayarlamak sistemin sağlıklı çalışması için yeterlidir.. basbag arkadaşa da teşekkürler paylaşımları için...

Geri