Proje klasörünü değiştirme? Asp.NET

Kodla Büyü

mavi85

Seçkin Üye
Seçkin Üye
selam arkadaşlar, website2 klasörümü kök dizin yaptım visual studioda asp.net'te. .aspx sayfalarımı bu klasörün içine oluşturdum, haliyle çalışıyor. Ama ben bu website2 klasörünün içine "Admin" isimli bir klasör oluşturup proje dosyalarımı bunun içine atıyorum(kes-yapıştır), ama sayfalarım burda çalışmıyor. Nasıl yapabilirim bu işi, siz proje dosyalarınızı nasıl taşıyorsunuz? Yardım?

hocam söylemek istediklerinizi tam olarak anlayamadım fakat projenizi sunucuda alt klasörlerde çalıştırmak istiyorsanız sanal sürücü oluşturmanız gerekiyor. sunucu firmayla görüşerek halledebilirsiniz. umarım sorun budur.

ilave olarak sanal dizinde kullanacağınız proje her ne kadar bağımsız gibi görünsede ana sayfada kullandığınız connectionstring name i le sanal dizindeki connectionstring name i aynı olmamalı. Sanal dizinleri kullanıp çok aktif uygulamalarda geliştirebilirsiniz. Sanal dizini plesk panelden ekleyebilirsiniz ama bazı firmalar bunun için extra izin talep etmiyor değil.

sanal klasör(virtual directory) oluşturma işini yönetim panelini (plesk panel gibi) yapılabiliyor bildiğim kadarıyla. ancak arkadaşın dediği başka birşey galiba. localhostta meydana gelen bir problem. SLN dosyasında klasör yolu kayıtlı kalıyor olabilir. onu değiştirmeyi deneyin.

localde oluyorsa aspx sayfalarının üstünde masterpage kullanıldıysa "MasterPageFile" kısmı düzenlensin. masterpage kullanmadı isen "codefile" kısmını düzenleyin. replace ile tamamını değiştirebilirsin. ama toplu bir şekilde nasıl program üzerinden değiştiriliyor bilmiyorum.

masterpage kullandım. "wasnt found masterpage" hatası veriyor zaten. bi de arkadaşlar .sln dosyasını bulamadım.?

proje olarak açmadıysanız sln yoktur. ctrl+f yap replace den bütün dökümanlarda yap de ve master sayfasının yolunu göster codefile içinde aynı işlem

BBNET
Geri