Q sürücüsü sorunu

Kodla Büyü

cemilsen

Üye
Merhaba arkadaşlar;
Başlığa q sürücüsü sorunu dedim ama sorun yaratıp yaratmadığından emin değilim. Bu ara tahtalarla çok sorun yaşıyor ve çözüm bulmaya çalışıyorum. Olay şu; clonezilla ile imaj yüklediğimde tahtalarda Q harfli yeni bir sürücü oluluyor boyutu filan çok küçük ve zaten içine girilemiyor. Daha önce benzer bir durum yaşayan oldu mu acaba. 4 defa tahtaları kurdum ve her seferinde tahtların nerdeyse tümü bir kaç gün içinde kurtarma ekranına düşmeye başladı. Sorun ya timefreeze ya da clonezilla kaynaklı. Bu Q sürücüsü clonezilla ile ortaya çıkan bir durum sanırım. Sizin yorumlarınız neler acaba?

Hocam hiç başıma gelmedi ancak timefreeze veya benzeri yazılımlar kurulu olarak imaj alınınca bu tip sorunlar oluşabilir diye düşünüyorum. Komple disk imajı alıp yüklüyorsunuz sanırım. Clonezilla ile ilgili olmadığını düşünüyorum. Bende Clonezilla kulanıyorum timefreeze i de imaj işlemi bittikten sonra yüklüyorum. Şimdilik bir sorun yok.

Ayrıca time freeze vb programlar yüklü ise pasif halde tüm disk imajı alırsanız sorun çıkmaz. Ama tek sürücü imajı alırsanız bu programlar mbr ye de eklendiği için sorun olur. İmajı yükledikten sonra arkadaşların dediği gibi sonradan kurun.

BBNET
Geri