polo 1.4 arabama tüp taktırmalımıyım ?

Kodla Büyü

user67

Site Gezgini
arkakadaşlar 2008 moldel 1.4 polo arabam var ve yeni atandığım okula hergün arabayla gidip gelmek zorundayım yol yaklaşık gidiş dönüş 40 km . sizce arabama lpg taktırmalımıyım taktırırsam ciddi manada tasarruf sağlarmı? yardımcı olursanız sevinirim

hocam sadece iş için senede 7-8 bin km geçeceksin normal kullanıştada bir okadar geçsen. aracı uzun vadeli kullanacaksan taktırman bence iyi olur. ama vw lerde tüp takımına dikkat et işin ehli bir ustada yaptır

hocam bende 2001 i var ben çok pişmanım şimdi para yok keşke gecen yaz taktırsaymışım nerden bılcektım benzın bu kadar kuduracağını , şimdi ise depo dolu ama kullanamıyorum evın onunde yatıyor haftada bır kullanıyorum en kısa surede taktırmayı düşünüyorum babamda koskoca passat var 1.6 gecen deedim 192 kuruş yaktı o dev araba berde bızım kıbrıt kutuları nerdeeee

Bende 1.4 polo benzinli kullanıyorum. şehir içi şehir dışı ortalama min 7 lt yaksa, ayda 1000 km yapsanız 70 litre ve 350 tl benzin parası yapar.
Ayda 1000 km için ortalama 9 litreden 90 litre lpg yaksanız; 2.6 lira desek litresine 235 lira.
Fark yaklaşık 115 lira
lpg kitini 1500 ltye taktırsanız ayda 125 lira 12 ay taksitle.

Özetle bir yıl artı birkaç ay sonra ayda 115 lira kar etmeye başlamış olursunuz. Tabi bu hesap tutmaz :D yakıt değerleri, fiyatlar masraflar değişebilir. lpg var diye daha fazla gezilebilir.
Daha uzuun yıllar bu mesafeleri gider gelirim diyorsanız takılabilir.

ben ayda en fazla 500 km yapıyorum o yüzden düşünmüyorum.

Hiç durma hocam hemen taktır benim araçta % 40 tasarruf sağladı. Aracım 1.4 polo bu arada…

nht268' Alıntı:
Daha uzuun yıllar bu mesafeleri gider gelirim diyorsanız takılabilir.

ben ayda en fazla 500 km yapıyorum o yüzden düşünmüyorum.

hocam benım dumanım çıkıyor ben her gelıs gıdıs te 1000 +1000 yapıyorum o yüzden okul başlamadan uygun bırseyler bulmaya calısacagım
ama tek korkum su ki benım araba yada sızın araba farketmez benzınde canavar gıbı ne vıraj ne dag ne tepe nede otoyol hepsınde duman attırıyor çekişi düşerse çom üzülürüm yanarım ona yanarım

hocam bilindik kaliteli markaları tercih edin. Yeni kitlerde yazılımla, iyi bir ustanın ayarıyla benzinliyi aratmıyor. Ben sadece benzinli golf kullandım gerçi ama lpgli polocular size bilgi verir şimdi bu konuda :D

BBNET
Geri