Bilgisayar-Bilişim Teknolojileri
Ana Sayfa
Bilişim Teknolojileri Forumu Son Konuları
24 Saat
Bilişim Teknolojileri - Formatör - Bilgisayar Öğretmeni Kayıt
Kayıt Olun
iletişim
iletişim
Detaylı Arama
Arama

Puan Hesaplama Aracı php ?

Konu, 'Ölçme ve Değerlendirme' kısmında kalelibilişim tarafından paylaşıldı.


Sayfayı Paylaş /bbnetsosyal

  1. kalelibilişim

    kalelibilişim Süper Üye Süper Üye

    Kayıt:
    5 Kasım 2010
    Mesajlar:
    1.418
    Beğeni:
    4
    Şöyle bir arayüz hazırladım. Excel ile hesaplama yapabiliyorum. Google formlar ile de aynı hesaplamayı yapabilir miyim?
    Ya da verilen cevaba göre belirlenmiş bir puanı gösterebilir miyim? Bu kısmı biraz daha açayım örneğin 1 doğru 5 puan, 2 doğru 10 puan, ... vs.
    Şimdiden teşekkür ediyorum.

    Düzenleme : Son mesajdaki php kodunda hata nedir?
     
  2. kalelibilişim

    kalelibilişim Süper Üye Süper Üye

    Kayıt:
    5 Kasım 2010
    Mesajlar:
    1.418
    Beğeni:
    4
    Re: Google Formlar ile Puan Hesaplama Motoru Yapılabilir mi ?

    Düzenlendi.
     
  3. emrahsahan

    emrahsahan Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    25 Eylül 2009
    Mesajlar:
    727
    Beğeni:
    16
    Re: Google Formlar ile Puan Hesaplama Motoru Yapılabilir mi ?

    e-tabloda > Eklentiler > Flubaroo ile sınav değerlendirme ve analiz işlemlerini yapabilirsiniz. Ben öğrenciler için güvenlik şifresi oluşturmuştum o güvenlik şifresini formdan giriyorlardı.Bu şekilde başka bir kişinin başkası adına sınav doldurmasını engelledim.
     
  4. kalelibilişim

    kalelibilişim Süper Üye Süper Üye

    Kayıt:
    5 Kasım 2010
    Mesajlar:
    1.418
    Beğeni:
    4
    Re: Google Formlar ile Puan Hesaplama Motoru Yapılabilir mi ?

    Maalesef yapamadım hocam. Yadımınız için teşekkürler.
     
  5. emrahsahan

    emrahsahan Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    25 Eylül 2009
    Mesajlar:
    727
    Beğeni:
    16
    Re: Google Formlar ile Puan Hesaplama Motoru Yapılabilir mi ?

    yanlış anlamadıysam google formlardan sınav yapacaksınız ve sonra toplu olarak e-tablodaki sonuçları değerlendirip puanlama yapacaksınız.
     
  6. emrahsahan

    emrahsahan Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    25 Eylül 2009
    Mesajlar:
    727
    Beğeni:
    16
  7. kalelibilişim

    kalelibilişim Süper Üye Süper Üye

    Kayıt:
    5 Kasım 2010
    Mesajlar:
    1.418
    Beğeni:
    4
    Re: Google Formlar ile Puan Hesaplama Motoru Yapılabilir mi ?

    Hocam sınav yapma değil. Puan hesaplama aracı yapıyorum. 60 soruluk bir sınav. Ziyaretçi doğru cevap sayısını girecek. form üzerinde puanını görecek. bu yapılabilir mi diyorum kısaca. hesaplama olayı excel ile de yapılabilir, daha önce kaç doğruya kaç puan verileceğinin hesaplanmış hali üzerinden de olabilir. excell ile yapılabilirse daha kullanışlı olur.
     
  8. emrahsahan

    emrahsahan Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    25 Eylül 2009
    Mesajlar:
    727
    Beğeni:
    16
    Re: Google Formlar ile Puan Hesaplama Motoru Yapılabilir mi ?

    e-tablolarda yapabilirsiniz hocam ama paylaşıma açık olduğu için farklı insanlar veri girişi yapacaktır.Sizin işinizi .NET veya php ile hazırlanmış web sayfası çözebilir. Appinventor ile de yapabilirsiniz veritabanı kaydı mevcut.
     
  9. kalelibilişim

    kalelibilişim Süper Üye Süper Üye

    Kayıt:
    5 Kasım 2010
    Mesajlar:
    1.418
    Beğeni:
    4
    Re: Google Formlar ile Puan Hesaplama Motoru Yapılabilir mi ?

    @emrahsahan hocam aynen öyle e-tablo ile yapınca veri girişine izin vermek gerekiyor veri girişi yapanlar bilerek veya bilmeyerek tabloyu bozabiliyor. Acaba google form ile bir çözümü var mıdır diye düşünmüştüm. Net ve php ye göre daha basit olurdu eğer olsaydı. Teşekkür ediyorum.
     
