ay51' Alıntı:çevremde alım satım yapanlar var. Milletten vekalet alıp alım-satım yapmaktadırlar. Normalde bir kişi en fazla 3 araba alıp satar. Açıkçası sırf devletten vergi kaçırmak için eş-dosttan vekalet almanın etik olmadığını düşünüyorum. Kazanıyorsan vergini ödeyecekseniz, yoksa vekalet alarak devleti kandırıyorsun bu da kul hakkına girer.
Yanlışlar elbette var, öteki tarafta herkes kendi yaptıklarının hesabını verecek.yildiray75' Alıntı:ay51' Alıntı:çevremde alım satım yapanlar var. Milletten vekalet alıp alım-satım yapmaktadırlar. Normalde bir kişi en fazla 3 araba alıp satar. Açıkçası sırf devletten vergi kaçırmak için eş-dosttan vekalet almanın etik olmadığını düşünüyorum. Kazanıyorsan vergini ödeyecekseniz, yoksa vekalet alarak devleti kandırıyorsun bu da kul hakkına girer.
devlet 300 milyon dolar vergi borcu olan adamı tamamen affediyor sen neyin hesabındasın hocam?
ay51' Alıntı:Yanlışlar elbette var, öteki tarafta herkes kendi yaptıklarının hesabını verecek.yildiray75' Alıntı:ay51' Alıntı:çevremde alım satım yapanlar var. Milletten vekalet alıp alım-satım yapmaktadırlar. Normalde bir kişi en fazla 3 araba alıp satar. Açıkçası sırf devletten vergi kaçırmak için eş-dosttan vekalet almanın etik olmadığını düşünüyorum. Kazanıyorsan vergini ödeyecekseniz, yoksa vekalet alarak devleti kandırıyorsun bu da kul hakkına girer.
devlet 300 milyon dolar vergi borcu olan adamı tamamen affediyor sen neyin hesabındasın hocam?
:mrgreen:yildiray75' Alıntı:
aynen öyle hocamay51' Alıntı:çevremde alım satım yapanlar var. Milletten vekalet alıp alım-satım yapmaktadırlar. Normalde bir kişi en fazla 3 araba alıp satar. Açıkçası sırf devletten vergi kaçırmak için eş-dosttan vekalet almanın etik olmadığını düşünüyorum. Kazanıyorsan vergini ödeyecekseniz, yoksa vekalet alarak devleti kandırıyorsun bu da kul hakkına girer.
devlet affediyor hocam ne işler çevirenler var ama önemli olan Allah affediyor muyildiray75' Alıntı:ay51' Alıntı:çevremde alım satım yapanlar var. Milletten vekalet alıp alım-satım yapmaktadırlar. Normalde bir kişi en fazla 3 araba alıp satar. Açıkçası sırf devletten vergi kaçırmak için eş-dosttan vekalet almanın etik olmadığını düşünüyorum. Kazanıyorsan vergini ödeyecekseniz, yoksa vekalet alarak devleti kandırıyorsun bu da kul hakkına girer.
yildiray75' Alıntı:
Kimseyi savunduğumuz yok, işgüzarlık da yapmıyoruz. Sadece hassasiyetimizi paylaşıyoruz. Buna saygı duymak zorundasınnnnn.Kulis' Alıntı:Bu vergi borcu meselesinde devleti savunanlar işgüzarlardan başka hiçbirşey değildir.
Bunlar trilyonlarca lira para götürenlere sesini çıkarmaz ama bir fakir fukaranın ufak bir kazanç durumunu "kul hakkı" diye sabote etmeye çalışırlar.
"Devletimiz çok yaşa" veya "Padişahım çok yaşa" düsturunu "insan" ve "hak kazancı" üstünde tutan işgüzarlardır bunlar.
Ben ticaret yaparım; devlet hakkı değil; insan hakkıdır önceliğimdir.
Sakın bana "devlet demek kul hakkı demektir" demeyin; komik duruma düşersiniz.
ay51' Alıntı:Kimseyi savunduğumuz yok, işgüzarlık da yapmıyoruz. Sadece hassasiyetimizi paylaşıyoruz. Buna saygı duymak zorundasınnnnn.Kulis' Alıntı:Bu vergi borcu meselesinde devleti savunanlar işgüzarlardan başka hiçbirşey değildir.
