Programlama hakkında

Kodla Büyü

landowner

Site Gezgini
arkadaşlar programlada yeniyim öncelikle bu c yada c++programın ne işe yaradığını merak ediyorum bunların farkları neler

bana ilk olarak c yada c++ programı nedir ne işe yarar söylecek olan var mı

c c++'nın babası :)
c yapısal programla mantığında, c++ ise nesnel programlama yapısında.
c++ nesnel tabanlı olduğundan c'den daha güçlü ama ona göre biraz daha karmaşık gelebilir başta.
c++ adı üstünde c'nin artılı(+) hali..c++ ile daha fazla şey yapabilirsin..
programlamaya sıfırdan c++ ile başlıyorsan bile aslında öncelikle yapısal programlama mantığını alacaksın-yani aslında başlangıçta c öğrenmiş olacaksın..
ama gelecek açısından tabi c++ daha iyi..
hazır c'lerden bahsetmişken c#'ın da hatrı kalmasın. bu dil de nesneldir-güçlüdür hem de kullanımı c++'dan kolaydır ama onunla yazdığın programları bilgisayarda çalıştırmak için microsoft'un .net platformunu gerektirir. yani bu noktada bi nevi bağımlı oluyorsun.
son olarak şunu derim:
zor olanı başarırsan diğerleri sana çocuk oyuncağı gelir. zaten programlamada en önemli şey algortima mantığını yürütebilmektir. bu işi yaptıktan sonra hangi dili kullandığının önemi yoktur. örneğin amaç konuşarak iletişim kurmaksa
"i love you"
"ich liebe dich"
"seni seviyorum"
hepsi aynı işi görür ya, programlama dili de öyle bişey..
umarım yardımcı olabilmişimdir..
yolun açık olsun landowner.. bol güneş doğuşunu gördüğün günler diliyorum sana.. :)

hocam bilgi için teşekurler birazda bu programlarla ne tür uygulamalar yapabilirim bundan bahsederseniz sevinirim

neler yapabileceğin senin hayal gücünle sınırlı...
çok uzağa gitme, karşındaki windows(büyük ihtimal:)) c tabanlı mesela...
landowner' Alıntı:
c dili neden halan popüler
dedim ya c temel.. c ve türevlerini keskin çizgilerle birbirinden ayıramazsın zaten.. sonuçta hepsinin temeli aynı, c..

bol programlama örneklerinin ve forumların olduğu siteler.. hepsi güzel..
ama yine de eline bi kitap alırsan fena olmaz.
c için adlarını tam hatırlayamadım da Ömer Akgöbek'in bi de papatya yayınlarının kitapları güzeldi.
başarılar..

BBNET
Geri