  10. kalelibilişim

    kalelibilişim Süper Üye Süper Üye

    Kayıt:
    5 Kasım 2010
    Mesajlar:
    1.418
    Beğeni:
    4
    Re: Google Formlar ile Puan Hesaplama Motoru Yapılabilir mi ?

    Teşekkürler @vlk4n hocam.

    Kod:
    <!doctype html>
    <html>
    <head><title>Mbsts Puan Hesaplama 2016</title></head>
    
    <body>
    <form id="form1" name="form1" method="post">
      <table width="384" border="5">
        <tbody>
          <tr>
            <td colspan="2">MBSTS PUAN HESAPLAMA 2016</td>
          </tr>
          <tr>
            <td width="180">Doğru Cevap Sayısı :</td>
            <td width="180"><input name="textfield" type="text"></td>
          </tr>
          <tr>
            <td><input type="submit" name="submit" id="submit" value="Hesapla"></td>
            <td>
            
            <?php
    		if (isset($_POST["textfield"]))
    		{
            $dogrular=$_POST["textfield"];
          $puan=(20+(80*(((50+(10*(($dogrular-30)/10)))-(21))/(76-21))));
          $puan=number_format($puan,5,',','.');
            echo "Puanınız : ".$puan;
    		}
            ?>
            
            &nbsp;</td>
          </tr>
        </tbody>
      </table>
    </form>
    </body>
    </html>
    
     
  11. vlk4n

    vlk4n Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    16 Eylül 2007
    Mesajlar:
    789
    Beğeni:
    9
    Kod:
    <label for="textfield"></label> 
    bu ifaden dolayı hata oluşuyor hocam muhtemelen burayı text kutusu yapacaksıız
    Bu kod ile değiştirin tamamdır
    Kod:
    <input type="text" name="textfield">
     
  12. kalelibilişim

    kalelibilişim Süper Üye Süper Üye

    Kayıt:
    5 Kasım 2010
    Mesajlar:
    1.418
    Beğeni:
    4
    @vlk4n hocam Sağolun Allah razı olsun. Dediğiniz gibiymiş.
     
  13. vlk4n

    vlk4n Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    16 Eylül 2007
    Mesajlar:
    789
    Beğeni:
    9
    eyvallah hocam bişey yapmadım sayılı. Allah senden de razı olsun. İyi çalışmalar
     
  14. kalelibilişim

    kalelibilişim Süper Üye Süper Üye

    Kayıt:
    5 Kasım 2010
    Mesajlar:
    1.418
    Beğeni:
    4
    Bir şey daha sorabilir miyim. İlk açılışta hata veriyor. daha sonra düzgün çalışıyor. Bunun sebebi nedir? kodun düzenlenmiş halini üstteki mesajda verdim.
    Kusuruma bakmayın bilişimci değilim. Belki sorduklarım basit şeylerdir.ve son olarak inputa girilebilecek verileri en küçük 0 en büyük 60 olacak şekilde nasıl sınırlandırabilirm?
     
  15. vlk4n

    vlk4n Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    16 Eylül 2007
    Mesajlar:
    789
    Beğeni:
    9
    Kod:
     <?php
            $dogrular=$_POST["textfield"];
          $puan=((($dogrular-1)*1.45454545)+20);
          $puan=number_format($puan,5,',','.');
            echo "Puanınız=".$puan;
            ?>
    sayfa çalıştığı anda butona basılmadığı için bilgi göndermiyor tanımsız oluyor.
    Bir kaç çözüm var $dogrular=0; diyebilirsin üst satıra ama bu kez açılışta direk sıfır bulur
    diğer yöntem if ile form gönderilmişmi sormak
    Kod:
    <?php
    if (isset($_POST['textfield']))
    {
     $dogrular=$_POST["textfield"];
          $puan=((($dogrular-1)*1.45454545)+20);
          $puan=number_format($puan,5,',','.');
            echo "Puanınız=".$puan;
            ?>
    }
    
    denemedim ama çalışacaktır çalışmazsa haber ver hocam
     
  16. kalelibilişim

    kalelibilişim Süper Üye Süper Üye

    Kayıt:
    5 Kasım 2010
    Mesajlar:
    1.418
    Beğeni:
    4
    "{" ile başlayan satır için uyarı verdi çalışmadı hocam.
     
  17. vlk4n

    vlk4n Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    16 Eylül 2007
    Mesajlar:
    789
    Beğeni:
    9
    ah hocam birazcık koda bakıverseydin bir parantez eksik kalmış ifde düzenledim kodu
     
  18. kalelibilişim

    kalelibilişim Süper Üye Süper Üye

    Kayıt:
    5 Kasım 2010
    Mesajlar:
    1.418
    Beğeni:
    4
    Teşekkürler hocam.
     
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş /bbnetsosyal