PHP'den anlayan yardım etsin !

Kodla Büyü

Kronos33

Aktif Üye
Merhaba,

Bir siteye iletişim formu oluşturmak istiyorum, html tabanlı olacak bu site. Server PHP desteklediği için iletişim kısmını PHP yapmak zorunda kaldım.
Kendim yapıyım dedim, biraz araştırdım birkaç örnek buldum malesef çalıştıramadım. Nasıl yapabilirim, yardımlarınızı bekliyorum.

Kronos33' Alıntı:
Merhaba,

Bir siteye iletişim formu oluşturmak istiyorum, html tabanlı olacak bu site. Server PHP desteklediği için iletişim kısmını PHP yapmak zorunda kaldım.
Kendim yapıyım dedim, biraz araştırdım birkaç örnek buldum malesef çalıştıramadım. Nasıl yapabilirim, yardımlarınızı bekliyorum.
..
hocam farklı hosting firmaları farklı MAİL BİLEŞENLERİ kullanıyor. o yüzden A sitesinde çalıştırdığın mail formunu B sitesinde çalıştıramayabiliyorsun. Bu nedenle yapabileceğin en mantıklı şey HOSTİNG firmana bir mail yada ticket at. php form mail kullanmak istiyorum. hangi mail bileşeninin hostingimde çalıştığını öğrenebilirmiyim yada bana çalışan bir form mail uygulaması gösterebilirmisiniz diye. kesin geri dönüş yapacaklardır.

BaRBaRYaN35' Alıntı:
Kronos33' Alıntı:
Merhaba,

..
hocam farklı hosting firmaları farklı MAİL BİLEŞENLERİ kullanıyor. o yüzden A sitesinde çalıştırdığın mail formunu B sitesinde çalıştıramayabiliyorsun. Bu nedenle yapabileceğin en mantıklı şey HOSTİNG firmana bir mail yada ticket at. php form mail kullanmak istiyorum. hangi mail bileşeninin hostingimde çalıştığını öğrenebilirmiyim yada bana çalışan bir form mail uygulaması gösterebilirmisiniz diye. kesin geri dönüş yapacaklardır.
Hosting ücretsiz hocam :D
Başka öneriniz var mıdır ?

iletisim.html dosyası oluşturun aşağıdakileri içine kaydedin, siteadresi yerine kendi adresinizi yazın.
Kod:
<html>
<head>
<title>iletisim formu</title>
</head>
<body>
<form method="post" action="http://www.siteadresi.com/iletisim.php">
<table>
<tr>
    <td><b>Adiniz :</b></td>
    <td><input type="text" name="ad"></td>
</tr>
<tr>
    <td><input type="submit" name="Submit" value="Gonder"></td>
    <td><input type="reset" name="Reset" value="Temizle"></td>
</tr>
</table>
</form>
</body>
</html>

bunları da iletisim.php olarak kaydedin

Kod:
<?php 
ob_start();
$ad=$_REQUEST['ad'];
$konu='iletisim formu gonderisi';
$gonderildi=mail("burayamailadresiniziyazın", "$konu", "Adi: $ad");
if($gonderildi) {
echo '<h3><center>Tesekkürler, mesajiniz gönderilmistir.</center></h3>';
}
else {
echo '<h3><center>Mesaj Gönderilemedi! Tekrar Deneyiniz.</center></h3>';
}
ob_end_flush();
 ?>

ikisini de anadizine atın, başka dizine atmak isterseniz html kodlarındaki
Kod:
http://www.siteadresi.com/iletisim.php
bölümünü düzenleyin.

