Ortaokullar Hakkında Bilgi Paylaşımı

Kodla Büyü

sguner_23

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar şu ana kadar hep meslek liselerinde çalıştım.Ortaokullar hakkında birkaç sorum olacak?
1-İlçelerdeki ortaokullar sabahçı-öğlenci şeklinde mi yoksa 4-5 ders sabah 2-3 ders öğleden sonramı?
2-Ortaokulda çalışmanın avantajları-dezavantajları nelerdir?
3-Ortalama haftada kaç saat ders girebiliyorsunuz?
Tecrübeli arkadaşların yorumlarını bekliyorum...

sguner_23' Alıntı:
Arkadaşlar şu ana kadar hep meslek liselerinde çalıştım.Ortaokullar hakkında birkaç sorum olacak?
1-İlçelerdeki ortaokullar sabahçı-öğlenci şeklinde mi yoksa 4-5 ders sabah 2-3 ders öğleden sonramı?
2-Ortaokulda çalışmanın avantajları-dezavantajları nelerdir?
3-Ortalama haftada kaç saat ders girebiliyorsunuz?
Tecrübeli arkadaşların yorumlarını bekliyorum...
Tüm soruların yanıtları okuldan okula değişkenlik gösterir. 8)
Ortaokulda çalışmanın avantajı öğrencilerin yaşlarının lisedeki öğrencilerden daha küçük olması, dezavantajı ise ders saatlerinin az olması... 8)

ben geçen sene ortaokulda çalıştım, 7 saat dersim vardı, btr idim. full ek dersle çalıştım. Ortaokullarda btr olduğun zaman güzel bence.

Ortaokullarda genellikle ders sayısı azdır. BTR olarak görevlendirileceğinizden dolayı haftada 18 saat ek ders yazılır.

Ders yükü fazla yoktur. Anlatılacak konular zaten basit şeyler olduğu için ders çalışmanız gerekmeden konulara hakim bir şekilde ders anlatabilirsiniz.

İdareciler ve bazı öğretmenler bilgisayar konusunda fazlasıyla yetersiz olduklarından sık sık sizden bilgisayardaki işleri ile ilgili yardım etmenizi isteyeceklerdir.

öğretmenliği keyif alarak yapan biriysen dersler zevkli geçer ... Hangi okulda çalışırsam çalışayım (orta okul , çpl , meslek lisesi) sorun yaşamadım şükür... Orta okulda öğretmenler sadece bilgisayar konusunda yetersiz oluyorlar hele ilköğretimlerde .... İdare ile sıkıntı yaşamazsan sorun olmaz....

sAYIN HOCAM MESLEKTE 8. YILIMI ÇALIŞICAM SADECE SON YIL LİSEDE ÇALIŞTIM ÇALIŞMAZ OLAYDIM, ÖĞRENCİLERİN EGO LARI ÇOK YÜKSEK YAPTIĞIN GERÇEKLEŞTİRDİĞİN BİR ÇOK ŞEYİ BEĞENMEZLER HERŞEYİ BİLDİKLERİNİ SANIRLAR AMA Bİ HALTTAN ANLAMAZLAR VS.VS... VARSIN ORTAOKUL OLSUN 10 SAAT OLSUN EN AZINDAN ŞEVKİNİ KIRMAZLAR... BİLMİYORUM BELKİ BANA ÖYLE DENK GELDİ AMA FORUMDA YAPILAN DİYALOGLARDA BENZER YORUMLARI YAPAN ARKADAŞLARDA OLDU..

Birçok nokta önemli bu durumda.Okulun BT Lab koşulları öğrenci sayısı vs çok çok önemli.15 bilgisayar varsa ve öğrenci sayısı sınıflarda 30'un üzerinde ise çok sıkıntı yaşarsınız tabiki.Okulun fiziksel imkanları bu noktada çok önemli.Meslek lisesindeki gibi sürekli ders çalışmazsınız rahat rahat 18 saat ek dersinizde alarak çalışırsınız.Mesleki anlamda pek doyum noktasına ulşılamıyor ancak meslek liselerindeki öğrenci profilleri göz önüne alındaığında pekde bu durum üzerinde durulacak bir nokta olarak gözükmüyor.

Ortada çok yorum yapılabilecek bi durum yok açıkçası. Ders daha yeni zorunlu oldu ve 7-8 yıl sonra ilk defa notla değerlendirme olacak. Daha önce hem ders sayısı çok azdı hem de seçmeli olduğu için ne öğretmen ne öğrenci pek özen göstermiyordu.

Orta okulların gerçek avantaj ve dezavantajlarını önümüzdeki sene farkedebileceğiz o yüzden, şu anda net bişeyler söylemek çok anlamlı olmaz.

aynen bende hep meslek lisesinde çalıştım açılan okullar malesef hep ortaokul tereddütlerim var benimde
benimde bir sorum olacak göreve başlar başlamaz bilişm rehber öğretmeni olarak mı görevlendirecekler bizi aksi takdirde ders saati dolmayacak sizin dediğinize göre böyle bir durumda başka bir okula mı görevlendiriler bizi

6fatma8' Alıntı:
aynen bende hep meslek lisesinde çalıştım açılan okullar malesef hep ortaokul tereddütlerim var benimde
benimde bir sorum olacak göreve başlar başlamaz bilişm rehber öğretmeni olarak mı görevlendirecekler bizi aksi takdirde ders saati dolmayacak sizin dediğinize göre böyle bir durumda başka bir okula mı görevlendiriler bizi
Dediğim gibi derslerin zorunlu olmasından sonra ilk defa bu sene yeni sistem uygulanacak. Çoğu okulda ders sayısı tam dolmasa da 20 saatin altında olmayacak. BTR görevlendirmesi ise ilden ile değişiyor. Okulların açılacağı ilk günde yapılabilir, 1 ayda gecikebilir, hiç yapılmayabilir de. O yüzden kendinizi ona tam şartlandırmayın.

aman ders saatim dolsun BTR olmayım zaten başka okula görevlendrmem çıkmasın yeter

BBNET
Geri