PHP,5. sürümünde itibaren mysql desteği yok mu?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan suferi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

suferi

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar araştırdım sürüm 5 den sonra php de mysql kullanmak için bi kod buldum bu kodu joomlada nereye yazmam gerekiyor...

PHP, 5. sürümünde itibaren "varsayılan" MySQL desteğini kapattı. Yani eskisi gibi MySQL desteği varsayılan olarak açık gelmiyor. PHP ile birlikte MySQL kullanmak istiyorsanız kendiniz açmanız gerekiyor.

php.ini dosyasını açın ve ;extension=php_mysql.dll satırının önündeki noktalı virgül (;) işaretini kaldırıp dosyayı kaydedin. Ardından apache web sunucusunu yeniden başlatın. Bilgisayarı yeniden başlatsan da olur.

Bu işlemlerden sonra PHP ile birlikte MySQL veritabanını kullanabilirsin.

Arkadaşlar o kadar joomla site yapan var sorularım acevap yok demekki yazor yada kimse karşılaşmadı ...

:shock: niye böyle bişi yapmış? bu konu hakkında bilgin var mı? oracle veya acces'e mi yönelmeye çalışıyor yoksa?

böyle bir durum yok hocam. bahsettiğiniz basit bir ayar zaten. Bunun joomla ile ilgisi de yok.

Yıllarca mySQL ile beraber anıldı. Açık kaynaklı veya ücretli alternatifyeride aynı derece destetlemeye başlaması güzel bir olay. Boşanma yok, mySQL nin üstüne kuma keliyor sadece. Bu iyi bir olay. Olumsuz değil.

olumsuz degil ama site bu nedenle admin den kullanıcı girişi kabul etmiyor anladıgım kadarıyla peki nasıl ve nereye girmeliyim o kodu sizce...

omerdurmus ayarı nereden yapmam gerek plesk yada c panel yok mebın bır sıtesı bu...

mirayabravci hocam yonlenme yok mebın mysql sıtesı versıyon yenılemıs, yenilemeden sonra basımıza boyle bırsey geldı 5 sürümü için bir kodla uyum saglanması gerkıyormus ama bulamadım ve yapamadım...

BBNET
Geri