PKK’ya meşruiyet mi?

Kodla Büyü

s_kajmeran

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Hafta içinde Kandil'de toplantı düzenleyen ve dünya medyasını oraya toplayan PKK şov yapmış oldu. Bu şovu Avrupa'da başlatılan “PKK'lılar terörist değil, aktivist” tezinden farklı düşünmemek gerekiyor. Döktüğü onca kan ve aldığı cana rağmen uluslararası arenada bu vahşi örgüte barışçıl manalar yüklenmesi boşuna değil. Bölgede yeni bir yapı tasarlayanlar, PKK'ya bir rol biçiyor. O rolü yokmuş gibi farz ederek yazı yazanlar meseleye -kusura bakmasınlar- safça yaklaşıyor. Sadece barış demekle, terör bitiyor demekle mevzu izah edilemez.

Gelinen noktada dünyanın en kanlı örgütünün, uluslararası siyasi bir figür olmaya doğru sürüklendiğini görmek gerekiyor. Bu gerçeği atlamak için ya belli bir noktaya odaklanıp realiteyi ihmal etmek gerekiyor ya da daha büyük bir plandan bîhaber olmak. Karayılan'ın ağzı kulaklarına varıyor her cümle sonunda. Kibirlenerek ve böbürlenerek anlatıyor. Uluslararası siyasette ve medyada o (ve tabii ki örgütü) meşruiyet kazanıyor. Oradan herkese akıl veriyor; o aklı (hızlı ulusalcılar başta olmak üzere) yazıp yazıştırıyor. İflah olmaz ‘cemaat düşmanlığı' bazılarının gözünü öyle görmez hale getirmiş ki daha düne kadar karşı oldukları herkese kahraman muamelesi yapıyorlar.

Bak şu garip tabloya ki adam, MİT'ten bahsederken bir duygudaşlık yaşıyor adeta. MİT Müsteşarı Hakan Fidan'dan bahsederken neredeyse ‘bizim Hakan' diyecek. Öyle zannediyorum ki MİT yöneticileri de (başta Sayın Fidan olmak üzere) rencide olmuştur bu söylemden. Aksi takdirde Karayılan'ın MİT raporlarından kendi dokümanı imiş gibi bahsetmesi tuhaf çağrışımlar içeriyor...

Haklı olarak Yalçın Akdoğan, “Karayılan süreci yanlış anlamış” diyor. Umarım öyledir. Karayılan'ın zafer havası içinde verdiği mesajlar örgütün uluslararası arenada meşruiyeti içindir ve bu çizgi ileride başka sıkıntılar doğurabilir. Şu andaki iyi niyetli yorumlar bu örgütün uluslararası siyasi bir figüre dönüşmesini perdeleyemiyor. Bu durumu sadece, “Dört aydır şehit verilmiyor.” diyerek savuşturmak yanlış; zira şehit verilmemesi örgütün kararına bağlıymış gibi bir çıkarıma neden oluyor. Bu örgüt yeniden eylem kararı alır ve kan dökmeye başlarsa (üstelik bu kadar meşruiyet çizgisi yakalamışken) daha büyük sıkıntılar yaşanır. Temkin şart, tedbir şart...

//zaman-Ekrem Dumanlı

Belki zorumuzun hükümetle veya cemaatle değil sürecin yanlış gidişiyle olduğunu birilerine zaman gazetesi yazarı aracılığıyla anlatabiliriz... Kızdığımız, zorumuza giden yukarıdakinden farklı değildir. Yani hiçbirimiz kanla beslenmiyoruz, pkk'nın meşrulaştırılması, kürtler ve pkknın aynı çizgiye atılması, bu ülkede sanki eşitlik yokmuş gibi "eşit yurttaş olacağız" söylemiyle cin varedip şişe kapağının açılması sıkıntılı...

hocam herkes ne oldugunu biliyor merak etme,en saf adama bile bunu akp deilde x parti yapsa ne tepki verirdin diye sorsan kafası karışır.inan şimdi bu partiyi gönülden savunan arkadaşlar başka parti olsa şehit hikayeleri vatan millet aşkı forumda kaynardı.ben herkesin o kadar saf olduğuna inanmıyorum.herkes herşeyin farkında.

Varlık barışı ile karaparaları aklanan pkk çekilecek ve bir süre sonra daha etkili bir şekilde gelecek.

