Polo 1.4 Gazda giderken benzin tüketme...

Kodla Büyü

Internet

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Polo için açtığım ikinci konu olsun.
şimdi arabada sıralı sistem Atiker LPG var.
araba ya 15 'e bir 40 TL lik benzin aldım. ama arabayı hiç benzinde kullanmadım.
sürekli belirli (ısınma- 500m 1 km arası )süreden sonra GAZA geçti ve gazda sürdüm.
ama sonradan farketttim ki arabanın benzin ibresi azalıyor, şüphelendim, ustaya götürmek düşüncesindeyim.
Soru :
* Atiker (Özel olarak Polo) LPG ile giderken aynı zamanda benzinde alır mı motor.
* eğer benzin almıyorsa benzin ibresi neden düşüyor, tabi sonradan yeni benzin koyunca düzelir dersin düzelmiyor. ilk çalıştığında benzin ibresi yükselir geri alçalır dersin. öyle de olmuyor. bu araba basbayağı LPG de giderken benzin de harcıyor. sizin yorumunuz nedir? Atiker Sıralı Sistem LPG bunu yapar mı?

Ayni anda benzin almaz hocam.. havalar sogudugu icin motorun isinmasi 3-5 km ye kadar cikabiliyor bende de 1.4 polo var lpg kullanmiyorum benzinde iken kaloriferden sicak havanin gelmeye baslamasi en az 2 km yi buluyor buna gore degerlendirmenizi yapin.. atiker piyasadaki en kotu lpg diye biliyorum onuda dusunun..

Eski arabam da aynen senin dediğin gibi benzini çok seviyordu. Soğuk karlı buzlu zamanlarda 50 tl lik gaz, 50 tl lik benzin alıyordum nerdeyse kafa kafaya gidiyordu. 5 km de falan geçiyordu gaza. Ustalara sordum normal dediler. Sonra vizede ortaya çıktı ki deponun altında benzin hortumunun ek yerinde kaçak varmış. Araba park halinde iken akıtmıyormuş. Araba hareket halinde benzinde çalışırken gaza basınca benzin pompasının daha fazla çalışması ile damlatıyormuş. Onun için hiç fark etmemişiz. Sonra gına geldi tüpten benzinden, dizel aldım rahat ettim. :)

Internet' Alıntı:
Polo için açtığım ikinci konu olsun.
şimdi arabada sıralı sistem Atiker LPG var.
araba ya 15 'e bir 40 TL lik benzin aldım. ama arabayı hiç benzinde kullanmadım.
sürekli belirli (ısınma- 500m 1 km arası )süreden sonra GAZA geçti ve gazda sürdüm.
ama sonradan farketttim ki arabanın benzin ibresi azalıyor, şüphelendim, ustaya götürmek düşüncesindeyim.
Soru :
* Atiker (Özel olarak Polo) LPG ile giderken aynı zamanda benzinde alır mı motor.
* eğer benzin almıyorsa benzin ibresi neden düşüyor, tabi sonradan yeni benzin koyunca düzelir dersin düzelmiyor. ilk çalıştığında benzin ibresi yükselir geri alçalır dersin. öyle de olmuyor. bu araba basbayağı LPG de giderken benzin de harcıyor. sizin yorumunuz nedir? Atiker Sıralı Sistem LPG bunu yapar mı?
kaldır at o arabayı sende....

Hocam araç LPG ile giderken benzine göre programlandığı için sanki benzin kullanıyormuş gibi benzin ibresi sürekli azalıyor. Ben de 2012 honda civic var aynı sorun bizde de var. LPG alıyorken depoya biraz da benzin koyarsan ibre normale dönüyor. En azından benim aracım için servisin bana verdiği bilgi bu yönde.

sero35' Alıntı:
Hocam araç LPG ile giderken benzine göre programlandığı için sanki benzin kullanıyormuş gibi benzin ibresi sürekli azalıyor. Ben de 2012 honda civic var aynı sorun bizde de var. LPG alıyorken depoya biraz da benzin koyarsan ibre normale dönüyor. En azından benim aracım için servisin bana verdiği bilgi bu yönde.

genellikle fransız arabalarında o sorun oluyor ama vwde böyle bir özellik yok vwler ölçümü hep depodan yapar

Havalardandır yaz ayların da ayda bir 20 liralık benzin alıyordum bugünlerde 2 haftada bir alıyorum...

Benzin tüketme olayını asıl uzun yolda anlarsınız araç lpgde iken benzin yakıyor ise çıkarsınız şöyle molasız kontak kapatmadan en az 150-200kmlik bir uzun yola bu sıradada benzin ibresi oynuyorsa o zaman bi kontrol lazım ama emin olduğum kısım vwler diğer bazı firmalarda olduğu gibi yol bilgisayarına göre değil depodaki benzine göre benzin göstergesini yönetir.

şu denilebilir mi?
bu aracın benzin deposu küçük. 40 litrelik.
zaten ayda bir 10 litfe benzin (48TL) yakarsın.
çünkü her aldığımda 1/4 ü dolu gösteriyor. sonra birer birer azalıyor.

ama arkadaşlar, inanın sabahları da çalıştırsam 500 m 1 km de gaza geçiyor. toplamda ayda 35 km-40 km benzinde gidiyorum. ama ortalama hesap 30 TL lik benzin yakmış oluyor. bu da hiçbir hesaba uymuyor.
yarın araba ustada çözemedim gitti.

Internet' Alıntı:
şu denilebilir mi?

ama arkadaşlar, inanın sabahları da çalıştırsam 500 m 1 km de gaza geçiyor. toplamda ayda 35 km-40 km benzinde gidiyorum. ama ortalama hesap 30 TL lik benzin yakmış oluyor. bu da hiçbir hesaba uymuyor.

Araç ne hocam 6r-9n3?

Internet' Alıntı:
şu denilebilir mi?

Hocam isterseniz servise sorun bence benim civic de yaşadığım sorunu yaşıyorsunuz. Yol bilgisayarı hesabı zaten tekerleklerin devir sayısına göre hesaplıyormuş. Benim araçta olduğu gibi araç LPG de iken sanki benzinle gidiyormuş gibi benzin ibresi sürekli azalıyor.

Arkadaşlar aynı sorun bende vardı. Gazda giderken otomatik benzine geçiyordu farkına varmıyordum. Sonra Akü başlıklarının gevşediğini bununda motorun beynini sıfırlayıp tekrar benzine geçmesine neden olduğunu öğrendim. Akü başlıklarını sıktırdım sorun kalmadı.

Aynı durum opel astradada ve bir çok arabada var, araç benzine göre programlandığı için benzin ibresi sürekli düşüyor, kontak kapatıp açtığınızda yükseliyorsa tekrardan sorun yoktur

araç tüpe geçtikten sonra benzin pompasının fişini çek (arka koltuğun altında) motorda tuhaflık oluyorsa benzin çekiyordur

hocam benzin tüketimi normaldir. Mesela çeyrek depo benzin aracı her gün 2-3 defa çalıştırdığınızı düşünürsek 1 aydan fazla gitmesi gerekir fakat 100tl benzin 200-300 km tüple bitiyorsa o zaman sorun var. Bu tür sorunlarda tüp sisteminin elektronik beyninden kaynaklanabilir.

BBNET
Geri