Polo 1.4 Rolantide stop etme...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan can61
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

can61

Seçkin Üye
Seçkin Üye
1.4 16 V Polom 2 gündür rolantide stop ediyor. Arada sırada değil sürekli. Ustaya götürdüm hiç bakmadı bile direk boğaz kelebeği değişecek dedi. Nekadar dedim 500-600 arası dedi. Usta anlamın da çok bir alternatifim yok küçük bir yer anlayan da pek yok. Bu halde de yola gitmeye cesaret edemiyorum. Ne dersiniz fikri olan veya bu parçayı daha ucuza aldım diyen var mı?

boğaz kelebeği temizlenmeden değişim mi olurmuş. Onun bişey bildiği yok başka usta bul

eger lpg li ise lpg beyni sorunlu olabilir.sanırım adı regülatördü (emin degilim)
eğer boğaz kelebeğinde sorun var ise,söküp bi sprey ile temizlemesi gerek.Öyle hemen değiştir nasıl diyor bakmadan.

Hocam LPG var. Aracı benzinde denedim aynı sorunu yapıyor.
Hocam düşük viteste henüz tekleme yapmıyor. Devir düşünce hemen stop ediyor.

geçen yaz 1 ay boyunca arkadaşın 1.4, 2007 model polosunun boğaz kelebeğiyle uğraştık. o da rolantide stop ediyordu. sizin araç da tahminim boğaz kelebeği arızalandığından gaz ayarını yapamıyordur. 250 den 500 Tl ye kadar yan sanayi boğaz kelebeği bulabilirsiniz. yetkili servise giderseniz 1000 tl gibi bir ücret talep ederler. orjinal çıkma parça bulmanız çok zor. bu şekilde binmek isterseniz; motor kapağını açıp gaz telini gerdirerek (geri salmaması içinde araya bişey kıstırmanız gerekir) kullanabilirsiniz. ama bu şekilde ne kadar güvenli olur bilemem. arkadaş bir süre böyle kullandı. sonra orjinal çıkma parça bulduk. sorun ortadan kalktı.

hocam boğaz kelebeginin üzerinde elektronik bir devre var herke s o kelebeğin dijital yerini onattırmaktansa orayı temizletiyolar yok benzinle yok würthle yok bilmem neyle fkakat çoğumuz hata ediyoruz. benim polomda o temizliği 3 kere yaptırdım fakat en sonunda erzurumda bi usta buldum adam 100 tl ye elektronik devreyi onardı sonra hiç bir sıkıntım kalmadı .

g.cetin.66' Alıntı:
hocam boğaz kelebeginin üzerinde elektronik bir devre var herke s o kelebeğin dijital yerini onattırmaktansa orayı temizletiyolar yok benzinle yok würthle yok bilmem neyle fkakat çoğumuz hata ediyoruz. benim polomda o temizliği 3 kere yaptırdım fakat en sonunda erzurumda bi usta buldum adam 100 tl ye elektronik devreyi onardı sonra hiç bir sıkıntım kalmadı .
o devrenin adı potansiyometre. geçen yaz onu da öğrendik.

Hocam yan sanayi 280 TL. ye buldum ama pek önermiyorlar. Kararsızım hayırlısı bakalım.
g.cetin.66 hocam sorun işte bu usta bulmak. Hemen kolaya kaçıyorlar değişecek. Hele ki küçük bir yerde iseniz ve alternatifiniz yoksa...

Hocam benim de başıma geldi. Marş ile ilgili bi parçanın kömürü ile mi ne alakalıymış arkadaş yaptırdı 30tlya. eğer değişseymiş 300tl diyordu. Acaba bobin falan mı.

bende de vardı karmaşık sir sorunda olabilir basit bi müdahalede yetebilir. bendeki
boğaz kelebeği buji , buji kablosu bobin boğaz kelebeği herşeyi sağlam çalışanı ile test edilmişti sorun motor beyninde çıkmıştı artı sübab ayarıda yapıldı anca o zaman düzelmişti

aynı sorundan yetkili servis bana güzel bir kazık attı, gaz kelebeğini(boğaz kelebeği) temizlet:10 tl işe yaramaz ise gaz kelebeğinin değişmesi lazım. ilk defa temizleteceksen işe yarar.

servis potansiyometre dedi 1200 tl değiştirdim ancak hiç bir işe yaramadı

hocam işin en ucuzu boğaz kelebeğini temizletmek. 1.6 seat leon aracımda yaşadığım sorunu çözmüştüm.
daha sonra pejo 307 de aynı sıkıntı baş gösterdi. benzin basınç sensörüydü galiba hatırlamıyorum tam adını 50-60 tl lik bir parça değişti ve düzeldi.
yine bir ihtimalde benzin pompası da arızalanmış olabilir.

