R.java dosyası kayboldu. Yeniden oluşturulmuyor.

Kodla Büyü

btogretmeni34

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Eclipse kullanıyorum. Üzerinden çalıştığım projede R.java kayboldu. Yeni bir proje açtım, ondan hiç oluşmadı. http://stackoverflow.com' daki nerdeyse her başlığa baktım çözüm bulamadım. Win7 X86 kullanıyorum. Birisi X64' de bu sorun genelde yaşanıyor demiş, o yüzden format atıp X86 kurdum. Yinede çözüm olmadı. Ne yapabilirim.

x86 ve 64 bit win7 ve win 8 kullandım, şimdiki 64bit win8.1
eclipse kullandım böyle bir sorun olmamıştı, şimdi android studio kullanıyorum yine böyle bir sorun yok.
temiz bir windows üzerine en son halini indirip denemişsinizdir heralde.

İSim verirken bir yerlerde res klasorunun ıcınde turkce karakter kullanmıssınız yada sayı ıle baslayan bır ısım vermıssınız bunu duzeltın sorun duzelır.

Projeyi hangi sürücüye oluşturdugunda önemli c: sürücüsüne oluşturmaya çalışırsan güvenlik sebepleriyle r.java oluşturalamıyor. başka sürücüyü dene.

Nadir SERT' Alıntı:
İSim verirken bir yerlerde res klasorunun ıcınde turkce karakter kullanmıssınız yada sayı ıle baslayan bır ısım vermıssınız bunu duzeltın sorun duzelır.

Yeni oluşturduğum projede de oluşturulmadı. E: sürücüsünde oluşturduğum projede de ortaya çıkmadı.

xml dosyalarında bir hata olabilir yada Build Path de gereken bir library eksik olabilir. Hangi eclipse versiyonunun kullanıyorsunuz?

Arkadaşlar xml dosyasında hiçbir oynama yapmadım. Daha yeni oluşturduğum, üzerinde hiç oynama yapmadığım 0 kilometre projede de oluşturulmuyor. Eclipse'nin son versiyonunu kullanıyorum. http://stackoverflow.com' da da bu sorunu çok fazla yaşayan var. Hep aynı öneriler var ama buna rağmen sorunu çözemeyen de çok insan var. İşlemci amd onunla ilgili olabilir mi diye dünüşüyorum. Bir de pc' ye ubuntu kurup denesem sorun gider mi acaba?

hocam Android studio da benzer hatalar aldığımda Invalidae cache -Clean Project - Rebuild filan yaparak cache i siliyordu hatalar düzeliyordu. eclipsede de böyle birşeyler vardır bir deneyin. Cache leri temizleyin bi.

Aynı şekilde hocam. empty activity seçtim R.java yine oluşmadı.
Clean ve Built seçenekleri eclipse de de var. Onlarda işe yaramıyor.

btogretmeni34' Alıntı:
Sorun şimdilik halloldu gibi görünüyor. Yardım eden herkese çok teşekkürler.
Herkese teşekkür ederkene bir de sorunu nasıl çözdüğünüzü yazarsanız daha etik olur kanaatindeyim.

BBNET
Geri