Otomobil Lastiği hakkında

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan AKom
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

AKom

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Merhaba arkadaşlar

Arabanin 2lastigi balon yapmış. Michelin energy saver plus lastik. Üretimi yok sanırım bugün her yere sordum energy saver var sadece.

Şimdi gelelim asıl konuya plus olması yanaklari güçlendirilmiş demekmiş plus olmayanı düşünemiyorum bile çünkü daha 16binde lastikler 1yil olmadı bile balon yaptı. Sağlam bi çukura girdim ama sağ on lastik sadece. Ama balonlar sol 2 lastikte çıktı. Osebeble Michelin taktirmak istemiyorum.

Ebatlar 195 55 r16. Dunlop kampanyadaymis 200 tl. Micheline 325ten asagi demiyorlar. Dunlop kullanan varmı yada başka marka onerebilcek ?

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Re: Ynt: Otomobil Lastiği hakkında

Hocam öncelikle geçmiş olsun.
Michelin denen markada balon olmuş hemde.Adam gibi bir firma iseler, hemen yenisini takarlar.
Aracınızda bulunan bu kusurlu iki lastikteki, balon denilen şeylerin net bir görüntüsünü görsek çok iyi olurdu.
Hep duyarım. Ama görmedim.

Aynen şu sekilde hocam

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ekli dosyalar

• uploadfromtaptalk1468946934257.jpg
    uploadfromtaptalk1468946934257.jpg
    27.3 KB · Görüntüleme: 545
Hicam o şekilde kullanma sakin. Allah korusun yolda giderken patlaması çok riskli. Bence 4 unu aynı tur lastikle değiştir. Sonuçta kullanıcı hatası firma herhangi birşey yapmaz. Benim de başına geldi çukurlar malesef hızlı girince bu sonuç biraz kaçınılmaz

hocam ben good year efficent grip aldım. Değerleri gayet iyi. kullanımdada ses ve konfor farkını bariz hissettim. Gerçi eski lastiklerim 5 yıllık olmasınnın bunda da etkisi çok ama bir araştır derim. 205 55 16 ebatını 160 tl ye internetten aldım ben.

michelin konfor lastiğidir. dağa taşa bozuk zeminli yola gelmez.

bulunduğun yerde yol kalitesi iyi değil ise michelin almayacaksın.

birdgestone - lassa bozuk yollara en dayanıklı lastiklerdir. heleki lassa nın competus serisi. konfor olarak michelin i tutmaz ama.

aracınız binek ise konforu çok hissetmezsiniz. ancak kamyonet-panelvan türü araç ise konfor olarak michelin i ararsınız.

Öncelikle önceki aracımın lastik ebadı 195 55 16 ydı sızınki gibi ve ara ölçü olduğu için çokk pahalı. 1 kere değiştirmiştim bende en uygun petlas almıştım ama iyi bi serisiydi pt741 olabilir. 5 6 ay sonra da sattım. Yeni aracıma goodyear EGP aldım 205 55 16 Lastiğin değeleri çok iyi. Testlerde en üstte. Ancak bozuk yollar vs için çok iyi değil yanakları çok ince janta takmadan elleseniz bile cok rahat anlarsınız. Bir kere kaldırım köşesine vurdum daha yeni kalkış yapmıştım. Yanakdan yarıldı avuç içi kadar. Ne kadar köşe de olsa ki o kadar değildi yarılmamalıydı. Neyse zaten lastikler daha 1 ay anca olmuşdu yenisini aldım taktım. Yanakları sağlam istiyosanız ben de bridgestone ya da lassa derim. Ha onun da garantisi var mı balon yapmaz mı belli olmaz. Uzun yazdım ama umarım yardımcı olur.
Son olarak sizin jant lara 205 55 16 da uyması lazım fark % 3 den az çünkü...

BBNET
Geri