Power düğmesi

Kodla Büyü

salih225

Seçkin Üye
Seçkin Üye
BT sınıfımda 2 bilgisayarın Power düğmesi arızalı. Power düğmesini iptal edip klavyeden bilgisayarı başlatabilir miyim?

anakartın klavyeden açılma özelliği varsa yapabilirsiniz hocam.. integrated peripherals bölümünden power on function gibi bir seçenek veya power on by keyboard gibi bir seçenek bularak değerini enable yapın..

reset düğmesini kullanın hocam.reset özelliğine çok gerek duymuyoruz.

bencede reseti söküp powerın yerine bağlayın.anakarttan da wake on lan özelliğini aktifleştirin...sonra netsupporttan açın bilgisayarları

fatihinfedaisi' Alıntı:
anakartın klavyeden açılma özelliği varsa yapabilirsiniz hocam.. integrated peripherals bölümünden power on function gibi bir seçenek veya power on by keyboard gibi bir seçenek bularak değerini enable yapın..
bu kısım bios dan mı yapılıyor

svbarut' Alıntı:
fatihinfedaisi' Alıntı:
bu kısım bios dan mı yapılıyor
Power Management Setup ya da benzeri menüdeki seçenekleri inceleyerek ister klavyeden, isterseniz de fareye tıklayarak bilgisayarı açmak mümkün. Hatta bazı anakartlarda klavyeden şifre girerek dahi açmak mümkün.
Ancak en temizi reset düğmesini, anakarttaki power switch pinlerine takarak, reset düğmesini açmak kullanmaktır. O da bozulursa o zaman klavyeden, fareden açma işlemi düşünülebilir.
https://www.google.com.tr/search?q=bilg ... 3&ie=UTF-8
aramasındaki sayfaları inceleyin.

arkadaşlar benim de aynı problemim var. yani power düğmesi bozuk ve kasada reset düğmesi yok. 2007 de kurulan exper kasalardan. yardım istiyorum, ne yapabilirim?

destinaa88' Alıntı:
arkadaşlar benim de aynı problemim var. yani power düğmesi bozuk ve kasada reset düğmesi yok. 2007 de kurulan exper kasalardan. yardım istiyorum, ne yapabilirim?

Hocam o zaman fare yada klavyden açma olayına bakacaksın biostan.

kendim cevaplayayım yine, çözdüm sorunu. bios ayarlarından "wake on lan" ayarı yapıp netsupporttan "power on" ile çalışabiliyor :)

aakcakaza hocam, klavye açma özelliğini aktif ettim ama klavyenin hiç bir tuşuyla açamadım bilgisayarı. acaba tuş atamayı biz mi yapıyoruz?

BBNET
Geri