Proje Okulu (Fen Lisesi) Ders, Zümre, Yıllık Plan

Kodla Büyü

ahmetismet

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar merhaba, proje okulu olan bir fen lisesine atandım. İlk kez çalışacağım. Dersin adının Bilgisayar Bilimi olduğu söylendi idareden. Netten araştırdım bu sene sanki kur1 kur2 gibi değil robotik kodlama yazılım gibi modüller gördüm. Ama bazı anadolu liselerinde de Bilişim Teknolojileri ve Yazılım olarak geçiyor dersin ismi. Aranızda proje okulu fen lisesinde çalışıp güncel durumu anlatabilecek ve güncel ders kitapları, ders içerikleri gibi kaynaklara ulaşabileceğim linkleri paylaşabilecek arkadaş var mı? Ebaya baktım, Bilgisayar Bilimi Kur1- Kur2 var. Ayrıca zümre de paylaşabilirseniz incelemek isterim. Herşeye rağmen hepimize huzurlu bir eğitim öğretim yılı diliyorum.

1-Bilgisayar Bilimi dersi kalmadı hocam. İsmi:Bilişim Teknolojileri ve Yazılım. 9-10'larda 2saat zorunlu Fen Lisesinde.
2-Kur1-Kur2 Fen liselerinde devam ediyor sanırım ancak Anadolu liselerinde kalktı. Çünkü ders seçmeli Anadolu liselerinde ve Algoritma modülü ile başlanması gerekmekte. Daha sonraki yıllarda istediğinizi seçebiliyorsunuz.
3-Öğrencilerin ilgi istek ve durumuna göre spontane git hocam istersen derste. Gelip kimse sen burada Kur1 modülünü seçmişssin ama Robotik yok orada robotik işleyemezsin demez. :) Biz takip edemiyoruz değişimleri adamlar nasıl takip etsin.

Sayın hocam ders içeriğinde zaten takip etmeyeceğim müfredatı ancak resmi belgelerde en azından doğru düzgün yazalım dersin adını, içeriğini. Basit şeylerden kimse iş öğretmeye kalkmasın tüm derdim bu. Yoksa yapay zeka üzerinden gideceğim derslerde.

Hocam hayırlı olsun öncelikle en son 2023 yılında talim terbiye kurulunun kararına göre dersin adı "Bilişim Teknolojileri ve Yazılım" olarak değiştirildi. Bu linkten güncel müfredatı inceleyebilirsiniz. Fen liselerinde 9 ve 10. sınıflarda zorunlu olduğundan 9. sınıflarda Programlamaya Giriş ve Algoritma modülü 10. sınıflarda ise artık okulun fiziki şartları, öğrencilerin hazır bulunuşluklarına göre bir veya iki modülü seçerek ilerleyebilirsiniz.

Sayın hocam ders içeriğinde zaten takip etmeyeceğim müfredatı ancak resmi belgelerde en azından doğru düzgün yazalım dersin adını, içeriğini. Basit şeylerden kimse iş öğretmeye kalkmasın tüm derdim bu. Yoksa yapay zeka üzerinden gideceğim derslerde.
Bu sene ortaokula geçtim daha önce bir ilçenin fen (proje) lisesindeydim, yaklaşık 2 sene önce öğretim programı güncellendi lisede, kur1 ve kur2 ne isim ne de içerik olarak kullanılmıyor, ilk defa bu dersi alanlar programlamaya giriş ve algoritma modülünü almak zorunda, içerik olarak da algoritma ve akış şeması ağırlıklı, 10.sınıflar eğer PGA modülünü almışlarsa robotik kodlama-programlama dilleri( 7-8 dil var ben python seçtim)-mobil uygulama bu üç modülden birini seçebilirsiniz, eğer 10.sınıf python almışsa 11.de seçmeli olartak dersinizi seçerlerse (ben hiç şahit olmadım sayısal dersler ağırlıklı seçim oluyor) 3.yıl da yapay zeka verebilirsiniz. hangi modülü seçtiyseniz bunları da zümrenizde belirtmeniz gerekir.

Ben de Anadolu Liseleri için hazırlanan 2025-2026 eğitim öğretim yılı 2 saatlik programlamaya giriş ve algoritma dersine yönelik yıllık plan var mı diye sorsam?

Son düzenleme:
benim sitede var arkadaşlar ama geçen senenin. Müfredat güncel sadece tarihler değişecek

onuraltuntas.net

merhaba arkadaşlar ben dün yıllık planları değiştirdim sadece sınav haftalarını kontrol edebilirsiniz. idareme sorup o haftaları güncelleyeceğim. robotik kodlama modülünü 10. sınıflarda seçtim. Zümre varsa benim de ihtiyacım var :)

Ekli dosyalar

ilksms
Geri