Php ile formlar arası kontrol

Kodla Büyü

hakankor

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Merhaba,
Bir eğitim sitesi için bir kaç sayfadan oluşan anket hazırlayacağız, soru ve radio butonlarda 5 şık olacak, ilk sayfa doldurulup 2. sayfaya geçtikten sonra, 1. sayfada ki işaretlenen 1. soru A ise , 2. sayfadaki 1. soru A olamaz gibi bir kontrol ne ile yapabiliriz? (js, ajax, php vs...---kodlama php ile yapılıyor)
şimdiden tşkler .

bence ikinci sayfa oluşturulurken ilk sayfadan vt ye atılan kayıtlar çekilip ikinci sayfada aynı şıklar disable yapılarsa kolay olur
yada tipi hidden olan form nesneleri yapıp ilk sayfa verilerini sırayla (vt den) ikinci sayfaya aktarıp üstte js de denetim yaptırılabilir
ikincisi size daha uygun galiba
yada jquery yada ajax la daha kolay yöntemler olabilir bilemiyorum

veri tabanından gönderileni çekeriz hocam sonra jguery bunu radio butona tıklar tıklamaz yapabilir mi? (sayfayı yenilemeden)

js e yapar jquery de yapar muhtemelen on click özelliğinde fonksiyona yönlendireceksiniz on chance de olabilir

teşekkürler araştırıyorum..daha önce yapıp paylaşan olursa çok işe yarayacak, iyi çalışmalar..

Sayfandaki ilk formu .../anket/anket.php?level=1 gibi bir url ile gösterip işaretlenenleri Sessions'a kaydedersin. Farklı bir sayfaya göndermez aynı sayfa içinde sayfayı post edersin. .../anket/anket.php?level=2 gibi url ile ikinci formu gösterirsin. 2. formu da post ederken sessions dakiler ile 2. formdakileri karşılaştırırsın. Duruma göre mesaj verdirirsin.
Aklıma ilk gelen bunlar.

Çok sağol hocam kaydederken değilde hiç tıklatmadan mesaj vermek lazım, örneğin; "1. formda 1. soru A olduğan 2. form 1. soru A olamaz". yinede denerim sağolun...

burda onclick="f('1','2')" 2 yerine php ile vt den ilk sayfada kaydettiğin değeri çekmelisin işini görür umarım
banada alıştırma oldu :)
Kod:
<html>
<head>
<script language="JavaScript">
function f(q,qq)
{ 
if (q==qq) {alert('aynı şık seçtin');
}
}
</script>
</head>
<body>

<input type="radio" name="RadioGroup1" value="1" onclick="f('1','2')">

<input type="radio" name="RadioGroup1" value="2" onclick="f('2','2')">

<input type="radio" name="RadioGroup1" value="3" onclick="f('3','2')">

<input type="radio" name="RadioGroup1" value="4" onclick="f('4','2')">

</body>
</html>

1. sayfadan gelen verileri 2.sayfada gizli inputlara gönderilip orada sorgulama yapılabilir vt aslında o kadar gerek yok sorgulama yapıldıktan sonra eğer aynı elemanlarda sorun cıkmazsa vt'ye kadettirebilirsiniz bunuda denerseniz iyi olur..

BBNET
Geri