Punto kullanan var mı?

Kodla Büyü

mailicin

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Merhabalar;

Punto almayı düşünüyorum. 1.4 Fire Active olacak gibi gözüküyor. Araç 77 beygir. Ben tüplü bakıyorum. Ama servis dışında takılan tüplerde sıkıntı çıkıyo deniyor.

Kullanan arkadaşlar varsa, tüp gerçekten sorun oluyor mu ve tabi tüpte çekiş gücünde falan sorun var mı?

Genel olarak nasıl bir araçtır? Fire motor mu yoksa Starjet (96 bg) mi tercih edilmeli?

Bilgisi olan arkadaşlardan yorum bekliyorum. teşekkürler...

ben multijet kullanmıştım o yüzden yardımcı olamıyorum fakat tüpün işlenik ve bilinen bir firma olmasına önem göstermenizi öneririm

arslan_1905' Alıntı:
ben multijet kullanmıştım o yüzden yardımcı olamıyorum fakat tüpün işlenik ve bilinen bir firma olmasına önem göstermenizi öneririm

tüpün markasna dikkat ediyorun ama sadece serviste takılan marka uyum sağlanıyor gibi bi durum var.

Hocam bende 2004 1.3 Multijet Punto var(Grande olmayan versiyonundan). Puntolarda kronikleşmiş direksiyon sorunu var, iyice kontrol ettirmeden almasan iyi olur. Araçtan genel olarak memnumun ama benzinlisi nasıl olur bilmiyorum?

keplir' Alıntı:
Hocam bende 2004 1.3 Multijet Punto var(Grande olmayan versiyonundan). Puntolarda kronikleşmiş direksiyon sorunu var, iyice kontrol ettirmeden almasan iyi olur. Araçtan genel olarak memnumun ama benzinlisi nasıl olur bilmiyorum?

Direksyion sorunundan kastınız sanırım city modunun bozulması. Bu konuda bilgim yok ama herhalde computeste girince varsa bi sorun çıkar. Aklımda olsun inşallah sorunsuzu denk gelir. sağolun hocam

grande punto dynamic 1.3 multijet sahibiyim.

1. 2007 ve altı modellerde kronik direksiyon sorunu var evet, ama hepsinde yok, servise göstermeden almayın.
2. Benzinli modeller ve tüp hakkında bilgim yok, zaten benzinli tavsiye etmiyorum, dizel modellere yönelmenizi tavsiye ederim.
3. Rahatlık, performans, yakıt ve dikkat çekmesi açısından ben ve arabama binen herkes çok memnun.
4. Bagaj sıkıntısı illa ki yaşarsınız bunu göz ardı etmeyiniz.
5. Benim araç 140 binde haliyle sağından solundan ufak tefek sesler gelmeye başladı.
6. Genel olarak çok memnunum.

fluent' Alıntı:
grande punto dynamic 1.3 multijet sahibiyim.

1. 2007 ve altı modellerde kronik direksiyon sorunu var evet, ama hepsinde yok, servise göstermeden almayın.
2. Benzinli modeller ve tüp hakkında bilgim yok, zaten benzinli tavsiye etmiyorum, dizel modellere yönelmenizi tavsiye ederim.
3. Rahatlık, performans, yakıt ve dikkat çekmesi açısından ben ve arabama binen herkes çok memnun.
4. Bagaj sıkıntısı illa ki yaşarsınız bunu göz ardı etmeyiniz.
5. Benim araç 140 binde haliyle sağından solundan ufak tefek sesler gelmeye başladı.
6. Genel olarak çok memnunum.

sağolun hocam. fiyat aralığı olarak dizeller bana çok uymuyor. Uyanlarda da km sorunu var. O nedenle 1.4 fire active modellerine ağırlık veriyorum. Model olarak da 2007 düşünüyorum. Bu araçlar 70.000-90.000 km arası 19.000 ile 21.000 TL aralığında değişiyor. İlandan aradıklarıma soruyorum haliyle onlarda memnunuz diyorlar ama ben gerçek kullanıcıların yorumunu merak ediyorum :)

