primera 1.6 tekna kullananlar

Kodla Büyü

girdap08

Süper Üye
Süper Üye
2011 1,6 lancer aracımı sattım. Lancer almadan önce baktığım araçlar arasında primera da vardı. Şuan yeniden 25.000 tl üzerine çıkmadan mümkünse lpg görmemiş primera bakıyorum. Kullanan arkadaşlar varsa tavsiyede bulunabilir mi acaba? Kronik sıkıntısı var mıdır? Parça sorunu yaşanır mı?

Kaç kilometreye kadar sıkıntı yaşamadan binebilirim? Daha doğrusu kaç kilometre üzeri araçları almamalıyım? (masraf çıkarmaya ne zaman başlarlar?)

http://www.sahibinden.com/nissan-primera-1.6-tekna

2008 otomatik lancer al gitsin hocam. primera'nın hız sabitleyicisi yok, donanımlı gibi gözüksede.

hocam donanım olarak yeni kasa lancerdan bile eksiği yok zaten. hız sabitleyici benim için önemli bir özellik değil. mitsubishi'den hevesimi aldım. otomatik vites düşünmüyorum zaten

1.6 tekna kronik arızlarını sayalım
1- direksiyon kutusu yağ keçesi arızası ve direksiyon kutusu arızası
2- Tüpsüz istemişsiniz bulabilirseniz tamam ama lpg ile öncelikle subap lastikleri ardından sekmanlarla devam eden kronik yağ eksiltme sorunu.
3- Çok rampalı bölgede kullanacaksanız örnek vermek gerekirse muğla civarında bir sakar rampasını 2. vitesle tamamlamanız gerekebilir benzinde dahi. (Klima kapalı) . Kasa ağır 1.6 zor götürüyor yani.

Artıları :
1- Pek kimse tipini sevmez ama ben çok seviyordum özellikle içini.
2- Japon binicisiyim honda ve nissan. Hala 1997 model primera babamda sıfırdan beri bizde 370000 oldu ve motorda ne yağ yakma ne kaçırma hiç bir şey yok. Primeraların iyidir hoştur teknalar, visilar öyle değil.
3- Sessiz yolu hissettirmez. Tam amiral gemisi. Konforlu şu an 2011 civic var yol sesinden gına geldi.
4- Geniş iç hacim, bagaj dergah gibi.
5- Yol tutuş gayet iyi, Gidilen hızı göstermez, Konforlu bana göre.
6- 2. el zor satılır derler doğrudur. Araba pazarına gittim 2 tane daha tekna vardı onların 1.000 altı fiyat yazdım aynı gün sattım. :)
6- Ben aldım severek bindim, 2.0 motorunu manuel şu gün üretsinler gidip alacağım arabalardandır ama işte o motor gitmedi mi rampada, tüpte yağ eksiltti mi deli etti beni. Aldığımda bi güldüm sattığımda ayrı güldüm. :) .

ozkanogunc, teşekkürler.

piyasası olup/olmaması pek önemli değil benim için. lancer almadan önce de aynı şeyleri söylediler. ufak tefek kazalar yapıp, 1,5 yıl sonra 2 bin tl kar ile 18 saat içerisinde sattım.

peki eski kasa lancer için bir deneyimin var mı?
şuan hangi aracı kullanıyorsunuz?

Oldum olası su aracı bir denk getirip deneyemedim, en merak ettiğim araçlardan bir tanesi.

Lancer gözüm olan bir araç ama daha almak nasip olmadı.

Şu an 2011 civic 1.6 i vtec var tek sorun yol sesi

2004 2006 arası veya 2010 beyaz accord bakınıyorum şu aralar :)

ozkanogunc' Alıntı:
Lancer gözüm olan bir araç ama daha almak nasip olmadı.

Şu an 2011 civic 1.6 i vtec var tek sorun yol sesi

2004 2006 arası veya 2010 beyaz accord bakınıyorum şu aralar :)

Civic ler de yol sesi hakiketen rahatsız edici düzeydemi ya ?

sıcak asfalt olan gıcır antalya yollarında ne motor sesi var ne lastik altında araba yokmuş hissiyatı yaratıyor, ama mıcırlı yollara girdin mi olan oluyor lastik değişimine rağmen. Şahsi fikrimdir kimisi de ben rahatsız olmuyorum diyor.

BBNET
Geri