Pardus İşletim Sisteminde Masaüstü Arkaplan değiştirmeyi nasıl engellerim?

Kodla Büyü
Masaüstüne sağ tık yapın (veya ekranı bir iki saniye basılı tutun) açılan menüden masaüstü arka planını değiştir kısmına gelin. Üstte ayarlar olmalı. Ayarlarda arkaplanı slayt olarak oynat aktif ise kapatın

Öğrencilerin arkaplanı değişmesini istemiyor!
Yanlış anladım. Ben slayt şeklinde arkaplan var ve onu kapatmayı anladım :)
Bunu dconf ile yapabilirsiniz.

Önemli:
Bu işlem öncesinde muhakkak yedek alın. Script denendi ve sıkıntı çıkmadı ama bu her bilgisayarda aynı şekilde sıkıntı vermeyeceği anlamına gelmez. Riski göze alıyorsanız işlem yapın!

İşlem Basamakları:
1- Bunu yapmak için bir script hazırladım onu kullanabilirsiniz. Öncelikle yetkili kullanıcıya giriş yapın ve masaüstünde bulunan uçbirimi çalıştırın
2- Uçbirim ekranına "sudo apt install dconf-cli" yazarak deconf sistemini kurun. Bu sırada sizden yetkili kullanıcı şifresi isteyecektir şifreyi girin,
3- Ardından ekte verdiğim zip dosyasını indirin ve dosyayı zipten çıkarın.
4- Dosyayı açtığınız klasörde sağ tık yapın (veya ekranı 1 saniye basılı tutun) ardından burada uç birimi aç kısmını tıklayın böylece script klasöründe terminal ekranı açılır.
5- Terminal ekranından "sudo ./arkaplan-kilitle.sh" komutuyla çalıştırın. Sizden yetkili kullanıcı şifresi isteyecektir şifreyi girin sonrasında sistemi baştan başlatın. Arkaplan değiştirmeyi deneyin değişme olmuyorsa işlem tamamdır.

Ekli dosyalar

Bu kadar çetrefilli mi? Windowsta ne kolaydı be.
Bu da kolay yöntem :)
Dosyayı indirip zipten çıkarın ve çift tıklayıp yönetici şifresini girin işlem tamamdır. (Bu işlemi yetkili kullanıcıda yapmalısınız!)

Not:
Çift tıkladığınızda yazı editörü açılırsa editörü kapatın ve arkaplan-kilitle-kolay.sh dosyasına sağ tık yapın --> Özellikler --> izinler kısmında "Dosyayı program gibi çalıştırmaya izin ver" kısmını işaretleyip tekrar çalıştırın.

Önemli:
Bu işlem öncesinde muhakkak yedek alın. Script denendi ve sıkıntı çıkmadı ama bu her bilgisayarda aynı şekilde sıkıntı vermeyeceği anlamına gelmez. Riski göze alıyorsanız işlem yapın!

Ekli dosyalar

ilksms
Geri