Bilgisayar-Bilişim Teknolojileri
Ana Sayfa
Bilişim Teknolojileri Forumu Son Konuları
24 Saat
Bilişim Teknolojileri - Formatör - Bilgisayar Öğretmeni Kayıt
Kayıt Olun
iletişim
iletişim
Detaylı Arama
Arama

php verileri yan yana sıralama örneği yardım...

Konu, 'PHP - MySQL' kısmında mehmetaltin tarafından paylaşıldı.


Sayfayı Paylaş /bbnetsosyal

  1. mehmetaltin

    mehmetaltin Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    29 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    542
    Beğeni:
    6
    Arkadaşlar aşağıda verdiğim örnekte foto galerileri 2 şerli yan yana sıralayabiliyorum bunu nasıl 4 erli yaparım...

    Kod:
    <?php
    $sayfasi=$_GET["sayfasi"];
            if($sayfasi=="" or $sayfasi==1){
            $baslangic=0;
            $sayfasi=1;
            }
            
                    
    if($sayfasi>1){
    $baslangic=(($sayfasi-1)*10);
    }
    ?>
    <div id="sayfabaslik">Fotoğraf Galerileri</div>
    <div id="sayfabaslikaltiicerik">
    <?php
     $liste_sayfa = mysql_query("select * from galeriler order by galeri_id desc limit $baslangic,10");
     $kayit_sayisi_liste_sayfa = mysql_num_rows($liste_sayfa);
      $grs_sayfa=0;
      echo '<table border="0" width="100%" id="table1">';
      $sira=0;
     while ($grs_sayfa < $kayit_sayisi_liste_sayfa)
         {
                     
                    $galeri_id=mysql_result($liste_sayfa,$grs_sayfa,"galeri_id");
                     $galeri_ad=mysql_result($liste_sayfa,$grs_sayfa,"galeri");
                      $tarihi=mysql_result($liste_sayfa,$grs_sayfa,"tarih");
                       $galeriresim=mysql_query("select * from galeri_resimleri where galeri_id='$galeri_id' order by id desc");
                       $resimyaz= mysql_fetch_array($galeriresim);
                       $resimsayisi = mysql_num_rows($galeriresim);
    
     if ($sira=="0"){ echo '<tr>';}
    ?>
                                     
    
    
            <td align=center >
    
    
    
          <a href="JavaScript:newPopupgaleri('galeri_java/galleria/themes/classic/galeri.php?g_id=<?php echo"$galeri_id";?>&sayfa=1');"><font color='#000066' size=2><?php echo "$galeri_ad";?> </font><br><img border="0" src="galeri9t3y/<?PHP echo $resimyaz['resim_yol'];  ?>" width="150" height="113"><br></a> <i>(<?php echo "$tarihi";?>)<br>Toplam Resim:<?PHP echo $resimsayisi; ?><br>
            <br>
            </td>
                    <?php
                    if ($sira=='1'){echo '</tr>';}
                     $sira++;
                     if ($sira=='2'){$sira=0;}
                     $grs_sayfa++;
             } 
     
     ?>
     </table>
    
      <br>
     <center>
     <?php
     
     $liste_sayfaq = mysql_query("select * from galeriler");
     $kayit_sayisi_liste_sayfaq = mysql_num_rows($liste_sayfaq);
     $toplam_sayfa=ceil($kayit_sayisi_liste_sayfaq/10);
     
     echo "<font color='#999999'>Sayfalar</font>:&nbsp;";
     for($x=1;$x<=$toplam_sayfa;$x++)
     {
     if($x==$sayfasi){
     $renk="red";
     }
     else{
     $renk="green";
     }
     echo "<a href='?link=foto_galeri&sayfasi=$x'><font color='$renk'>$x</font></a>-";
     }
     ?>
     </center>
     </div>
    
     
  2. mehmetaltin

    mehmetaltin Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    29 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    542
    Beğeni:
    6
    Re: php verileri yan yana sıralama örneği

    nasıl yaparım arkadaşlar :shock:
     
  3. mehmetaltin

    mehmetaltin Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    29 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    542
    Beğeni:
    6
  4. repocket

    repocket Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    2 Şubat 2010
    Mesajlar:
    415
    Beğeni:
    2
    if ($sira=='2'){$sira=0;} satırını if ($sira=='4'){$sira=0;} olarak değiştirmeyi deneyin hocam.
     
