Pardus ETAP Çöküyor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hyrgul
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

hyrgul

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Faz2 ve AMD işlemcili tahtalarımızda zaman zaman pardus etap 23.4 çöküyor. Tekrar kuruyorum açılıyor. Ama belli bir süre sonra çöktü haberi geliyor.
Açılışta ssd diski hiç görmüyor o yüzden ağdan boot etmeye çalışıyor. Biosa girip baktığımda ssd var, görünüyor. Ama boot etmeyince format atmak zorunda kalıyorum.
Tahta belli bir süre kullanılmadığında uyku moduna geçip ekranı karartıyor. Bu durumda tahta kapalı zannedip fişi mi çekiyorlar acaba. Bundan olabilir mi? Neden olabilir?

Faz2 ve AMD işlemcili tahtalarımızda zaman zaman pardus etap 23.4 çöküyor. Tekrar kuruyorum açılıyor. Ama belli bir süre sonra çöktü haberi geliyor.
Açılışta ssd diski hiç görmüyor o yüzden ağdan boot etmeye çalışıyor. Biosa girip baktığımda ssd var, görünüyor. Ama boot etmeyince format atmak zorunda kalıyorum.
Tahta belli bir süre kullanılmadığında uyku moduna geçip ekranı karartıyor. Bu durumda tahta kapalı zannedip fişi mi çekiyorlar acaba. Bundan olabilir mi? Neden olabilir?
Bios pili bitmiş. Pil değiştikten sonra BIOS u varsayılan ayarlara döndürün. Saati tarihi ayarlayın. Format atın. Pardus boot sıralamasında 1. Sıraya gelir. Ondan sonra da bozulmaz daha.

Vallahi öğretmen arkadaşlarımız sürekli akıllı tahtayı kullanıyor. Öğrenci kullanmadığı müddetçe ve yeni yazılım yüklenmediği için çökme rastlamadık.

ilksms
Geri