Pardus masaüstü değişti

Kodla Büyü
IMG_20251224_155752.webpIMG_20251224_162829.webp

Arkadaşlar Pardus 23 masaüstü bu şekilde oldu. Nasıl düzeltebilirim

Son düzenleme:
Ekran genişlet çalışmış hocam muhtemelen. Linux mint te aynısını yaşadım. Windows + p tuşuna basarak modları açıp tek ekran yapın. Laptopta ekran yansıtma tuşu vardı fn ile basınca düzelmişti bende.

Pardus Edu 23 sürümünde, masaüstündeki simgeler kabolduysa, ekranda "Etkinlikler" yazıyorsa "Arka Planı Değiştir", "Görüntü ayarları", "Ayarlar" seçeneklerinden başka seçenek çıkmıyorsa aşağıdaki işlemi yapın. (Sorun yaşayan olursa bu anahtar kelimelerden çözüme ulaşabilsin diye bu mesajı yazdım.)
1- Alt ve F2 tuşlarına basın.
2- gnome-extensions-app yazıp çalıştırın.
3. En üstteki "Uzantılar" seçeneğini aktif hale getirin. (Simgeler 3-5 saniye beklettikten sonra gelebilir.)

Pardus Edu 23 sürümünde, masaüstündeki simgeler kabolduysa, ekranda "Etkinlikler" yazıyorsa "Arka Planı Değiştir", "Görüntü ayarları", "Ayarlar" seçeneklerinden başka seçenek çıkmıyorsa aşağıdaki işlemi yapın. (Sorun yaşayan olursa bu anahtar kelimelerden çözüme ulaşabilsin diye bu mesajı yazdım.)
1- Alt ve F2 tuşlarına basın.
2- gnome-extensions-app yazıp çalıştırın.
3. En üstteki "Uzantılar" seçeneğini aktif hale getirin. (Simgeler 3-5 saniye beklettikten sonra gelebilir.)
Pardus GNOME Karşılayıcı menüde göründüğü halde açılmıyor

Ekli dosyalar

• Ekran Görüntüsü - 2025-12-26 10-16-21.webp
    Ekran Görüntüsü - 2025-12-26 10-16-21.webp
    47.5 KB · Görüntüleme: 37
Denemeyi sanal makine üzerinde "Pardus 23.3 EDU" sürümüyle yaptım. Doğrudan bilişim sınıfı için gönderilen bilgisayarlar üzerinde denemedim. Sizin gönderdiğiniz resimdeki komut satırında "ogretmen@etap" yazıyor. Akıllı tahtada deneme yapmıyorsunuz değil mi, bilişim sınıfındaki bilgisayarda komutu çalıştırıyorsunuz. Eğer bilgisayarda çalıştırıyorsanız belki Pardus sürümleri farklıdır.

Denemeyi sanal makine üzerinde "Pardus 23.3 EDU" sürümüyle yaptım. Doğrudan bilişim sınıfı için gönderilen bilgisayarlar üzerinde denemedim. Sizin gönderdiğiniz resimdeki komut satırında "ogretmen@etap" yazıyor. Akıllı tahtada deneme yapmıyorsunuz değil mi, bilişim sınıfındaki bilgisayarda komutu çalıştırıyorsunuz. Eğer bilgisayarda çalıştırıyorsanız belki Pardus sürümleri farklıdır.
Pardus 23.4 akıllı tahtalara yüklediğimiz sürüm. Tahtada değil bilgisayarda denedim

Sürümler farklı. Sizde "Pardus 23.4 Etap" sürümü var. Benim söylediğim çözüm "Pardus 23.3 Edu" sürümü için geçerli.

ilksms
Geri