  5. s_kajmeran

    s_kajmeran Hiperaktif Üye Hiperaktif

    Kayıt:
    24 Şubat 2010
    Mesajlar:
    3.761
    Beğeni:
    49
    <?php
    if ($sira=='1'){echo '</tr>';}
    $sira++;
    if ($sira=='2'){$sira=0;}
    $grs_sayfa++;
    }

    Kod kısmında sira=='2' yazan yeri 4 yapın ve PHPde eşit değil (farklı nasıl yazılırsa sira=='1' yerine de sira <>(farklı işareti)4 yazın.... PHP bilmemekle birlikte mantıken böyle olması gerektiği kanısındayım...

    <?php
    if ($sirafarklı'4'){echo '</tr>';}
    $sira++;
    if ($sira=='4'){$sira=0;}
    $grs_sayfa++;
    }
     
  6. mehmetaltin

    mehmetaltin Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    29 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    542
    Beğeni:
    6
    olmadı hocam denedim hepsi alt alta çıkıyo
     
  7. dokmeefrail

    dokmeefrail Süper Üye Süper Üye

    Kayıt:
    14 Kasım 2007
    Mesajlar:
    1.238
    Beğeni:
    4
    if ($sira=="0"){ echo '<tr>';}
    ?>

    burada bir if daha kullanıp aynen $sira değişkenini kontrol ettiğin gibi sütun kontrolü yapmalısın sütun sayısı 4 olmadan satırı kapatma. sizin için yapardım ama şimdi zamanım yok.

    <td align=center >



    <a href="JavaScript:newPopupgaleri('galeri_java/galleria/themes/classic/galeri.php?g_id=<?php echo"$galeri_id";?>&sayfa=1');"><font color='#000066' size=2><?php echo "$galeri_ad";?> </font><br><img border="0" src="galeri9t3y/<?PHP echo $resimyaz['resim_yol']; ?>" width="150" height="113"><br></a> <i>(<?php echo "$tarihi";?>)<br>Toplam Resim:<?PHP echo $resimsayisi; ?><br>
    <br>
    </td>
    <?php
    if ($sira=='1'){echo '</tr>';}
    $sira++;
    if ($sira=='2'){$sira=0;}
    $grs_sayfa++;
    }

    ?>
     
  8. kutlu_han

    kutlu_han Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    5 Aralık 2007
    Mesajlar:
    288
    Beğeni:
    0
    echo '<table border="0" width="100%" id="table1">';
    ///////////////////////
    echo '<tr>';
    /////////////////////
    $sira=0;
    while ($grs_sayfa < $kayit_sayisi_liste_sayfa)
    {

    $galeri_id=mysql_result($liste_sayfa,$grs_sayfa,"galeri_id");
    $galeri_ad=mysql_result($liste_sayfa,$grs_sayfa,"galeri");
    $tarihi=mysql_result($liste_sayfa,$grs_sayfa,"tarih");
    $galeriresim=mysql_query("select * from galeri_resimleri where galeri_id='$galeri_id' order by id desc");
    $resimyaz= mysql_fetch_array($galeriresim);
    $resimsayisi = mysql_num_rows($galeriresim);

    if ($sira=="0"){ echo '<td> align=center ';} //////yeni
    ?>


    <a href="JavaScript:newPopupgaleri('galeri_java/galleria/themes/classic/galeri.php?g_id=<?php echo"$galeri_id";?>&sayfa=1');"><font color='#000066' size=2><?php echo "$galeri_ad";?> </font><br><img border="0" src="galeri9t3y/<?PHP echo $resimyaz['resim_yol']; ?>" width="150" height="113"><br></a> <i>(<?php echo "$tarihi";?>)<br>Toplam Resim:<?PHP echo $resimsayisi; ?><br>
    <br>
    ////// bunu kaldır </td>
    <?php
    if ($sira=='1'){echo '</td><td>';}/////yeni
    $sira++;
    if ($sira=='2'){echo '</td><td>';}////yeni
    $sira++;
    if ($sira=='3'){echo '</td><td>';}////yeni
    $sira++;
    if ($sira=='4'){echo '</td>';$sira=0;}////yeni
    $grs_sayfa++;
    }

    ?>
    </table>


    while içinde sürekli tr ye girdiğinden yeni alt saıra geçiyor.... bu yazdğım olmazsa sorunun burada...
     
  9. alpaygunes

    alpaygunes Süper Üye Süper Üye

    Kayıt:
    3 Ekim 2007
    Mesajlar:
    1.518
    Beğeni:
    42
    if ($sira=='3'){echo '</tr>';}
    $sira++;
    if ($sira=='4'){$sira=0;}
    $grs_sayfa++;

    bu değişiklikleri yaprak dene birde
     
  10. halilturkoglu

    halilturkoglu Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    5 Haziran 2007
    Mesajlar:
    729
    Beğeni:
    3
    kodlarında satır oluşturmaları şu şekilde deneyebilirsin hocam.
    while döngüsü dışına da
    ile yarım kalmış satırı kapatmış olursun.
     