Görebilenler için olaylar son derece açık. Ama bazılarına nasıl gözlük taktılarsa dünya toz pembe.

biz çekilmiyor muşuz?bugün televizyonda söyledi.Dün de balkondan bizimkilerin bir ton tır ve kamyonları geçiyordu resmen çekiliyoruz.Onlarda zaten hergün geldikleri gittikleri evlerine dönecek bence silahlarını teslim etmeliler.Bugün iran açıklama yaptı her türlü ağır silah ve roket veririz işte suriye gibi iran da safını belli etti.Bence amerika iranı vurmalı

Srebrenica' Alıntı:
Varlık barışı ile karaparaları aklanan pkk çekilecek ve bir süre sonra daha etkili bir şekilde gelecek.

Görebilenler için olaylar son derece açık. Ama bazılarına nasıl gözlük taktılarsa dünya toz pembe.

Senin bi çözüm önerin varmı arkadaşım seni dinleyelim

Anayasa değişikliğinde Başbakan CHP-MHP-BDP aynı safta diye nutuklar atarken herkes vatan hainiydi bunlar vatan sever... hükümet aldı apoyu karşısına... yine herkes vatan haini bu sefer apo bdp ve bunlar vatan sever... millet Hükumet - Apo ile masada... Akillerde aklamak için yollarda... benim çözümüm yok ne yapayım yok diye buna karşı çıkamayayım mı?

Önce yapılanlar barış için mi yoksa güçlü, meşru pkk için mi buna cevap vermek gerekiyor. Barış diyorsanız konuşmaya dahi gerek yok. Buyrun, gelecek önünüzde; yaşayın görün.

refleto' Alıntı:
Anayasa değişikliğinde Başbakan CHP-MHP-BDP aynı safta diye nutuklar atarken herkes vatan hainiydi bunlar vatan sever... hükümet aldı apoyu karşısına... yine herkes vatan haini bu sefer apo bdp ve bunlar vatan sever... millet Hükumet - Apo ile masada... Akillerde aklamak için yollarda... benim çözümüm yok ne yapayım yok diye buna karşı çıkamayayım mı?

tamamen katilmakla birlikte bizlerin düsündüklerini
bu muhalefet in neden dillendirmedigini de merak etmiyor degilim
chp sus pus
mhp de daha düne kadar akp nin her adiminda yanindaydi (tüm yasama oylamalari ve sistem degisikliklerinde)

chp ve mhp neden millete anlatmiyor anlatamiyor

volkankey' Alıntı:
refleto' Alıntı:

chp sus pus
mhp de daha düne kadar akp nin her adiminda yanindaydi (tüm yasama oylamalari ve sistem degisikliklerinde)

Hocam CHP ve MHP'nin kendini niye anlatmadıklarını bilmemem... sonuçta halka anlatmak medyanın sana verdiği zaman ile ilgili .... ama kocaelinde Kocaeli Milli Kuruluşlar Birliği gibi bir kuruluş olarak derdimizi anlatmaya çalışıyoruz... birde bence CHP buna tam karşı değil... MHP'nin tavrıda sadece tehditkar... Halk karar verecek bunda herkes hem fikir sanırım ama her karşı çıkana böyle ukala bir tavır var o ilginç... benim düşüncem çözüm Apo ile masaya oturmaksa çözümsüz kalsın...

Çok ilginçtir. Üniversite 3.sınıfta sosyal bilgiler bölümünde okuyan bir arkadaş ile tanışmıştım. Gel zaman git zaman bir hayli sohbet imkânımız oldu. Bana o zaman, Suriye'nin 5 parçaya, Irak'ın 3 parçaya ve Türkiye'de de Güneydoğu civarının bölüneceğini ve bunun yakın bir zamanda gerçekleşebileceğini söylediğinde kendisine deli saçması uyduruyorsun demiştim. Bundan 12 sene önceydi.

Bana Ali Babacan'ın yahudiler tarafından bir ödüle layık görüldüğünü bu ödülün bir çok anlam taşıdığını filan söylemişti. Bayağı bir kaynak araştırması yaptığını, tarihimizin yanlışlarla dolu olduğunu, sadece bizi bizim değil, aslında diğer dünya ülkelerinin bile kendisini yönettiğini zannettiğini ama aslında durumun böyle olmadığından söz etmişti.

