Polo rolanti göstergesi kaç olmalı. Yardım

Kodla Büyü

geceyolcusu2002

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar arabamda tüpten dolayı bir sıkıntı yaşıyorum. 2006 model poloda benzindeyken devir göstergesi 6.5 olarak kalıyor. Tüptede aynı şekilde olunca zaman zaman stop ediyor araba.Daha önce böyle bir sıkınıt yoktu. Özel yetkili servis 6.5 göstergenin polo için normal olduğunu söyledi.Ama bana göre çok düşük ki düşük olduğu için stop ediyor tüpte. Buna müdahale etme şansımız var mı? Bu değerin düşük olması tüpten mi kaynaklanıyor yoksa arabanın kendi sıkıntısından mı kaynaklanıyor. Sanırım tüpçü işin içinden çıkamadı.
Başına gelen varsa yardımcı olabilir mi?

benimki 10 da çalışıyor sonra tüpe geçince bir miktar düşüyor sonra tekrar 10 geliyor. bence 10 olması gerek

bende de aynısı var benim yaklaşık 9 da çalışıyor. (atiker).
İlk takdırdığımda benim de sorun vardı.dediğin gibi 6 civarıdayken araba hareketsiz iken (özellikle kırmızı ışıkta) stop ediyordu. sonrasında atiker servisi basınç ayarı yapıp değeri 9 yüksellti. ve şuan sorunsuz kullanıyorum.

benimki de 900 de çalışıyor.otomatik olduğunu söyledi usta bunun rolanti ayarı yapılmıyormuş.

mutlumuydukki11' Alıntı:
bende de aynısı var benim yaklaşık 9 da çalışıyor. (atiker).
İlk takdırdığımda benim de sorun vardı.dediğin gibi 6 civarıdayken araba hareketsiz iken (özellikle kırmızı ışıkta) stop ediyordu. sonrasında atiker servisi basınç ayarı yapıp değeri 9 yüksellti. ve şuan sorunsuz kullanıyorum.
ya hocam siz basınç ayarı yaptırdğınızı söylüyorsunuz da burdaki tüpçü bunu rolanti motorunun kendisinin ayarladığınız söyledi. biz ona müdahale edemiyoruz dedi. Ayrıca şu an benzinde de aynı şekilde 6.5 olarak kullanıyorum. neden yükselmiyor. bu neden kaynaklanıyor.

8 olması gerekir hocam. Polonun kronik sorunuyla tanışmışsınız. Gaz kelebeği diye bir parça var ben 2009 da Bosch Marka 400e almıştım ve problem çözülmüştü. Ondan önce olur olmaz yerlerde stop ediyordu. Gaz kelebeği ayarını(bilgisayarla yapılıyor) ayda bir yaptırıyordum. Ustasını bulabilirseniz bulun ayarı bi deneyin, tekrarlarsa gaz kelebeğini değiştirin.

Yoksa LPG ile ilgili bi ayar yok, diğer arkadaşları da uyaralım Allah korusun kötü birşey olmasın.

Daha fazla bilgi için http://www.vwtr.net/forum/polo-6n/polo-bogaz-kelebegi-t707.0.html

stop ettiği zaman tüpçü boğaz kelebeğini temizlediğini söyledi. ama sorun yine düzelmedi. tabi boğaz kelebeğinin gidip gitmediğini bilmiyorum.

BBNET
Geri