  11. halilturkoglu

    halilturkoglu Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    5 Haziran 2007
    Mesajlar:
    729
    Beğeni:
    3
    Bu kodları bi dene hocam. Denemedim ama böyle çalışması lazım.

    Kod:
    <?php
    $sayfasi=$_GET["sayfasi"];
    if($sayfasi=="" or $sayfasi==1)
    	{
    	$baslangic=0;
    	$sayfasi=1;
    	}
    
    
    if($sayfasi>1)
    	{
    	$baslangic=(($sayfasi-1)*10);
    	}
    ?>
    <div id="sayfabaslik">Fotoğraf Galerileri</div>
    <div id="sayfabaslikaltiicerik">
    <?php
    $liste_sayfa = mysql_query("select * from galeriler order by galeri_id desc limit $baslangic,10");
    $kayit_sayisi_liste_sayfa = mysql_num_rows($liste_sayfa);
    $grs_sayfa=0;
    echo '<table border="0" width="100%" id="table1">';
    $sira=1;
    while ($grs_sayfa < $kayit_sayisi_liste_sayfa)
    	{
    	$galeri_id=mysql_result($liste_sayfa,$grs_sayfa,"galeri_id");
    	$galeri_ad=mysql_result($liste_sayfa,$grs_sayfa,"galeri");
    	$tarihi=mysql_result($liste_sayfa,$grs_sayfa,"tarih");
    	$galeriresim=mysql_query("select * from galeri_resimleri where galeri_id='$galeri_id' order by id desc");
    	$resimyaz= mysql_fetch_array($galeriresim);
    	$resimsayisi = mysql_num_rows($galeriresim);
    	if ($sira%4==1) //sütun numarasının 4 ile bölümünden kalan 1 ise yeni satır açmak için örnek 5. sütun ilk sütun olacak 5%4=1 olur ve yeni satır açılır.
    		echo '<tr>';
    ?>
    	<td align=center >
    	<a href="JavaScript:newPopupgaleri('galeri_java/galleria/themes/classic/galeri.php?g_id=<?php echo"$galeri_id";?>&sayfa=1');"><font color='#000066' size=2><?php echo "$galeri_ad";?> </font><br><img border="0" src="galeri9t3y/<?PHP echo $resimyaz['resim_yol'];  ?>" width="150" height="113"><br></a> <i>(<?php echo "$tarihi";?>)<br>Toplam Resim:<?PHP echo $resimsayisi; ?><br>
    	<br>
    	</td>
    <?php
    	if ($sira%4==0) //sütun numarasının 4 ile bölümünden kalan 0 ise satırı kapatmak için örnek 4. sütun son sütun olacak 4%4=0 olur ve satır kapanır.
    		echo '</tr>';
    	$sira++;
    	$grs_sayfa++;
    	}
    if($sira%4!=1) echo "</tr>"; //eğer son satır yarım kalmışsa satırı kapatmak için
    ?>
    </table>
    <br>
    <center>
    <?php
    $liste_sayfaq = mysql_query("select * from galeriler");
    $kayit_sayisi_liste_sayfaq = mysql_num_rows($liste_sayfaq);
    $toplam_sayfa=ceil($kayit_sayisi_liste_sayfaq/10);
    echo "<font color='#999999'>Sayfalar</font>:&nbsp;";
    for($x=1;$x<=$toplam_sayfa;$x++)
    	{
    	if($x==$sayfasi)
    		$renk="red";
    	else
    		$renk="green";
    	echo "<a href='?link=foto_galeri&sayfasi=$x'><font color='$renk'>$x</font></a>-";
    	}
    ?>
    </center>
    </div>
     
  12. mehmetaltin

    mehmetaltin Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    29 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    542
    Beğeni:
    6
    arkadaşlar teşekkürler oldu elinize yüreğinize sağlık
     
  13. kutlu_han

    kutlu_han Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    5 Aralık 2007
    Mesajlar:
    288
    Beğeni:
    0
    hangisi oldu? bizde öğrenelim. :wink:
     
  14. mehmetaltin

    mehmetaltin Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    29 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    542
    Beğeni:
    6
    halilturkoglu hocamın verdiği oldu hocam... :D
     
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş /bbnetsosyal