Bunlar trilyonlarca lira para götürenlere sesini çıkarmaz ama bir fakir fukaranın ufak bir kazanç durumunu "kul hakkı" diye sabote etmeye çalışırlar.
"Devletimiz çok yaşa" veya "Padişahım çok yaşa" düsturunu "insan" ve "hak kazancı" üstünde tutan işgüzarlardır bunlar.
tamam sen haklısın bizler din maskesinin altına gizlenip, soyguncuların yanında yer alıyoruz. Sonuna kadar haklısınızKulis' Alıntı:ay51' Alıntı:Kimseyi savunduğumuz yok, işgüzarlık da yapmıyoruz. Sadece hassasiyetimizi paylaşıyoruz. Buna saygı duymak zorundasınnnnn.Kulis' Alıntı:Bu vergi borcu meselesinde devleti savunanlar işgüzarlardan başka hiçbirşey değildir.
Saygı duymak sizin dediklerinizi onaylamak anlamına gelmiyor. Aynı şekilde dediklerinizi onaylamamak da saygı duymuyorum anlamına gelmiyor.
Kavramlar ve olgular üzerinden hedef şaşırtıp olayı manipüle etmenize itirazım var.
Devletin ayaküstü kendi vatandaşlarını soyduğunu görmenize rağmen,
güçsüzün yanında değil; güçlünün yanında yer aldığını görmenize rağmen,
içine biraz din sosu da batırıp işte efendim arabayı eşinin yok bilmem akrabasının üstüne alıp devleti zarara uğratıp kul hakkına girdiğini ısrarla savunmanıza itirazım var.
Hocam o kılıfına uydurma oluyor. nasıl ki Faiz Haram ama Katılım bankasının verdiği KAR PAYI helal, işte bu da aynı olay.bilisimci_009' Alıntı:benim merak ettiğim vekaletle alım-satım yaptığımızda her şey konuna uygun oluyor yinede hakka girmiş olurmuyuz ? bencetartışmak yerine fetva mercilerine bir sormak gerekiyor
hocam yeri mi bilmem ama katılım bankalarına da ne kadar güveneceksiniz. Dediklerine göre havuzda para birikiyormuş o paradan isteyen kredi temininde bulnuyorlar. Sırf kuşku duyduğumdan dolayı normal bankaların yanında katılım bankalarına da başvurmadım, ev aldım 4 ay önce eş-dosttan altın aldım. "Şurası muhakkak ki, haramlar apaçık bellidir, helaller de apaçık bellidir. Bu ikisi arasında (haram veya helal olduğu) şüpheli olanlar vardır. İnsanlardan çoğu bunları bilmez. Bu durumda, kim şüpheli şeylerden kaçınırsa, dinini de, ırzını da tebrie etmiş olur. Kim de şüpheli şeylere düşerse harama düşmüş olur, tıpkı koruluğun etrafında sürüsünü otlatan çoban gibi ki, her an koruluğa düşebilecek durumdadır. Haberiniz olsun, her melikin bir koruluğu vardır, Allah'ın koruluğu da haramlarıdır. Haberiniz olsun, cesette bir et parçası var ki, eğer o sağlıklı olursa cesedin tamamı sağlıklı olur, eğer o bozulursa, cesedin tamamı bozulur. Haberiniz olsun bu et parçası kalptir."hadisi şerifi her şeyi özetliyor olsa gerekakyildiz41' Alıntı:Hocam o kılıfına uydurma oluyor. nasıl ki Faiz Haram ama Katılım bankasının verdiği KAR PAYI helal, işte bu da aynı olay.bilisimci_009' Alıntı:benim merak ettiğim vekaletle alım-satım yaptığımızda her şey konuna uygun oluyor yinede hakka girmiş olurmuyuz ? bencetartışmak yerine fetva mercilerine bir sormak gerekiyor
theliony' Alıntı:kardeşim oto galericilerin hakkını yiyorsunuz .
. diyorum