PHP ile JavaScript ):

Kodla Büyü

yazilimuzmani

Site Gezgini
Arkadaşlar PHP kullanarak, tarayıcının javascript destekleyip desteklemediğini nasıl anlarım?
Kod:
<noscript>
    <?PHP
               echo "Tarayıcınız javascript desteklemiyor...";
               exit();
    ?>
</noscript>
diye kodladığımda javascript etkin olsada olmasada bu kod çalışıyor. JavaScript 'in etkin olup olmadığını anlayabilmem için hangi alternatifler var?

exit in olduğu satırda işlem sonlanırsa aşağıdaki
</noscript> tag ı tarayıcıya gönderilemez diye düşünüyorum

böyle oluncada her halukarda ekrana uyarı yazısı basılacaktır.
bence

<noscript>
Javascripti testeklemiyor
</noscript>

böyle yazsan nolacakki php nin burda bir fonsiyonu yok zaten. olay istemci tarafında oluyor

alpaygunes hocam sizin dediğiniz gibi de denedim ama yazıyı yazıyor ve sayfayı yüklüyor. Tarayıcı JavaScript desteklemiyorsa sayfa yüklenmesin istiyorum ve sadece bu mesaj yazdırılsın. Bunu nasıl yapabilirim?

Ozaman sayfanın yükleme olayını başlatmak için bir javascript fuctionu yazın. eğer fonsiyon çalışırsa sayfa asıl sayfaya yönlendirilir. yok eğer script çalışmazsa olduğu gibi kalır.

<html>
<head>
<script type="text/javascript">

function git(){
window.location = "http://www.sitem.com"
}

</script>
</head>
<body onLoad="setTimeout('git()', 1000)">
<p>Script desteği yok</p>

</body>
</html>

istersen 1000 i 1 yaparsın anında yönlenir.

Fakat hocam javascript desteği olmayıpta kaynağı görüntüleyip, urlyi alıp siteye ulaşmaya çalışırlarsa işte o zaman kötü olur çünkü sitem JavaScript kodlarıyla dolu. JavaScriptsiz sitem berbat bir hal alır aynı zamanda ajax kullanıyorum. JavaScript desteklemeyen bir tarayıcının siteye erişmeye çalışması, büyük bir risk oluşturmaz mı hele gelen kullanıcı kötü niyetliyse...

Hocam javascript istemci taraflı çalışan bir dil. siz güvenlik kontrollerini php ile sunucu tarafında yaptığınız sürece güvenlik bakımından bir sıkıntı olacağını sanmıyorum. Hatta kesinlikle sıkıntı olmaz.

BBNET
Geri