php de bir sorum var?

Kodla Büyü

mustafayilmaz28

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
merhaba arkadaşlar php ile şöyle bir sorunum var
Ben html de kaydet butonuna bastığımda kayıt işlemini yapacak BURAYI YAPIYORUM
ve formu kayıt yaptırdıktan sonra formu temizleyecek bunu sanırım java script ile yapmam gerekiyor orasıda tamam ama ben herhangi bir butona basmadan java script fonksiyonunu php ile çağırayım istiyorum.

Hocam inanın açmanız gerekecek . Anlamakta zorlandım. formu kaydettikten sonra temiz bir formunmu gelmesini istiyrosunuz ?

evet hocam formu kaydedeceğim kayıt işlemini yaptıktan sonra formu temizleyecek..
zor bişi değil sanırım ama ben sadece php oda başlangış seviyesinde bilgim var.. :( bir proje üzerinde php mi geliştirmeye çalışıyorum da :)

Hocam kaydet düğmesine tıkladıktan sonra form normalde temizlenmiş olarak gelir. Siz formdaki elemanların gönderdiğiniz dataları göstermesi için kodmu yazdınız. mümkünse kodları paylaşırmısınız

<link href="cssstyle.css" rel="stylesheet" type="text/css">
<?php
include('ust_banner.php');//safya
?>
<?php
include('ayar.php');
$id=$_GET['id'];
//arıza tespit için bekleyen ürünlerden gelen id ile ad ,soyad ve seri no gibi bilgileri ekrana basıyoruz
$query = mysql_query("select * from urunkayittablosu where id='$id'");
$sorguyazdir=mysql_fetch_array($query);
?>
<form id="form1" name="form1" method="post" action="onarimbekleyenurunlerealislem.php?id=<?php echo $id;?>">
<table width="500" border="1" align="center" cellpadding="0" cellspacing="0" bordercolor="#FF0000">
<tr>
<td><table width="500" border="0" align="center" cellpadding="0" cellspacing="0">
<tr>
<td>Sıra no</td>
<td><label>
<input name="labelsirano" type="text" id="labelsirano" value="<?php echo $sorguyazdir['sirano'];?>" size="22" readonly="readonly" />
</label></td>
</tr>
<tr>
<td>Seri no</td>
<td><label>
<input name="labelserino" type="text" id="labelserino" value="<?php echo $sorguyazdir['serinumarasi'];?>" size="22" readonly="readonly"/>
</label></td>
</tr>
<tr>
<td>Marka</td>
<td><label>
<input name="labelmarka" type="text" id="labelmarka" value="<?php echo $sorguyazdir['markasi'];?>" size="22" readonly="readonly" />
</label></td>
</tr>
<tr>
<td>Model</td>
<td><label>
<input name="labelmodel" type="text" id="labelmodel" value="<?php echo $sorguyazdir['modeli'];?>" size="22" readonly="readonly" />
</label></td>
</tr>
<tr>
<td>Adı ve Soyadı</td>
<td><label>
<input name="labeladi" type="text" id="labeladi" value="<?php echo $sorguyazdir['adi'];?>" size="22" readonly="readonly" />
</label>
ve
<label>
<input name="labelsoyadi" type="text" id="labelsoyadi" value="<?php echo $sorguyazdir['soyadi'];?>" size="22" readonly="readonly" />
</label></td>
</tr>
<tr>
<td><p>İlk test Notu</p></td>
<td><label>
<textarea name="labelilktestnotu" id="labelilktestnotu" cols="45" rows="5"><?php echo $sorguyazdir['ilktestnotu'];?></textarea>
</label></td>
</tr>
<tr>
<td>&nbsp;</td>
<td>&nbsp;</td>
</tr>
<tr>
<td colspan="2" align="center"><label>
<input type="button" name="sayfayikapat" id="sayfayikapat" value="Pencereyi Kapat" onclick="javascript:window.close();" />
|
<input type="submit" name="kaydet" id="kaydet" value="İlk Test Notunu Kaydet" />
</label></td>
</tr>
</table></td>
</tr>
</table>
</form>
<?php
//eğer labelilktest notu boş ise yani ilk defa sayfa açılıyor ise ilk geliş uyarısı veriyoruz.
if (empty($_POST['labelilktestnotu']))
{
echo"<p align=\"center\" class=\"indexmenu\">Bu sayfaya İlk Gelişiniz yada Daha Önce kayıt yapılmış<br></span>";

