pragmatik crac le me işlemi

Kodla Büyü

raid10000

Seçkin Üye
Seçkin Üye
dosyalar mevcut da bir türlü dersleri dağıtamadım daha doğrusu kıramadım.daha önceden yapan varsa yardımcı olabilir mi arkadaşlar.

programı kurup path ledim bu kadar mı acaba ? bende crac k başka şekilde çalışıyordu da. path ledik den sonra sıınıflarda okutulan derslere giremedim bu normal mi acaba? yardımlarınız için teşşekkürler arkadaşlar.

hocam önce dersleri gir sisteme, daha doğrusu karşına çıkan menüleri soldan başlayarak doldur. o zaman herşey açılacaktır :) bir de sadece ekdersi çalışmıyor daha doğrusu haftalık veriyor o kısım işine yaramaz :) hadi kolay gelsin

Merhaba arkadaşlar.
Ukalalık yapmak istemem ama bence yaptığınız yanlış.

Söz konusu programı idarenizle görüşüp lisans aldırın.
Bence bir okul için lisans ücreti fazla değil.

İlk göreve başladığımda bende internetden ***** li arayıp kullandım. Daha sonra
idarenin gereksiz bir dünya şeye para harcaması be böyle işine yarar bir programda 60-70
lira için mırın kırın etmesi hiç hoşuma gitmedi.

Görev yaptığım iki okulda bu program için lisans aldırttım.
Şu an bulunduğum okulda bilsanın lisanslı yazılımını daha önce almışlar.

Bir programın yazımının ne kadar emek gerektirdiğin en iyi bizim bilmemiz
gerekiyor. Bu nedenle dayatma olmayan tüm yazılımları lisanslı kullanmaya çalışıyorum.

Not: Bahsi geçen yazılımlar ile hiç bir ticari menfaat ilişkim bulunmamaktadır.

webcevap' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar.
Ukalalık yapmak istemem ama bence yaptığınız yanlış.

Söz konusu programı idarenizle görüşüp lisans aldırın.
Bence bir okul için lisans ücreti fazla değil.

İlk göreve başladığımda bende internetden **** li arayıp kullandım. Daha sonra
idarenin gereksiz bir dünya şeye para harcaması be böyle işine yarar bir programda 60-70
lira için mırın kırın etmesi hiç hoşuma gitmedi.

Görev yaptığım iki okulda bu program için lisans aldırttım.
Şu an bulunduğum okulda bilsanın lisanslı yazılımını daha önce almışlar.

Bir programın yazımının ne kadar emek gerektirdiğin en iyi bizim bilmemiz
gerekiyor. Bu nedenle dayatma olmayan tüm yazılımları lisanslı kullanmaya çalışıyorum.

Not: Bahsi geçen yazılımlar ile hiç bir ticari menfaat ilişkim bulunmamaktadır.
bu dayatma olan lisanslı yazılımlar hangileridir?

Fiyatı hitap ettiği kitlenin büyüklüğü de düşünüldüğünde fahiş olmayan yazılımları lisanslı kullanmak gerek.

Örneğin Microsoft Office Yazılımları.
Eğer bu yazılımların öğretilmesi isteniyorsa öğretmenlerede bu yazılımın lisanslı bir versiyonu verilmesi gerekiyor.

Yoksa benim için office gerek yok.

Kendi işimi microsoft office alternatifi bir çok program ile yapabilirim. ( LibreOffice , Kingsoft Office Free vb... )
Bilgisayarımda okula gönderilen cd lerden birini alıp kurdum. Ve tek kullanma sebebim bu.

ücretli lisanslı yazılımları para vermeden kullanan herkes hırsızdır. Bende birçok kere kullandım ihtiyaca görede kullanmaya devam ediyorum. Herkesin kendi hırsızlığına bahanesi çok mesela, çok ücret istiyorlar, veya o amerikan firması onlar müslüman öldürüyor israile destek veriyor paramız onlara gitmesin vb., veya burada gördüğüm dayatma lisanslı yazılımlar, fahiş fiyatlı olanlar vs vs. birçok bahane gördüm. Hırsızlık hırsızlıktır, ama bahaneler bitmez. Madem dürüstlük taslıyorsun, ölür müsün kareşim pahalıysa kullanma.

webcevap' Alıntı:
Örneğin Microsoft Office Yazılımları.
Eğer bu yazılımların öğretilmesi isteniyorsa öğretmenlerede bu yazılımın lisanslı bir versiyonu verilmesi gerekiyor.
Yoksa benim için office gerek yok.

Kendi işimi microsoft office alternatifi bir çok program ile yapabilirim. ( LibreOffice , Kingsoft Office Free vb... )
Bilgisayarımda okula gönderilen cd lerden birini alıp kurdum. Ve tek kullanma sebebim bu.
versinler hocam şu anda birçok okulda 2003 zaten lisanslıdır. Ancak 2010 öğretmek istiyorsan yaz dilekçeni bekle sonucunu bu mudur dayatma dediğin.

Pahalıysa kullanma diyorsun.
Bende zaten kullanmam diyorum.
Ama kullanıyorsam sebebi şu diyorum.

Sayın hocam,
Söylemek istediğim şey şu Milli Eğitim Bakanlığı eğer senden illa bu yazılımı öğreteceksin diyorsa
ve o yazılım ücretli bir yazılım ise sana bunun lisanlı versiyonu vermesidir.

Zamanında meslek lisesinden arkadaşım quark xpress diye bir programı derste anlatması gerekti.
Yazılım okulda yok . Ne yapacak. Yazılımın şu anki fiyat 2 300 tl. Diyelimki okula gönderdi .
Bu programı sen evinde kullanmak gerekmiyecekmi. Öğretmen olarak ödevleri vs. nasıl kontrol edecek. Yazılımı hayatında
ilk kez kullanıyor. Önce oturup kendisi çalışmayacak mı? O zaman o öğretmen mecburen o
programı kendi kişisel bilgisayarına kuracak.

O zamanda lisansız kullanıyorsun demektir. Çünkü o lisanslar okul için.

Bu arkadaşımızın bu program ile ders dışında hiç bir işi olmaz.

Bu nedenle bakanlığın en azından bu programları öğretecek personel içinde gerekli yazılımı lisanslarını alıp
"Öğretmenlerin kişisel bilgisayarlarında kullanımı içindir. Ticari olarak vb. kullanılamaz vb. " ifade ile lisanslayıp
göndermesi gerekir.

Benim senim tek tek dilekçe ile başvurusuna gerek olmaması lazım.
---
Bahsettiğin başvuruyu yapan bir arkadaşımızın aldığı sonuç (sene 2006)
il Milli Eğitimden gelen cd
içinde krekli versiyon vardı.
....
ETA programı için başvuru yaptık. Eğitim amaçlı olduğu gerekli lisanları gönderdiler.
Ve herhangi bir ücret talep etmediler.
--
Bizim alanımızda bu programlar kitap gibi lazımsa. Nasıl kitaplar ücretsiz dağıtılıyorsa
okullarda. Bu yazılımlarında okullara ücretsiz verilmesi gerekir.
--

Neyseki bir çok firma express tarzı versiyonlar çıkardı. Eğitim amaçlı bunlar yeterli ve ücretsiz.

BBNET
Geri