PYBS sisteminde sorun mu var?

Kodla Büyü

cinefil

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Merhaba arkadaşlar.. 2-3 gündür PYBS sistemine tablet arıza kaydı yapmaya çalışıyorum ama olmuyor. Olsa bile çok zor oluyor. Sizde nasıl? sizde bir sorun var mı?

peki hocam teşekkürler :) bir tane öğrencinin arıza kaydını yapamadım ama paketleyip arızalı tabletlerin oraya koydum. Kargocular alıp götürürse kayıt yapamadığım tablet hakkında sıkıntı olur mu?

Olmaz hocam.Ben geçen hafta gönderdim.Pybsye giremedim.Tablet tamir edildi ve geri gönderildi.

pybs ye girmeniz garanti süreci için önemli aslında. Bir tablet garantisi bitene kadar üç kere aynı hatayı verirse yenisiyle değiştirilmek zorundaymış. pybs ye işlemezseniz sayıyı nasıl ispatlayacağız?

sorun halen devam ediyor, bir yolunu bulan var mı?
Ben kaydetmeden asla göndermiyorum. Hatta sadece pybs ye değil, dosyamda da kayıt çizelgesi var ona da kaydettirip öğrenci teslim etme ve alma imzaları alıyorum. Kaybolan tabletler olabilir, nerede kaybolduğunu ispatlamak için kayıtlar lazım.
Bu aralar bize gelen yanlış sayısı çoğaldı, sadece kargo hatası değil telpanın da hataları başladı. Gelen tablette okul ismi doğru, adres doğru ama tabletler bizim değil.

mky1250' Alıntı:
Ben kaydetmeden asla göndermiyorum. Hatta sadece pybs ye değil, dosyamda da kayıt çizelgesi var ona da kaydettirip öğrenci teslim etme ve alma imzaları alıyorum. Kaybolan tabletler olabilir, nerede kaybolduğunu ispatlamak için kayıtlar lazım.
Bu aralar bize gelen yanlış sayısı çoğaldı, sadece kargo hatası değil telpanın da hataları başladı. Gelen tablette okul ismi doğru, adres doğru ama tabletler bizim değil.

Aynı sorunlar bizde de var hocam, Ben telpayı aradım sistemde onarım var dediler ama bence düzelecek gibi değil. Siz gönderdiğiniz tabletlerin içerisine okulun kurum kodunu yazın, öğrenci bilgilerini yazıp gönderin sorun olmaz dediler. Ben de tabletler birikmeye başladı gönderdim hepsini. Siz de o şekilde yapın gönderin hocam.

mky1250' Alıntı:

evet hocam geçen gün başka bir okulun tabletleri geldi. telpa hataları çoğaldı

osghe23' Alıntı:
mky1250' Alıntı:

Aynı sorunlar bizde de var hocam, Ben telpayı aradım sistemde onarım var dediler ama bence düzelecek gibi değil. Siz gönderdiğiniz tabletlerin içerisine okulun kurum kodunu yazın, öğrenci bilgilerini yazıp gönderin sorun olmaz dediler. Ben de tabletler birikmeye başladı gönderdim hepsini. Siz de o şekilde yapın gönderin hocam.

sadece öğrenci adlarını yazıyordum. Okul adlarını da yazmak lazım o zaman :+1:

Öğretmenlerim iyi çalışmalar, an itibariyle pybs sistemine girebiliyor musunuz ? Bir haftadır hiç bir işlem yapamıyorum.

Arkadaşlar geçen hafta telpa yı aradım.Pybs üzerinde çalışma var dediler.Bir sefere mahsus kuutnun üzerine kurum kodunu yazıp tabletleri gönderin dediler..
Bir sefer gönderdim şimdi 3 tane daha tablet var elimde arızalı tekrar aramayı düşünüyorum.

1 haftadır arıza kaydı yapamıyorum bu saçma sapan sistemde sisteme arıza kaydı oluşturmadan kargoyu çağırıp tabletleri teslim ediyorum daha önce 2 kez gidip gelen tablet arıza giderildi diye geri gönderiliyor teknik servis formunda arıza giderildi yazıyor ancak sıkıntı aynen devam . elimde daha önce servise gönderdiğim yapılmaadan geri gönderilen 5 tablet var ne yapmam lazım çıldırmak üzerim :)))))

cinefil' Alıntı:
mky1250' Alıntı:

hocalarım başka bir tablet geldiğini nasıl tespit ettiniz. Ben dağıtırken tabletlere barkodları yapıştırmıştım ama silindi,numaralar okunmuyor tabi.

sgulkurusu' Alıntı:
cinefil' Alıntı:
mky1250' Alıntı:

hocalarım başka bir tablet geldiğini nasıl tespit ettiniz. Ben dağıtırken tabletlere barkodları yapıştırmıştım ama silindi,numaralar okunmuyor tabi.

öğrenci okulda kayıtlı mı ona baktım hocam :)

Merhaba arkadaşlar,

ben geçen döneme kadar Fatih projesine geçilmemiş bir meslek lisesinde görev yapıyordum, bu eylülde mecburiyetten anadolu lisesine geçtim ve btr olarak görevlendirildim. İlk iki ay kadar gelen tabletlerin kayıtlarını - acemilikten tabi - sadece kağıt evraklarla tutarak gönderdim. Çok sorun çıkmadı, sadece bir iki garanti dışı tablet onarılmadan geri geldi.

1,5 ay kadar önce il toplantısında PYBS'nin aktif bir şekilde kullanılmasını istediler. O tarihten beri kayıt yapıyorum ama hiçbir değişiklik görmedim. Her zaman çok çok zor kayıt yapılıyor, yapılan kayıt onaylanmıyor, onaylananların bazıları siliniyor vs... Daha önemlisi ise bu PYBS ile öğretmenlerden başka kimsenin ilgilendiğini düşünmüyorum, şöyle ki; kayıt sonrasında onaylandı, bildirim yapıldı diyor, kime bildirim yapıldı? MNG, kendilerini haberdar eden bir sistemin olmadığını bildirdi. 10 gün boyunca her gün takip ettim, 5 tablet kaydında teknik servise ait herhangi bir bildirim göremedim, zaten 10. günde de tabletler geldi. Denildiği gibi aynı tablet 3 sefer aynı arızadan gidince değiştirilecekse firmanın aynı arızalar için farklı gerekçeler göstermesi çok zor değil. İşlese belki kullanışlı olabilecek bir sistem ama işlemiyor.

BBNET
Geri