Park Sensörü Kullanan Var mı?

Kodla Büyü

El-Aziz

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar Hyundai Accent Era aracıma park sensörü taktırmak istiyorum. İnternette 35-200 tl arası sensörler var. Siz hangisini kullanıyorsunuz? Tavsiye edermisiniz? Ucuzu ile pahalısı arasında ne fark var?

Hocam ucuzla pahalı arasındaki en bariz fark algılama hızı ucuz olanlar gari bildirimi 1-2 saniye gecikmeli yapıyor. Bu tehlikeli olabilir. Diğer farklar ise gösterge veya sesli ikaz farkları hangisi hoşunuza giderse.

1 seneyi geçti bimden almıstım markasını unuttum şimdi, gayet memnunum, hiçbir problem çıkarmadı daha. (50 tl idi sanırım)
sesli ve mesafe göstergeli.

El-Aziz' Alıntı:
En ucuzunu alıp taktırayım mı?

hb dan almıştım, türkçe ses ve gösterge vardı 45 lira idi, çok memnundum,(tavsiye ederim)... yeni araçlarda bip bipten başka bişey yok koyuyorsun bari güzel bişey koy :)

Orjinal kullanıyorum. Çoğu zaman kullanışlı fakat istanbul gibi kalabalık ve sıkışık yerde iseniz durmadan ötüp duruyor sinir bozuyor.

Hb den almıştım. 30TL ye sadece buzzerlı. 1yıldır kullanıyorum, ihtiyacımı karşıladı, işimi kolaylaştırdı.
Kendinizde takabilirsiniz. içinden matkap ucu ve tüm gereksinimler çıkıyor. Ama başkasına taktıracaksanız tavsiyem iyi bir ustaya taktırın, çoluk çocuğun eline vermesinler. Verimli çalışması için sensör yön, yükseklik ve aralıklarının kılavuza uygun ayarlanması gerekiyor.

Uzun yolda 150 km den sonra herşeye ötmeye başlıyor :)

Yollarda ki en ufak dalgalanmalar, ufak yükseltilerde bile sağ - sol ön sinyaller ötüyor. Uzun yolda genelde kapatmak zorunda kalıyorum..

El-Aziz' Alıntı:
EynelMefer' Alıntı:
El-Aziz' Alıntı:
En ucuzunu alıp taktırayım mı?

hb dan almıştım, türkçe ses ve gösterge vardı 45 lira idi, çok memnundum,(tavsiye ederim)... yeni araçlarda bip bipten başka bişey yok koyuyorsun bari güzel bişey koy :)
hangi marka almıştınız?

hocam şimdi baktım geçmişe, 2 yıl önce almışım şuan ürün yok diyor sitede başka yerde bulabilirsen alabilirsin ucuz olupta bu kadar havalısını bulabilirmisin bilemem :)
Bartech Park Sensör Sistemi markası da buymuş...

aakcakaza' Alıntı:
1 seneyi geçti bimden almıstım markasını unuttum şimdi, gayet memnunum, hiçbir problem çıkarmadı daha. (50 tl idi sanırım)
Hocam markası toolmax ben de aldım 45 tl ye.gayet memnunum tavsiye de ederim.

Çok kötü bir ürün olmadıkça hepsi iş görür
kendi aracımda kullandığım Modacar Ses İkazlı Park Sensörü 340097 hepsiburada da 45 TL.

asp-php' Alıntı:

Yollarda ki en ufak dalgalanmalar, ufak yükseltilerde bile sağ - sol ön sinyaller ötüyor. Uzun yolda genelde kapatmak zorunda kalıyorum..

Hocam park sensörünün elektriğini geri vites ikaz lambasına bağlarsanız hiçbir sıkıntınız kalmaz.

kaybil' Alıntı:
usta şöför park sensörü kullanmaz :D
Hocam alakası yok ya. arabanın arkası oval, aynalar da çukur ayna mı oluyor tam bilmiyorum ama küçük gösteriyor. Bir türlü alışamadım bu arabada arka mesafeyi ayarlamaya:)

Geçen kasım ayında taktırdım, çok kullanışlı fakat en ortadaki sensör bozulmuş değiştirecez anlaşılan.

Aklıma Honda Civicin bağajından çıkıp gel el diye bağıran park sensörü geldi :)

Merhoom' Alıntı:
asp-php' Alıntı:

Hocam park sensörünün elektriğini geri vites ikaz lambasına bağlarsanız hiçbir sıkıntınız kalmaz.

Teşekkürler; hafta sonu bir deniyeyim..

Alternatif çözüm;
AV-in girişili bir navigasyon aleti alınır.
Bir adet kamera(park) alınır, plakalığa takılır, geri vitese lambasına bağlatılır.
Geçen Yıl yaptığım bu sisteme
190 TL Navigason (AV in girişli)
40 tl CCD kamera (aliexpressten)
40 tl oto elektrikçi
--------------------
270 tl ye navigasyon + park kamerası
Zaten ihtiyacınız varsa navigasyona bunu 80 tl olarak görün. :)

cihanmnsl' Alıntı:
aakcakaza' Alıntı:
Hocam markası toolmax ben de aldım 45 tl ye.gayet memnunum tavsiye de ederim.

evet toolmaxdı hocam, 1 seneyi aşkındır kullanıyorum, sıkıntı yok.

BBNET
Geri