Ortaokullarda erasmus konsorsiyum ortaklığındaki süreç nasıl oluyor

Kodla Büyü

realforever

Seçkin Üye
Seçkin Üye
İyi akşamlar arkadaşlar.Gecen yıl yaptığımız başvurularda 2026 hareketlilik dönemi için konsorsiyum ortaklığımız kabul edildi. 2026 yılında hareketliliğe katılacağız. Okulunda bu hareketliliği deneyimleyen arkadaşımız var mı ? Kaç gün sürüyor, öğrenci gidiyor mu. Gidiyorsa kaç kişi alınıyor?

İyi akşamlar arkadaşlar.Gecen yıl yaptığımız başvurularda 2026 hareketlilik dönemi için konsorsiyum ortaklığımız kabul edildi. 2026 yılında hareketliliğe katılacağız. Okulunda bu hareketliliği deneyimleyen arkadaşımız var mı ? Kaç gün sürüyor, öğrenci gidiyor mu. Gidiyorsa kaç kişi alınıyor?
Konsorsiyum ortaklığı derken İl Milli Eğitim bünyesindeki ortaklık başvurusundan mı bahsediyorsunuz?

İl Milli Eğitim konsorsiyum açılış toplantısı yapacaktır. Orada size kaç kontenjan verileceği söylenir. Çünkü bütçeyi onlar yönetiyor. Bir de okul eğitimi için mi yoksa mesleki eğitim için mi başvurdunuz? Buna benzer bazı şeyleri öğrenmemiz lazım ki ona göre size cevap verebilelim.

Hangi il sayın hocam?

Akreditasyon Türü ve Hareketlilik Türüne göre farklı olacaktır.

Mesleki eğitim alanında öğrenci hareketlilikleri kısa (21 gün yaklaşık) , uzun dönem(yaklaşık 90 gün)olarak gerçekleşiyor. Personel hareketliliklerinde de kurslar, işbaşı ve öğretme görevlendirmeler farklı gün sayıları içerebiliyor.

Geçen sene Hollanda yaptık.

Okul koordinatörlüğü bendeydi. Tüm belge, konaklama ve bilet işlemlerini ben halletttimm

İl Milli Eğitim konsorsiyum açılış toplantısı yapacaktır. Orada size kaç kontenjan verileceği söylenir. Çünkü bütçeyi onlar yönetiyor. Bir de okul eğitimi için mi yoksa mesleki eğitim için mi başvurdunuz? Buna benzer bazı şeyleri öğrenmemiz lazım ki ona göre size cevap verebilelim.
Ortaokulu. Okul eğitimi alanında bizimkisi hocam

Ortaokulu. Okul eğitimi alanında bizimkisi hocam
Hocam dediğim gibi İl Milli Eğitim Arge birimi okulunuzdan kaç kişi gideceğinizi ve hangi ülkeye gideceğinizi söyler. İletişime geçip hangi tarihte, hangi ülkeye gideceğinizi sorunuz.
Gitmeden önce yapmanız gereken hazırlıklar var. Bunların yetişmesi için tarihi bir an önce öğrenin.
Muhtemelen 2 ya da 3 öğretmen kontenjanınız vardır. O kişileri de değerlendirme kriterlerine göre belirlersiniz.. Zaten seçimler TURNA portal üzerinden yapılıyor.
Gitmeden önce;
Pasaportlarınızı hazırlayın. Mümkünse yeşil pasaportluları tercih ediniz..
Yabancı dil hazırlığınızı tamamlayınız, HEMBA üzerinden kurs ve e-devlet onaylı belge alabilirsiniz.
Gidilecek ülke hakkında bilgi edininiz.
Yurt dışına çıktıktan sonraki süreç ve hareketllilik sonrası ile bilgi istiyorsanız da mesaj atabilirsiniz. Elimden geldiğince cevaplarım.

ilksms
Geri