Hocam ücretsiz hosting olduğu için mail göndermede sorun yaşayabilirsiniz, yukardakiler denenmiş çalışan kodlardır.

netame' Alıntı:
iletisim.html dosyası oluşturun aşağıdakileri içine kaydedin, siteadresi yerine kendi adresinizi yazın.
Kod:
<html>
<head>
<title>iletisim formu</title>
</head>
<body>
<form method="post" action="http://www.siteadresi.com/iletisim.php">
<table>
<tr>
    <td><b>Adiniz :</b></td>
    <td><input type="text" name="ad"></td>
</tr>
<tr>
    <td><input type="submit" name="Submit" value="Gonder"></td>
    <td><input type="reset" name="Reset" value="Temizle"></td>
</tr>
</table>
</form>
</body>
</html>

bunları da iletisim.php olarak kaydedin

Kod:
<?php 
ob_start();
$ad=$_REQUEST['ad'];
$konu='iletisim formu gonderisi';
$gonderildi=mail("burayamailadresiniziyazın", "$konu", "Adi: $ad");
if($gonderildi) {
echo '<h3><center>Tesekkürler, mesajiniz gönderilmistir.</center></h3>';
}
else {
echo '<h3><center>Mesaj Gönderilemedi! Tekrar Deneyiniz.</center></h3>';
}
ob_end_flush();
 ?>

ikisini de anadizine atın, başka dizine atmak isterseniz html kodlarındaki
Kod:
http://www.siteadresi.com/iletisim.php
bölümünü düzenleyin.

Hocam ücretsiz hosting olduğu için mail göndermede sorun yaşayabilirsiniz, yukardakiler denenmiş çalışan kodlardır.
Malesef bu da çalışmadı :(

O zaman smtp ile posta göndermeyi deneyebilirsiniz. Tavsiyem ücretsiz işlerden vazgeçip makul fiyatlarla da olsa düzgün bir sunucuya geçmeniz.

Mysql veritabanı hizmeti veriyorsa kendi iletişim sayfanızı yapabilirsiniz.
Bunun için aşağıdaki safyaları hazırlamanız gerekli :
1-form.html
2-gonder.php
3-listele.php (admin sayfasından veya şifreli giriş olmalı)

Kronos33' Alıntı:
BaRBaRYaN35' Alıntı:
Kronos33' Alıntı:
Merhaba,

..
..
ücretsizden kastınız ne hocam ?
.
free hosting sağlayan siteler mi. yoksa kendi makinenizi bir web serveramı dönüştürdünüz ?
hosting aldığınız firma yada siteyi yazın yardımcı olmaya çalışayım

BaRBaRYaN35' Alıntı:
Kronos33' Alıntı:
BaRBaRYaN35' Alıntı:
Kronos33' Alıntı:
Merhaba,

..
..
.
free hosting sağlayan siteler mi. yoksa kendi makinenizi bir web serveramı dönüştürdünüz ?
Free Host hocam.

Kronos33' Alıntı:
BaRBaRYaN35' Alıntı:
Kronos33' Alıntı:
BaRBaRYaN35' Alıntı:
Kronos33' Alıntı:
Merhaba,

..
..
.
Free Host hocam.
birde şu hostun ismini söylesen :D

free mail form servislerinin iletişim formları var. Örneğin ben yıllardır thalasson kullanıyorum ama şu anda bu servis üye almıyor. Tüm bu önerime rağmen, php ile form oluşturup e-posta göndermeye çalışmanızı dilerim. Ellinizde sürekli kullanabileceğiniz bir aracınız olmuş olur.

Hepinize ilginizden dolayı teşekkür ediyorum. Ucuz etin yahnisi yenmiyor işte. :lol:
http://www.jotform.com/ burda hazır form oluşturma seçenekleri mevcut. Bir tane de ben oluşturdum, kullanacağım. Denemesini yaptım çalışıyor.

glassic' Alıntı:
Mysql veritabanı hizmeti veriyorsa kendi iletişim sayfanızı yapabilirsiniz.
Bunun için aşağıdaki safyaları hazırlamanız gerekli :
1-form.html
2-gonder.php
3-listele.php (admin sayfasından veya şifreli giriş olmalı)
bu yöntem her sitede işgörür hocam php+mysql kendi iletişim sayfanı kendin yap

BBNET
Geri