Ortaokullarda çalışan arkadaşlarıma bi sorum var?

Kodla Büyü

yağmur07

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar Anadolu lisesinde çalışıyorum. İl dışı tayin isteyeceğim. Ortaokullardaki son ders durumlarını yani hangi kademede zorunlu, hangisinde seçmeli kaç saat olarak bilmiyorum. Bi yardımcı olur musunuz.

Ortaokulda çalışıp bir Anadolu Lisesine tayin isteyecek olan öğretmenler için de yukarıdaki link faydalı olur. 8)

Anadolu lisesine tayin isteyecek öğretmenler için ben bilgi verebilirim. Anadolu lisesinde 9-10-11-12. kademelerin yalnızca birinde seçmeli ders olarak 1 ya da 2 ders saati olarak idarenin belirlediği şekilde oluyor ders. 1 ya da 2 ders oluşu tamamen idarenin elinde. Yani normunuz idarenin sizi tutmasına bağlı. Bi avantajı kendi okulunuzda bt rehberi olabiliyosunuz.

Hocam şu anlık durum;

5. ve 6. sınıflarda zorunlu. (2 saat)
7. ve 8. sınıflarda seçmeli. (1 saat)

Seneye 7lerde de zorunlu olabileceği söyleniyor.

egitim-haberleri-f8/gelecek-yil-7-siniflar-da-bilisim-dersi-olacak-mi-t129705.html#p1403298

2014- 2015 öğretim yılında 7. sınıflarda ve 2015-2016 öğretim yılından itibaren 8. sınıflarda da Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersi seçmeli ders olarak öğrenciler alabilecek. yani 5 ve 6. sınıflarda zorunlu, önümüzdeki öğretim yılından itibaren 7. sınıflarda ve bir sonraki yıl 8. sınıflarda seçmeli ders olarak da olsa Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersi haftalık ders çizelgelerinde yerini alacak. :) ortaokul tüm sınıflarda 2 ders saati olacak şekilde çizelgede yerini aldı.

Hocam 5 ve 6larda zorunlu 2 saat dersimiz var. 7 ve 8lerde seçmeli ama kademeli olarak geçiş olacaksa 7lerde de zorunlu 2 saat olur. Eğer sadece derse girmek istiyorsanız şube sayısı fazla olan bir okulu seçmenizi öneriyorum naçizane fikrim.. Ben bundan sonraki tayin isteyeceğim okulu seçerken bunu da göz önünde bulundurmayı istiyorum.

Teşekür ederm :) Ortaokullarda en azından 5 ve 6 larda dersin zorunlu oluşu liseye göre daha güvenli görünüyor.

Arkadaşlar Anadolu liselerinin durumu gerçekten sıkıntılı. 2 senedir burdayım. Sadece bizim branşta değil bütün branşlarda öğrencilerin seçimlerine ve açılan sınıflara göre sürekli normlar değişiyor.

Ortaokulda görev yapıyorum, şu an 5lerde 2, 6larda 2 saat zorunlu dersimiz var.
Hocam size tavsiyem okulları yazarken sadece ders saati olarak değil, öğrenci profilini de araştırmanız. Zira özellikle 5. sınıflarda öğrenci profili de çok önemli. Bazı öğrenciler gerçekten insanı canından bezdirecek nitelikte. Bir de idare kısmı var tabiki, o da oldukça önemli.

ftmare' Alıntı:
Ortaokulda görev yapıyorum, şu an 5lerde 2, 6larda 2 saat zorunlu dersimiz var.
Hocam size tavsiyem okulları yazarken sadece ders saati olarak değil, öğrenci profilini de araştırmanız. Zira özellikle 5. sınıflarda öğrenci profili de çok önemli. Bazı öğrenciler gerçekten insanı canından bezdirecek nitelikte. Bir de idare kısmı var tabiki, o da oldukça önemli.
Haklısınız, tavsiyenize dikkat edeceğim.

aynı durumu yaşayan biri olarak, anadolu lisesinden sonra ortaokul cehennem gibi gelebilir dikkat...!

Mutlaka idare ve öğrenci profili önemli. Ama BTR olmayı istemiyorsanız ders saatinizi doldurabilecek bir okulu seçmek mantıklı. BTR olmayınca abuksabuk şeyler de istenmez böylece..

talim terbiyenin tablosuna göre 7-8'lerde seçmeli olarak görünüyor. Zorunlu olarak değil fakat geçenlerde bir siteden bir arkadaş mebden birileriyle mail ile görüştüğünü ve 7-8'lerde de zorunlu olacağını söylemişti (ki ben zorunlu olacağını düşünmüyorum.).

link yanlış 2012 çizelgesiyle aynı...sıkıntı yapılacak bir durum yok...internete koyan insan.... yapmıştır bir hata...bi kıvılcımlık işiniz var yavvv.yakacaksınız hemen

BBNET
Geri