}
//eğer id boş değil ise yani diğer sayfadan geliniyor ise ve daha önce kayıt yapılmamış ise
else if (($_GET['id']!=null) and ($_POST['labelilktestnotu']!=null))
{
$id=$_GET['id'];
$ilktestnotu=$_POST['labelilktestnotu'];
$ilktestzamani=date("d / m /Y H:i:s");
//ilk test notunu kayıt ediyoruz
$sorgu=mysql_query("UPDATE urunkayittablosu SET ilktestnotu = '$ilktestnotu',ilktestzamani='$ilktestzamani' WHERE id = '$id'");
if($sorgu){echo "<p align=\"center\" class=\"indexmenu\">İlk test notu başarı ile kayıt edildi<br></span>";
$_GET['id']=null; }
else {echo"<p align=\"center\" class=\"indexmenu\">Hata :İlk test notu kayıt edilemedi</span>";}
}
?>
<?php
include('html_tagi_bitis.php');//safya
?>

Hocam siz kaydet dedikten sonra formunuzdaki veriler kaybolmasın diye elemanların içine gönderdiğiniz dataları yazdırmışsınız. normal.
dolu formu resetlemek için forma bir buton ekleyerek rest edebilirsniz

<input type="reset" name="sifirla" id="sifirla" value="Temizle" />

fakat siz javascriptle yapmak istiyorsunuz.
1 - madem formu temizlemek istiyrosunuz. neden dataları içine yazdırıyorsunuz ?

<textarea name="labelilktestnotu" id="labelilktestnotu" cols="45" rows="5"><?php echo $sorguyazdir['ilktestnotu'];?></textarea>

temizlenmiş hali
<textarea name="labelilktestnotu" id="labelilktestnotu" cols="45" rows="5"> </textarea>

ilalda bu haliyle devame decem diyorsunuz kolay bir javascriple haleldilir

sayfanın en altına şu kodları yazarak denyebilrimisiniz
<script language="JavaScript">

document.getElementById("form1").reset();

</script>

Hocam

document.getElementById("form1").reset();

bus atır çalışmıyor. aslında çalışıyorda işimize yaramıyor.
tek tek form elemanlarını restlemek lazım

<script language="JavaScript">

document.getElementById('labelsirano').value='';
document.getElementById('labelmodel').value='';

</script>

hocam ilk girdiğimde forma daha önceki verileri yazdırıyorum ona ek yaptırıp daha sonra update ediyorum..yapmak istediğim formu ilk defa kayıt ettikten sonra ikinci defa kaydet butonu aktif olmasın yada uyarı versin daha önce bu veriyi kayıt ettiniz diye

amacını en baştan söyleseydiniz keşke

<input type="submit" name="kaydet" id="kaydet" value="Ýlk Test Notunu Kaydet" />
burayıı aşağıdaki gibi yapsanız çözüm olurmu ?

<?php
if(!$_POST["kaydet"]){
?>
<input type="submit" name="kaydet" id="kaydet" value="Ýlk Test Notunu Kaydet" />
<?php
}
?>

Hocam problemi tam olarak anlayabilsem daha kesin çözümler buldum. bu haliyle devam edin sayfayı hazırladıktan sonra nette birde ben bakayım . ordan anlatırsınız. Seneryoyu ozman anlarım.Vaktim müsait olursa yardımcı olurum
kolay gelsin

BBNET
Geri