PHP İLE YAPILAN SİTE NASIL GÜNCELLENEBİLİR ?

Kodla Büyü

yapraksa

Üye
arkadaşlar milli eğitimin web sitesini güncellemem gerekiyor ama php ile hazırlanmış.
benim bu konuda bir bilgim yok. güncellemek için neler yapmam lazım yardımcı olabilir misiniz.

hocam muhtemelen bir ADMIN PANEL vardır. haber ekleme - silme, modül düzenleme gibi işlemler için paneli kullanabilirsin. eğer herhangi bir veri tabanı yada panel kullanılmadıysa PHP ile hazırlansa bile HTML den farkı yok demektir.

site adresini de mesaja eklersen bilen arkadaşlar daha rahat yardımcı olabilecektir.

hocam yönetim paneli var ama ben pek anlamadım. orda sadece kodlarla çalışmak gerekiyor sanırım. sitenin görünümü hoş değil ben renkleri ve ana sayfayı tamamen değiştirmek istiyorum. siteye bakarsanız ne demek istediğimi anlayacaksınız. renkler çok sönük.
http://www.sarkikaraagac.meb.gov.tr/

yapraksa' Alıntı:
hocam yönetim paneli var ama ben pek anlamadım. orda sadece kodlarla çalışmak gerekiyor sanırım. sitenin görünümü hoş değil ben renkleri ve ana sayfayı tamamen değiştirmek istiyorum. siteye bakarsanız ne demek istediğimi anlayacaksınız. renkler çok sönük.
http://www.sarkikaraagac.meb.gov.tr/

hocam hiçbirşey bilmeden söylediklerinizi yapmak zor. önce temelden başlayın bence. ayrıca sayfa açılmıyor.

hocam daha önce dreamweaver da html ile okul sitesini yaptım. ama php ile yapılan web sitesi nasıl güncellenir bilmiyorum. dreamweaver gibi kullanabileceğim php programı var mı bildiğiniz?

o zaman şöyle söyleyeyim. php html in içinde kullanılır. php programlama dilidir. görsel bir şekilde düzeltemezsiniz. gerekli arabirim varsa olur ancak. modüller gibi. diğer kısımları html ile düzeltebilirsiniz ama.

hocam gerekli arabirimden kastınız nedir? örnek verebilir misiniz. pek anlamadım :? bu arabirime nasıl ulaşabilirim?

DW de php sayfaları yazıp kodlayabilirsiniz ama TASARIM kısmını zaten HTML kodları kullanarak yapıyorsunuz.

Ayrıca PHP ile hazırlanan siteyi GÜNCELLEŞTİRMENİZ istenmiş sizden yeniden yapmanız değil sanırım. o yüzden tasarımı değiştirmek için uğraşmayın derdim.
sizde beğenmiyorsanız ve değiştirecem diyorsanız mutalak bir ŞABLON dosyası vardır o dosyayı güncellediğinizde sorun çözülür muhtemelen. ama başta da belirttiğim gibi öncelikle SİTEYİ görmek gerek.
.
NOT : Site şu an için açılömıyor...

site açılıyor.
arkadaş adresi yanlış vermiş.

adresin doğrusu.

http://sarkikaraagac.meb.gov.tr

index.php

menu_sayfasi.php

ozel_sayfa.php

bu üç dosyayı iyice incele. muhtemelen üç sayfanında başında

include "dosyaismi.php";

şeklinde bir tanımla yapılmıştır ki bu include edilen dosyaismi.php yazan yerde ne yazıyorsa o dosyayı iyi incele o şablon için hazırlanmıştır. sayfanın görünümünü o sayfadan bildigin html kodları ile yapılmıştır ordan değiştirebilirsin.

çok takılma php bilmiyorsan hiç uğraşma kendin yeni bir html şablon oluştur yeni bir site yap daha kolay olur bence.

hocam site INCLUDE ile yapılmamış İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ ile yapılmış. bildiğimiz CMS (İYS) lerden değil belki ama bireysel olarak kodlanmış bir yönetim paneli var. siteye bilgi girişi yapmak için girdiğin k.adı ve şifre ile girdiğin ekranda muhtemelen ŞABLON dosyası ve ona ait ayarlar olması gerekiyor.
..
eğer HTML kod bilgin varsa stil.css dosyasındaki kodları değiştirerek de sayfa görünümünü basit olarak değiştirebilirsin (en azından imajları ve renkleri)
..
http://sarkikaraagac.meb.gov.tr/web/stil/stil.css
..

Eğer site sizin üzerinizdeyse bence site tasarımıyla uğraşmak yerine PHP veya ASP gibi dillerden birine başlayın. Ve bu tip sistemlerin çalışma mantığını anlamaya çalışın. Siteniz Yönetim Paneli sistemi ile çalışan bir sistem gibi duruyor. Ama Sanırım bireysel olarak hazırlanmış yani TAsarıma pek dokunulacağını sanmıyorum. CSS bilginiz varsa sitil dosyalarından düzenleme yapabilirsiniz. Ama bence siz PHP veya ASP gib ibir dil öğrenerek Yönetim panelli bir sistem yazmaya çalışın. Bir anda mükemmele ulaşamazsınız ama zamanla çok kaliteli sistemler yazılabilir. Ama sakın Joomla tarzı hazır sistemler uğraşmayın derim, çünkü hazır sistemler her zaman istediğinizi net olarak vermeyebilir.

BBNET
Geri