Python Programlama öğreten varmı?

Kodla Büyü

bahhele

Üye
seneye yeni program hazırlıyorum..scratch dan sonra öğretmek için small basic mi kullanmalıyım pyton mu? iki dil hakkındada zerre kadar fikrim ve bilim yok. hangisi daha kolaydır ortaokul çocukları için?
ve ortaokulda small basic öğreten gördüm de python görmedim hiç...aranızda pyton anlatan varmı öğrencilerine? döküman paylaşırmısınız kitap v.s..?

lisedeyken pythondan bahsetmiştim çocuklara. birkaç da örnek gösterdim. google bu dili kullanarak yapıyor birçok projeyi. yazım olarak biraz garip geliyor genelde başlangıç için ama başlangıç için kolay bir seviye ile zorluk çekmezsiniz. hem google üzerinde hem de youtube kanallarında bolca örnek var.

small basic hakkında pek bir bilgim yok ama python kolay bir dil. istihza.com a kaynak için bakabilirsin.Fakat ben haftada 2 saatle pek faydalı olacağını zannetmiyorum.

Python anlattıktan sonra her dili anlatabilirsin. Python zordur demiyorum ama ortaokul çocuklarına yönelik falan değildir tabiki. Small basic yeni başlayanlara daha uygun.
Yok dersen ki biraz zor olsun ama çocuklar öğrenmişken iyi bir dil öğrensin o ayrı

codeacademy.com da python mu var hocam? biraz anlatırmısınız? sistem code.org a mı benziyor? nasıl?

bu sene small basic gösteriyorum çocuklara.. Biraz zorlanıyorlar siyah ekran beyaz yazı olayında.. O yüzden visual basic ile başlamak daha mantıklı bence.. Hem {, , . gibi işaretlemelerle uğraşmazlar hemde görsel olur.. Artık çocuklar görselliğe alışmış.. bunu göz önünde bulundurun bence..

BBNET
Geri