Otomobil tavsiyeleriniz

Kodla Büyü

fernandito

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar 20.000 TL civarlarında genç işi spor bir araba almayı düşünüyorum. İlk defa araba alacağım arabalardan pek anlamıyorum. Araba en düşük kaç model, en fazla kaç km'de olmalı vb. tavsiyelerinizi alabilir miyim?

hocam sen özlem hoca değilsin. :) sana kimse tavsiye bulunmaz. Sen özlem hocanın açtığı başlığı takip et. Orada yeteri kadar araba tavsiyesi alabilirsin....

fiyatı max.. olarak açıkça belirtin...dizel-benzin tek kapı-5 kapı - sedan??? ne tarz bir araç istersiniz belirtin ona göre marka yazalım..

20 bin civarı bulabilirsen temiz 2000-2002 arası vwgolf. 2000-2004 arası opel astra düşünebilirsin hocam
2.el alacağını ve aracın 10 yaşını geçtiğini düşünürsek temiz kriterin yıl başına 10 -15 bin km yapan araç olmalı. 1-2 parça boya olabilir doğaldır. hatta kapı gibi oynar parçalarda değişen varsa oda sorun değildir bana göre. yani 120 -140 bin arası vw golf bulabilirsen al derim ben.

ttalan46' Alıntı:
hocam sen özlem hoca değilsin. :) sana kimse tavsiye bulunmaz. Sen özlem hocanın açtığı başlığı takip et. Orada yeteri kadar araba tavsiyesi alabilirsin....
:+1:

spider23' Alıntı:
fiyatı max.. olarak açıkça belirtin...dizel-benzin tek kapı-5 kapı - sedan??? ne tarz bir araç istersiniz belirtin ona göre marka yazalım..

hocam ilk arabam olacağı için bunların avantajları dezavantajları nelerdir tavsiyelerinizi bekliyorum...

ilk arabanız olacaksa ve çokça acemiyseniz;kesinlikle ucuz bir araç öneririm.yada otomatik vitesli honda Jazz :+1:

babamın yeni kasa fabia 1,2 benzinli 2008 model 42000km orijinal düşünürsen hocam zümrelerimden birine gitsin

ozlem22' Alıntı:
hozgulen' Alıntı:
atakom' Alıntı:
ttalan46' Alıntı:
:+1:
ister araba ister telefon ne başlık açsa patlıyor

bak yine beni konuşuyolar :D

özlem hocam forumun fenomeni olmuşsun herkesin dilinde sen varsın:P

Re: Ynt: Otomobil tavsiyeleriniz

Yeni bir otomobil konusu ve yine özlem hocam :D

crosswise' Alıntı:
babamın yeni kasa fabia 1,2 benzinli 2008 model 42000km orijinal düşünürsen hocam zümrelerimden birine gitsin

hocam fabia düşündüm bi arada parçaları falan çok pahalı bulamazsın falan dediler vazgeçmiştim.

arkadaşlar, şoförlüğüm olmadığı için araba almakta zorlanıyorum nasıl bir şey alsam karar veremiyorum, çevremde herkes de farklı bir şey söylüyor, sürekli kafam karışıyor. Sizin önerileriniz nelerdir. şoförlüğü olmayan biri nasıl bir araba almalı, max verilecek fiyat 22000 TL :)

hocam şoförlüğünüz olmadan 22 binlik aracı nasıl alıyorsunuz helal valla, gidin bi Fiat Uno alın sonra Vur Kır Parçala

Tavsiyem mümkün olduğunca genç ve az km yapmış olan oto almanız, yaş ve km fazla olan otomatik viteslerden ve küçük hacimli turbolu araçlardan uzak durmanız. Yaygın servis ağı ve ucuz yedek parça olan markaları tercih etmeniz önemli (toyota, honda, ford, renault, vw, hyundai, fiat, nissan) gibi. ancak bazı yan markarda iyidir, mesala seat, skoda gibi. Aracın geçmişi ve kullanım şekli çok önemli uzun yol kullanımında geçen yol şehir içinde geçen km ye göre daha iyidir. Gençlerin spor kullanımı, yüksek devirlerde değişken kullanım motor ömrünü azaltır. Ayrıca aracın gücünü artıran chip uygulamaları yine motr ömrünü azaltır, bazı otomobil sahipleri garanti süresi bittikten sonra, servis bakımını pahalı diye bırakıyor sadece yağ ve fitre değiştiriyor. Ama bakımda aracın bir çok noktasının kontrolü yapılıyor ve değişmesi gerekli bazı elemanlar değişiyor. Mesela bir çift balata 350 tl serviste iken dışarıda 30-40 tl ama malzeme kalitesi çok farklı. dolayısıyla servis bakımlı ve araç kitapçığına göre bazı elemanlar değişmesi gerekli, değişmeden kullananlar, satarak bu problemi ikinci el kullananlara aktarıyor. Üstelik ikince elde alacağınız risk çok fazla, size tavsiyem verdiğiniz bütceye göre 2007 model üstü, 100 bini geçmemiş, düz vites bir araba almanız.
1- http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-o ... 1170/detay
2- http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-o ... 2481/detay
3- http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-o ... 4015/detay
4- http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-o ... 5664/detay
5- http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-o ... 6505/detay

atakom' Alıntı:
hocam şoförlüğünüz olmadan 22 binlik aracı nasıl alıyorsunuz helal valla, gidin bi Fiat Uno alın sonra Vur Kır Parçala

İlk arabam unoydu hocam vurdum kırdım parçaladım yaptığım bir kazada masraf için yaptığım en yüksek ödeme 150 TL civarındaydı. Şimdi 2010 polo var uno ile yaptığım kazanın bir benzerini polo ile yaptım 2000 lira ödedim.. Uno hala favorim :)
Araba önerisi ise polo güzel araba çünkü..

arkadaşlar kararsız kaldığım en büyük konuda bu.
fiat uno vb. araba alsam vur kırda masrafı az olacak; ama alırken de sigorta falan ve kısa bir süre sonra aracı satacağım için sigorta parası boşa gidecek, aldıktan sonra aynı fiyata satamazsam zararım olacak.
daha uzun süreli kullanacağım araç alsam vur kırda masrafı pahalı olacak, ama satma derdim olmayacak falan.
hangisinin daha mantıklı olacağına karar veremiyorum:)

BBNET
Geri