Otomobil alırken yaşadığım bir olay.Önemli!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan MuTLuK
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

MuTLuK

Üye
Otomobil alacak arkadaşlara örnek olur diye şu an yeni yaşadığım bir olayı anlatayım. Aracı plakadan sorgulattım hasar kaydı yok. kilometre orjinal. Exper yaptırdık herşey çok iyi ama servisten bir sorgulattık sis farı, hava yastığı beyni, vites kutusu değişmiş. Parça arızalanır elbette değiştirilir ama bilirsiniz sinek küçüktür ama mide bulandırır derler. Bir de değerinden 2.000 TL kadar yüksek alıyorum aracı. Vazgeçtim almaktan.

MuTLuK' Alıntı:
Otomobil alacak arkadaşlara örnek olur diye şu an yeni yaşadığım bir olayı anlatayım. Aracı plakadan sorgulattım hasar kaydı yok. kilometre orjinal. Exper yaptırdık herşey çok iyi ama servisten bir sorgulattık sis farı, hava yastığı beyni, vites kutusu değişmiş. Parça arızalanır elbette değiştirilir ama bilirsiniz sinek küçüktür ama mide bulandırır derler. Bir de değerinden 2.000 TL kadar yüksek alıyorum aracı. Vazgeçtim almaktan.
hocam sizinde belirttiğiniz gibi dedikleriniz olabilecek şeyler. sıfır araba alırsın vites kutusu arızalanabilir. sis farına taş gelir kırılır... bunlar ufak şeyler. arkadaş passat aldı (dsg), beyin arıza yaptı 6000 tl masraf çıktı garantiden değişti. baktığınız araç ne bilmiyorum ama sırf bu yüzden almaktan vazgeçtiyseniz sıfır araç almanızda fayda var :)

İkinci el araba piyasasında üç kağıdın kalbi resmen. Arabanın geçtiği her sektör dolandırıcı. Sanayisi, servisi, en sağlam ustası bile karşıdakini yolmanın peşinde. Galericiler zaten elini ovuşturan tüccarlar. Her yer galericidir dikkat edin.

hocam bu masraflar olabilecek şeyler hasar kaydıyla alakalı değil.kaza darbe vs. bişey yoktur. he sen dersenki zaten yuksek para veriyorum onu anlarımda. gecen sefer arkadasımın arac çalışmıyodu bişeyin beyni mi arıza yapmıs neymiş 1500 tl ye değişti serviste.

Tanıdığım bir eksper'in açıklaması.
arabada çok fazla hasar olmasa da pert kaydı oluşturup sahibine piyasa fiyatı ne ise (-ki genelde daha düşük oluyor) onu iade ederiz. daha sonra aracı tramere bildirmeden tamir ettirip, mümkünse kilometresini düşürüp 2.el olarak el altından tekrar daha yüksek bir fiyata satarız.
İnsan kime güveneceğini bilemiyor.

MuTLuK' Alıntı:

Üstad peki arabanın değişeni boyananı var mı çok merak ettim?

Bende dün yaşadığım bir olayı yazayım.
Arabanın kapı kolu kilit motoru bozuldu
yapılır mı diye sordum bulunduğum yerde yok hocam motor alınması gerekiyor dediler.
sonra fiyat soralım dedim Tuzlu dediler
Ne yapacağım alacağım dedim parçayı bulamadılar
İl merkezde servisten alırsın dediler bende ordaki servise(Tam servis değilde servis gibi) sordurdum parçayı 400 kusür fiyat çıktı
Alayım dedim bir gel bakalım dediler bende gittim baktırmaya siparişte veririz diye düşünerek ama tamir ettiler.(Allah razı olsun)
kaça mal oldu 50 tl
Şimdi 400 tl verecekken 50 tlye hallatmenin keyfi süperdi

Benim burada anlatmak istediğim şey şu arabayı alırken sadece expertiz ve 5664 e mesaj atmak yetmiyor servis kayıtlarınada baktırmak gerek(tabi araç yetkili servise gitmişse). Anlattığım araç alınabilirdi ama benim tercihim almamak üzere oldu.

Hocam siz araç plakasından sorgulatmışsınız. Araç plaka değişince plakadan sorgulamak yetmiyor. Tramer sorgusunu şase numarasına çekmeniz gerekiyor.

Bu saydıklarınız aracın kötü olduğu anlamına gelir mi, tartışılır ve kişiden kişiye değişir. Benim aracımın da herhangi bir hasarı, kazası, boyası yok ama servise giderseniz ön farların değiştiğini söyleyecekler çünkü eski farın camları fazla deforme olmuştu, bir kez temizlettim 5-6 ay sonra tekrar edince ben de iki farı değiştirdim.

Dediğiniz gibi, insanın içine sinmesi önemli. Hayırlısı olsun.

civic araçlarda kronik direksiyon kutusu problemi vardır, civiclerin çoğunun direksiyon sistemi garantiden değişir, bu kaza sonucu oluşan bir durum değildir, hasar değildir. karıştırmayın.

Airbag beyni değişmesi insanı kıllandırıyor bunun dışında sorun olacak bi şey yok.

MuTLuK' Alıntı:
nerde hocam o araba ilanı falan var mı ben alayım o aracı

seat kullanıcılarının takıldığı bi forumda da ilginç bi olay okumuştum. arkadaşın biri hafif sürtme sonucu sağ ön ve arka kapıları değiştirmek zorunda kalmış. satarkende aciliyet olduğu için galeriye vermiş. Galeride sahibindene boyasız kazasız diye ilan koyup arkadaştan aldığı fiyata sıkı durun 4500 eklemiş. Bu ahlaksızlıklara devlet eliyle dur demek gerekiyor artık.

BBNET
Geri