Bende de 2011 Grande Punto var ama dizel. Arcımdan memnunum benzilli konusunda detaylı bilgi için http://forum.grandepuntotr.com/ sitesine gir istediğini sor öğren hocam. Ben sırf bu site yüzünden gidip punto aldım her türlü bilgi bu sitede mevcut.

bende 2007 fire dinamik 1.4 77 hp var. 2 ay once 70000km de 20.250 ye aldim.
Atiker LPG li su an lpg sinde bi sorun yok ...dediğim gibi 2 aydir kullaniyorum cok fazla yorum yapamayacagim.
sehirlerarasi: 16krs
şehiriçi: 25 krs civarinda yakıyor.

niksar' Alıntı:
bende 2007 fire dinamik 1.4 77 hp var. 2 ay once 70000km de 20.250 ye aldim.
Atiker LPG li su an lpg sinde bi sorun yok ...dediğim gibi 2 aydir kullaniyorum cok fazla yorum yapamayacagim.
sehirlerarasi: 16krs
şehiriçi: 25 krs civarinda yakıyor.

Hocam hayırlı olsun güle güle kullan. Değieşn yoksa fiyatı da gayet iyi gözüküyor. Ben ankara da dinamik modelinden işime yarayanı bulamadım ancak active modelinde bakacağım 2 tane var. Olursa alacğım inşallah. Ama dediğim gibi LPG den korkuyordum. Sende sorun yok inşallah bende de olmaz.

150 km kadar sürdüm. Şöyle söyliyim 1994 hb 1.4 opel astra nın yol tutuşu ve konforu daha iyiydi. kriterlerin bu ikisi değilse al bence...

hocam 15 veren 20 de verir kanatindeyim biraz daha sık kendini dizel al bir ara bende leon vardı tüplü gerek yok 20 benzin atıyorsun 30 gaz yok lpg filtresi yok bujileri ayarı cart curt aynı paraya geliyor yani + motoru öldüyor he illa dersen lpg li alcam Brc yada atiker olsun lpg markan ama montaj vs yazılım atan servis çok ama çok önemli arıza ışıgı bile verebiliyor zaman sonra , Starjet yok derim beygir düşük 90 beygirden aşağı alma fiat tek kullanıyorsan aracı genelde düşük bg li al ama keyfin kaçar ben büyükçekmcede oturuyorum 1.6 110 beygir arabam suzuki vitara ben bile bazen keyfim kaçıyor tıkanıyor araba

senin yerinde olsam fiat punto alıcağıma giderim volkswagen polo alırım golf alırım corsa alırım bakarım keyfime almandan şaşma derim..

Sevgili kurtrafet hocam neden Punto almasın ? Grande Punto İtalyan ve İtalyadan geliyor. Arkadaş woswagen golf alsın sonra bakımlarında verdiği paralara acıyıp durur. :) Ncup testleri ortada güvenlik açısında yıldızlarına bakın puntonun sınıfına bakın sınıfının en geniş aracı diye çıkmıştı Puntolar piyasaya. Özellikler Dizeller için Astra bulunan motor bu araçtakiyle aynı ikisinde de General motor ve 1.3 multijet var. Tek fark astra kasa ağırlığı nedeniyle puntoya göre daha fazla yakıyor. Dizel bir punto ile 1 depo yakıtla 900 km gidebiliyorsunuz deposu 45 lt yakıt alıyor. Bence bir çoğumuz ön yargılarımızla yazıyoruz astra kullanırken adığınız keyifle punto kullanırken aldığınız keyif aynı değil deneyimle sabittir.

Araba işinde her halukarda ne alırsan al süper araçtır diyende olacak, o paraya bu alınır mı diyende olacak. Sizin içiniz rahat olduktan sonra sorun yok. İnşallah temiz birşey denk getirirsiniz.

Sinan hocam astra ile ufak bir kıyasınız olmuş.
Punto dizel 90bg olandan kullandım.
Astra 2011 manuelini ve easytronik olanı da kullandım.