Tüm Dünya ana sorunlarının yahudi lobi ve cemiyetlerinden kaynaklandığından bahsetmişti.

O zaman için çok da inandırıcı gelmemişti ancak Arap Baharı ile birlikte sanki söyledikleri bir bir gerçekleşiyor gibi geliyor.

18 yıl önce duymuştum ırak suriye güneydoğu ile ilgili o sözleri.. şimdi ise mezara terten girecek kadar şaşıracağın yorumlar okuyorum.. önemli olan bu ouynları bozmak.. gerisi hikaye..

Buzkırıcı' Alıntı:
biz çekilmiyor muşuz?bugün televizyonda söyledi.Dün de balkondan bizimkilerin bir ton tır ve kamyonları geçiyordu resmen çekiliyoruz.Onlarda zaten hergün geldikleri gittikleri evlerine dönecek bence silahlarını teslim etmeliler.Bugün iran açıklama yaptı her türlü ağır silah ve roket veririz işte suriye gibi iran da safını belli etti.Bence amerika iranı vurmalı
Hocam iran daha beterini hakediyor ama bir süre daha vurulmaması daha iyi. Suriyedeki özgürleştirme operasyonu bitince sıradaki operasyonuna uğrama şansımız %50 ye %50 olasılıkla ya irana ya da bize yaparlar.

refleto' Alıntı:
volkankey' Alıntı:
refleto' Alıntı:

chp sus pus

Hocam CHP ve MHP'nin kendini niye anlatmadıklarını bilmemem... sonuçta halka anlatmak medyanın sana verdiği zaman ile ilgili .... ama kocaelinde Kocaeli Milli Kuruluşlar Birliği gibi bir kuruluş olarak derdimizi anlatmaya çalışıyoruz... birde bence CHP buna tam karşı değil... MHP'nin tavrıda sadece tehditkar... Halk karar verecek bunda herkes hem fikir sanırım ama her karşı çıkana böyle ukala bir tavır var o ilginç... benim düşüncem çözüm Apo ile masaya oturmaksa çözümsüz kalsın...
herkes şu an olan biteni izliyor hocam, hepimizin yaptığı gibi. her gün yeni birşey duyuyoruz. dün akil adamlar başladı ikna turlarına bu gün karayılan açıklama yaptı, imralıdan gönderilen mektuplarsa cabası. film izler gibi izliyorum şu an birşeyler akıp gidiyor ama henüz anlayamadım nereye varmaya çalışıyorlar. her filmde vardır bir sürpriz gelişme onu bekliyorum sanırım. daha kapalı kapılar arkasındaki pazarlıklar, vaatler çıkmadı ortaya..

suatozt' Alıntı:
Srebrenica' Alıntı:

Senin bi çözüm önerin varmı arkadaşım seni dinleyelim
var hocam çözüm önerim,ilk basta güneydoğuda yatırım yaparsın ikinci 80 darbesinde güneydoğu da kim faiili meçhule karışırsa onu mahkemeye çıkartırsın,bölücülük isteyen en tehlikeli adamları içeri atarsın onun dışında ekonomini zenginleştirir bağımsızlık sağlarsın ki bu planları hayata geçiresin onun dışında toprak reformunu gerçekleştirirsin.

mnn' Alıntı:
18 yıl önce duymuştum ırak suriye güneydoğu ile ilgili o sözleri.. şimdi ise mezara terten girecek kadar şaşıracağın yorumlar okuyorum.. önemli olan bu ouynları bozmak.. gerisi hikaye..
katılıyorum. Ancak bizler ne yapabiliriz?

israili yıllardır pkk nın arkasındadır. bunu bilmeyen varmı? israil abd yi kullanarak türkiyeyi pkk nın ayağına götürdü. hükümet bunu kabul edince israilden özürler geldi. israilin amacı büyük bir kürdistan kurmak bunuda herkes biliyor bu işlerinde nasıl döndüğünü herkes gördü. bunu millete barış diye yutturacaklar. bu millet yutar mı? elbette yutar bu millet neleri yutmadı ki?

bdp ile akp bileşmiş arkalarında hükümetin gücü ile israil ve abd var ve bütün medyada elinde bulunuyor bunlara karşı kim direnecek %13 lük mhp ve ulusalcı chp kanadı. ulusalcılar ve ülkücüler bu güce karşı koyabilir mi?

BBNET
Geri