php kod yardım istiyorum

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan elgunlu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

elgunlu

Aktif Üye
merhaba arkadaşlar. bir klasörde resimler var bu klasördeki resimlerin dosya adlarının hafta başında ilk açılışta değiştirilmesini, 1 hafta bu şekilde devam etmesini daha sonraki haftalardada bu şekilde devam etmesini istiyorum. bu mümkünmü acaba? Dönüşümlü nöbet listesi için istiyorum bu kodu.
örnek
nöbet klasöründe 11.jpg, 12.jpg, 13.jpg, 21.jpg, 22.jpg, 23.jpg vb dosyalar var.
php kod ile haftanın başında sayfa ilk açıldığında 11.jpg - 12.jpg, 12.jpg - 13.jpg, 13.jpg - 11.jpg olacak. 21.jpg -22.jpg, 22.jpg-23jpg, 23.jpg - 21.jpg olacak

yardım ederseniz çok sağolun.

Kullanacağınız komut
rename ( dosyaismi, yenidosyaismi ) ;
olacak hocam. Yalnız anladığım kadarıyla sondan başa dönecek dosya isimleri. Bunun yerine dosya isimleri sabit kalır, siz haftaya göre hangi resmi çağıracağınızı tespit edersiniz. Sanki daha pratik olur. Bunun için de mod almayı kullanabilirsiniz:http://www.php.net/manual/en/internals2.opcodes.mod.php

sayfaya baktım ama çok anlamadım hocam. eğer basitçe bir örnek yazarsanız anlayabilirim belki.

ben bir txt dosyasına pazartesi gününün tarihini attırayım. sonrasında hergün sayfa açılışında ordaki günden sonra 7 gün geçmişmi baktırayım geçtiyse txt deki tarihi güncelleyip jpg dosyaları döndürsün gibi bir mantık düşündüm ama şuan yazmadım henüz.

BBNET
Geri