.php (Sayfa uzantısını) gizleme

Kodla Büyü
Hocam ben buraya baktım ama yaptım olmadı, nerede hata yapıyorum onu anlamadım. .htaccess belgesini oluşturuyorum ftp ye atıyorum ama olmuyor. Bir de işin enterasan tarafı sonradan ftp ye baktığımda .htaccess dosyasını göremiyorum

iskender' Alıntı:
Hocam ben buraya baktım ama yaptım olmadı, nerede hata yapıyorum onu anlamadım. .htaccess belgesini oluşturuyorum ftp ye atıyorum ama olmuyor. Bir de işin enterasan tarafı sonradan ftp ye baktığımda .htaccess dosyasını göremiyorum

Hocam ekteki dosyayı local server üzerine açın, temel işlevler konusunda uygulama örneği açıklayıcı olacaktır.

Ekli dosyalar

Sayın hocam,
  • .htaccess dosyası gizli dosyadır. FTP de gizli dosyaları göster seçeneği aktif değilse dosyayı göremeyebilirsiniz.
  • .htaccess dosyasının çalışabilmesi için sunucunuz tarafından bu özelliğin açılmış olması gerekmektedir. Eğer sunucunuzda böyle bir destek sağlanmıyorsa .htaccess dosyasını kullanamazsınız.
  • Ayrıca sunucunuz linux sunucu olması da gerekebilir (emin değilim). Windows sunucularda (asp için) .htaccess yerine web.config dosyası kullanılır

Ekteki dosyaları da sitenize yükleyip bir deneyebilirsiniz.
Dosyanın açıklaması:
.htaccess:
Uzantısı yazılmayan dosyalar 404 hatası vereceğinden burada 404.php dosyasına yönlendirme yapılıyor.
404.php:
Burada 404.php dosyası adres satırını okuyup, adres satırındaki dosyanın sonuna .php ekleyip varlığını kontrol ediyor. Eğer dosya mevcut ise o dosyaya yönlendirme yapıyor. Geliştirlebilir bir şekildedir. Muhtemel alt klasör yapılarında çalışmayacaktır. O kısım düzenleme yapılması gerekir.

Ekli dosyalar

BBNET
Geri