Puntonun donanım zenginliğine diyecek bir şey yok ama malzemeye dokunduğunda, kapıyı şöyle bir kavradığınızda ağırlıkla kıyaslarsınız en azından, motor zaten opelle ortak kullanılan multijet, kalkışta daha seri kabul ama bu araba tutup astra ile zaten kıyaslayanmaz.
Punto güzel araba ama astrayla kıyaslanacak kadar değil.
Avrupa araçların bakımlarının çok masraflı olduğu konusu ülkemizin yanlış bilinen bir gerçeği malesef. örneğin golfün bir parçası 100bin km gider, fiatın 50bin gider.200bin üstü fiatı öldü fiyatına verirsiniz, wv'ye, honda'ya, toyotaya ise km çok dokunmaz.

the_korsan' Alıntı:
Araba işinde her halukarda ne alırsan al süper araçtır diyende olacak, o paraya bu alınır mı diyende olacak. Sizin içiniz rahat olduktan sonra sorun yok. İnşallah temiz birşey denk getirirsiniz.

Sinan hocam astra ile ufak bir kıyasınız olmuş.
Punto dizel 90bg olandan kullandım.
Astra 2011 manuelini ve easytronik olanı da kullandım.

Puntonun donanım zenginliğine diyecek bir şey yok ama malzemeye dokunduğunda, kapıyı şöyle bir kavradığınızda ağırlıkla kıyaslarsınız en azından, motor zaten opelle ortak kullanılan multijet, kalkışta daha seri kabul ama bu araba tutup astra ile zaten kıyaslayanmaz.
Punto güzel araba ama astrayla kıyaslanacak kadar değil.
Avrupa araçların bakımlarının çok masraflı olduğu konusu ülkemizin yanlış bilinen bir gerçeği malesef. örneğin golfün bir parçası 100bin km gider, fiatın 50bin gider.200bin üstü fiatı öldü fiyatına verirsiniz, wv'ye, honda'ya, toyotaya ise km çok dokunmaz.

Hocam, dediklerinizde doğruluk payı mutlaka var. Ama bende değerlendirirken aracın modelini ve km değerini göz önüne alarak karar verdim. 20.000 TL civarına, 2007 model 50-60-70 km punto bulabiliyorsunuz. Aynı paraya golf yada astradan ancak 2000 model araç bulunabiliyor. Görüntü olarak puntonun bu araçlardan herhangi bir eksiği de yok üstelik.

sinanuzun' Alıntı:
Sevgili kurtrafet hocam neden Punto almasın ? Grande Punto İtalyan ve İtalyadan geliyor. Arkadaş woswagen golf alsın sonra bakımlarında verdiği paralara acıyıp durur. :) Ncup testleri ortada güvenlik açısında yıldızlarına bakın puntonun sınıfına bakın sınıfının en geniş aracı diye çıkmıştı Puntolar piyasaya. Özellikler Dizeller için Astra bulunan motor bu araçtakiyle aynı ikisinde de General motor ve 1.3 multijet var. Tek fark astra kasa ağırlığı nedeniyle puntoya göre daha fazla yakıyor. Dizel bir punto ile 1 depo yakıtla 900 km gidebiliyorsunuz deposu 45 lt yakıt alıyor. Bence bir çoğumuz ön yargılarımızla yazıyoruz astra kullanırken adığınız keyifle punto kullanırken aldığınız keyif aynı değil deneyimle sabittir.

Sevgili arkadaşım :)
Fiat ' markası olarak pazar payı sürekli düşüş yaşıyan ve düşük km'de çok yıpranan bir araç bildiğim ve üstünde bayabi sürem geçti iiçin biliyorum.

Emin ol bugun fiat yetkili servisleri golf kadar para almakta önemli olan sende bitiyor !

Doğru seçim... araç alırken 1-2 liradan kaçmazsan bakımlı diri bir araç alırsan yağını suyunu koy periyodik bakımlarını yap senı 2-3 sene götürür balatana vs frenlerıne bak düzenli yıkat hiç bir şey olmaz...

Yıldızı falan geç onlar hikaye ferrari bariyere vuruyor 80 le araba pert.. hiç bir arabaya güvenmem insan oğlunun yaptığı airbag ler olsun yeter..

Astra' konfor olarak daha iyi tabikide fiat'la kıyaslanması bile ilginç...

alman arabalarından şaşmam hem zarar ettirmiyor hem üzmüyor.

BBNET
Geri