Php ve Barkod

Kodla Büyü

arsiz_biri

Üye
Php ile kütüphane programı yazmak istiyorum. Barkod çıktısı almam gerekiyo bir sayfada birden fazla barkod olacak. Bir örnek buldum ama çalıştıramadım anlayan arkadaş varmı.

<?php

$number = isset($_GET['number']) ? $_GET['number'] : '';

$barcode_font = dirname(__FILE__).'/fonts/FREE3OF9.TTF';
$plain_font = dirname(__FILE__).'/fonts/plain.pfb';

$width = 200;
$height = 80;

$img = imagecreate($width, $height);

// First call to imagecolorallocate is the background color
$white = imagecolorallocate($img, 255, 255, 255);
$black = imagecolorallocate($img, 0, 0, 0);

// Reference for the imagettftext() function
// imagettftext($img, $fontsize, $angle, $xpos, $ypos, $color, $fontfile, $text);
imagettftext($img, 36, 0, 10, 50, $black, $barcode_font, $number);

imagettftext($img, 14, 0, 40, 70, $black, $plain_font, $number);

header('Content-type: image/png');

imagepng($img);
imagedestroy($img);

?>

Fonts klasöründe, aşağıdaki satırda bulunan yazı tipleri mevcut mu?

$barcode_font = dirname(__FILE__).'/fonts/FREE3OF9.TTF';
$plain_font = dirname(__FILE__).'/fonts/plain.pfb';

Kodlar doğru çalışıyor ancak dikkat etmeniz gereken iki husus var, fontların yerlerinde olması ve barkod.php'ye bir sayı göndermek. Ben kodları ve fontları düzenleyip, barkod.php'nin kullanımını göstermesi açısından bir de barkodlar.php dosyası oluşturdum. Bu dosyaya bakarak, kullanımı anlayabilirsiniz. Dosyada geçen sayılar yerine siz veritabanından sayıları alıp, yazdıracaksınız. Bu arada fontlar ile barkod.php'nin aynı klasörde olması gerekiyor ayrıca da barkod.php'yi eğer bir klasöre koyarsanız da img src kodlarında adresi doğru vermelisiniz. Verdiklerimi çalıştırmak için WAMP ya da ne kullanıyorsanız açıp, IE adres satırına localhost/barkodlar.php yazın. 3 tane barkod alt alta gelecektir. Kolay gelsin.

Ekli dosyalar

Önemli değil. Arial.ttf dosyasını başka bir font dosyasıyla değiştirirseniz, barkod üzerindeki sayının yazı tipini de değiştirebilirsiniz. Ancak tavsiyem oluşan barkodu yazdırıp, önce bir barkod okuyucu ile okutmanız. Sanki kodların verildiği sayfaların birinde barkod okuyucunun okumadığı yazıyordu. Kontrol etmeniz iyi olur.

BBNET
Geri