Rölantide aracın altından tiz bir ses geliyor

Kodla Büyü

00yunus00

Site Gezgini
Son 1 aydır araç ışıklarda beklerken ya da kısa süreli çalışır vaziyette bıraktığımda aracın alt kısmından iki demirin birbirine çarpma sesi gibi tiz bir ses geliyor. Yola devam edince kesiliyor. (Bu ses herzaman da olmuyor) İlk etapta motordaki kayışlardan zannettim ama sonra sesin aracın altındaki ya egzoz demirinin devamından ya da alt taraftaki bir parçadan geldiğini gördüm. ARacın tam alt orta kısmında kaldığı için ne olduğunu tam tespit edemedim. Herhangi bir bilgisi olan varmı? Araç symbol. Alttaki herhangi bir parça gevşemiş olabilir mi?

benzer bir sorun bende de var. 2006 dizel fiesta. Bendeki ses iki parçanın birbirine sürtmesi gibi, sadece rolantide geliyor, o da her zaman değil. arabanın sağ tarafında bir titreme var, ses de sağ önden geliyor. sanki lastiğin üst tarafı ile motor arasından biryerden geliyor. yalnız ses sadece arabanın içinden duyuluyor. kaputu açıp dışardan bakınca duyulmuyor.

Hocam benim aracın içinden duyulmuyor dışarıdan duyuluyor. Aracın etrafında komple döndüm motor kaputunu açtım. Ses alttan tam ortalardan bir yerden geliyor sanki egzozun motor tarafına giden borusu sağa sola çarpar gibi. Yanlış görmüş de olabilirim.

hocam bir egzoscuya gidin baktırın benim meganeda da olmuştu koruma kısmı çarpıyor demişti 2 dakikada halletti..büyük bir sıkıntı değ il yani.

Genelde eksoz kaynaklı çatlak veya sürtmeden kaynaklı birde eksoz çıkış noktasında bağlantı askılığı var buradan da geliyor olabilir. Bir ihtimalde motor üstünde aleminyuma benzer bir levha var ısı kalkanı bunun çatlamasından da kaynaklanıyor olabilir.

Bence V kayışından geliyor olabilir.
Hatta şöyle deneyebilirsiniz. Elinize bir camsil püskürtücü alıp içine su doldurarak V kayışına sıkın eğer ses kesiliyorsa bilin ki v kayışındandır.
Benim aracımda aynı sorun var. Bir ara yaptıracam insallah yolda kalmadan :)

BBNET
Geri