Sebepleri
1- Boğaz kelebeği kirli, yada bozuk
2- Hava akışmetre
3- Rolanti sensörü
4- Potansiyometre.

boşuna zaman para harcamayın en az 10 kişide gördüm bu sorunu LPG li satılan bu poloların hepsi aynı sorundan dolayı satılmaktadır. kelek ,boğaz ,buji bunlar para için söylenir.üstat üzgünüm yanlış tercih yapmışsın.

ademkislak' Alıntı:
boşuna zaman para harcamayın en az 10 kişide gördüm bu sorunu LPG li satılan bu poloların hepsi aynı sorundan dolayı satılmaktadır. kelek ,boğaz ,buji bunlar para için söylenir.üstat üzgünüm yanlış tercih yapmışsın.
Hocam ne yapalım yakalım mı arabayı :)
ustam boğaz kelebeğini temizledi fakat düzelmedi değişmeliyiz dedi fakat elinde yok parça ben alacağım o değişecek.İnternette araştırdım500-550 civarı orjinali.
tavsiye edebileceğiniz bir yer var mı arkadaşlar daha uygun güvenilir ?

can61' Alıntı:
Hocam ne yapalım yakalım mı arabayı :)
ustam boğaz kelebeğini temizledi fakat düzelmedi değişmeliyiz dedi fakat elinde yok parça ben alacağım o değişecek.İnternette araştırdım500-550 civarı orjinali.
tavsiye edebileceğiniz bir yer var mı arkadaşlar daha uygun güvenilir ?
Hocam çıkmasına bak. Benim opelin şarj dinamosu ve konjektörü yanmıştı. İşçilik hariç orjinal parça 900 tl idi. Duyunca dudağım uçukladı. Çünkü araba 94 model piyasası 12-13 bin. Kütahyada Alman oto var. Fabrika gibi bir yer. Kazalı arabaları alıp sağlam parçalarını söküp satıyorlar. Aynı model bir raf dolusu şarj dinamosu ve konjektörü vardı. En temizini seçti verdi. 150 kağıt dedi. Ben sevinçten neredeyse göbek atıcam ama belli etmiyom gariban görünüp boynumu büktüm pazarlık için nakit 120 ye verdi hem dinamo hemde konjektör. :D Hoplaya hoplaya gidip taktırmıştım. 1 yıl ben bindim 1 yıl kardeşim bindi. Sonra sattık. Dahada bir sorun çıkmadı. Tavsiye ederim.

Fiyat sormak istersen
Kütahya Alman Oto 02742313156 - 05416422611 - Ali CİNTOSUN

ademkislak' Alıntı:

ademkislak
Re: OPEL ASTRA CLASSIC III 1.6 nasıl bilirsiniz.Yeni mesaj 29 Eki 2013, 12:58
Yeni Üye
Yeni Üye

kullanan biri olarak özetleyim.Otomatik vitesleri kesinlikle sorunludur. 100000 km de sürekli kronik arızalar çıkartır.(şanslıysan) daha önceki km lerde de sorunları vardır. Normal viteslileri için sıkıntısız konforlu sağlam ve de lpg uyumu harikadır.fiyat ve kalite açısından türkiyedeki en iyi araçtır diyebilirim. J kasalarında lpg sorunları vardır.

sayın meslektaşım eksik-yanlış bilgilendirmeler yapıyorsunuz yukarıdaki örnekte olduğu gibi (astra classic III ve astra j de kullanılan 1.6 motorlar hatta astra j ve insigniada kullanılan 1.6 180lik versiyon hepside magnezyum subaplı olup lpg montajında yağlama sistemi takılmaz ve lpgde biraz devirli kullanılırsa max 50bin km sonra lpg uyumunu görürsünüz)

sorunu olan arkadaşım için iyi bir usta bul ve vag-comdan arıza tespiti yaptır her denene kulak asma. kolay gelsin ve geçmiş olsun

Değerli arkadaşlar başka bir ustaya gittim bu arabalarda kolay kolay b.kelebeği değişmez sadece temizlenir ve gerekirse kalibrasyon ayarı yapılır dedi. Söktü temizledi ve şuan bir sorun yok.
Evet daha önce temizletmiştim yani ben öyle sanıyordum. Her şey usta da bitiyormuş bunu anladım.

Benim aracımın da da benzer sorunu vardı. B. kelebeğini ve bir yer daha var(engene olabilir:shock: ) orayı anlamadım temizledi ve şuan herhangi bir sıkıntı görülmüyor 1 aydır. Usta bu araçların 1.4 modelinde kronik bir hastalık gibi dedi. Senin gibi 10 tane müşterim var hepsi de aynı sorunu yaşadıklarını temizlendikten sonra düzeldiğini söyledi.

Benim iki hafta dayanabildi tekrar aynısını yapmaya başladı. Sıkıldım bu araçtan.

can61' Alıntı:
Hocam LPG var. Aracı benzinde denedim aynı sorunu yapıyor.
Hocam düşük viteste henüz tekleme yapmıyor. Devir düşünce hemen stop ediyor.

Bilgisayar ile kontrol ettir. Arkadaşın 1.6 Polo da da lpg den sonra yaptı o olayı. Ama tek farkla onunki hareket halinde tekliyordu. Ona da boğaz kelebeği falan dediler. Sorun distribitörde çıktı, değişti. Sorun ortadan kalktı. Ama orjinali ile değiştir. Bildiğim kadarı ile 700 TL. civarında idi orjinali.

BBNET
Geri