Ortak Hareket

Kodla Büyü

se7enclove

Üye
Arkadaşlar durum şu;
3 hafta kadar önce strateji geliştirme başkanlığı ilçelerdeki şube müdürleride dahil olmak üzere maaş işlerine bakan tüm şube müdürlerini toplantıya çağırdı ve o toplantıda yazılı bir emir vermeden sözlü olarak eğiticilerin denge tazminatının kesildiğini, geriye dönük olarak yapılmış ödemelerin geri alınmasını ve aynı kalemden çıktığı için ek ödemeden de faydalandırılmamasını söyledi. Ve tüm türkiye çapında bu adamlar görevlerine dönünce yapıştılar bizim yakamıza....
Ve hem egitek, hem personel işleri genel müdürlüğü mal mal seyrediyor bu durumu.
Personel işleri açıklama yapmışmış Maliyeyle görüşüyormuş ta en kısa zamanda bu sorun çözülecekmiş. Bir yıldır biz bu sorunu yaşıyoruz. Bir genel müdürlük hatta Personel ve egitek yani iki tane GENEL MÜDÜRLÜK, bir BAŞKANLIĞIN verdiği saçma sapan GÖRÜŞ ü değiştiremiyorda şimdi mi bir işlem yapacaklar...
Bende istifa dilekçemi hazırladım. Bugün şube müdürünün yanına gideceğim ve münasip yerinize kına yakabilirsiniz istifa ediyorum diyeceğim. Çünkü dün adam bana diyorki, hocam dengeyi kestik, geriye dönükte şu kadar borcunuz var, ek zamdanda yararlanamayacaksınız (bunların hepsini yüzünde iğrenç bir gülümsemeyle söylüyor adam haz alıyor yani) eee artık zaten bunun üzerine tüm eğiticiler istifa edersiniz diyor ve pis pis sırıtıyor...
Allah bizi böyle adamlarla muhatap olmak zorunda bırakanların ve buna sessiz sessiz seyirci kalanların belasını versin...

Bugün benim ilimde yada ilçemde kesinti yok diye sesini çıkarmayan arkadaşar; birgün mutlaka bu sizide vuracak. Bence toplu halde hareket edilmeli ve pazartesi günü toplu halde istifa edilmeli...

Böyle bir harekette ben varım diyen arkadaşlar birer mesajla ben varım yazsınlar açacağım ortak hareket başlığına...

Tabi gerçekten kaç kişiyiz görelim.

istifa etmeden işler aksamadan bizler için bir şeyler yapacaklarını düşünenler varsa aldanıyorlar. o pişkin gülümsemeyi ve hazzı o yönetmeliklere imza atan insanlarda görüyoruz. yani onlar haklı olduklarını düşünüyorlar arkadaşlar.

Hocam siz istifa edecekmisiniz? Sayıyı belirlemek ve pazartesi ortak hareket etmeyi düşünüyoruz. Kaç kişiyiz bir görelim...
Selamlar.

hocam aslında sayımızı belirlemek iyi bir olgu olur. ancak biz de bir adet vardır malum BANA DOKUNMAYAN YILAN BİN YIL YAŞASIN mantığı. işte bu mantık yüzünden büyk bir kalabalık ( tazminatını alan) nu oluşuma destek vermiyor.

beni sorarsan ben tazminatımı alıyorum yani bizim il kesmiyor (SİVAS), ama sırf yukarıdaki mantık bende olmadığı için 2 gün önce dilekçemi verdim. cevabını bekliyorum.

yine de hocam sayımız belli olsun dersen ben varım. Saygılar...

Hükümetin 1,5 milyon memura verdiği ‘ek ödeme’den Milli Eğitim Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatında geçici görevli yaklaşık 3 bin öğretmenin yararlanamadığı ortaya çıktı

Kadroları okulda olduğu halde farklı niteliklere sahip olduğu için bakanlık merkez teşkilatı ile il milli eğitim müdürlüklerinde çeşitli amaçlarla görevlendirilen öğretmenlerin 112 YTL civarındaki ek ödemeden yararlanamaması, öğretmenlerin tepkisini çekti. Geçici görevli öğretmenler, 2006 yılından bu yana 136 YTL de denge tazminatından mahrum oldukları için, ek ödemeyle birlikte kayıpları 248 YTL’yi buldu. Okuldaki öğretmenlerden daha az maaş alır duruma düşen ‘görevli öğretmenler’den bazılarının görevlendirilmesinin iptal edilerek okuluna dönmek istemesi ise idarecileri sıkıntıya soktu.

‘Görevli öğretmenlerin’ mağdur duruma düşmesi üzerine harekete geçen Milli Eğitim Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ile görüşmeler yaparken konu üzerinde ‘uzlaşmaya varıldığı’ öğrenildi. Görevli öğretmenlerin yaptıkları işin niteliği açısından sorunu kabul eden Maliye’nin bu öğretmenlerin 248 YTL’lik mağduriyetini en kısa zamanda gidereceği belirtildi.

Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürü Necmettin Yalçın, ek ödeme alamayan geçici görevli öğretmenlerin sorununun çözümü için Maliye Bakanlığı yetkilileri ile görüşmelerinin sürdüğünü söyledi. Merkez teşkilatında görevlendirilen öğretmenler, Talim ve Terbiye Kurulu ile öğretim dairelerinde müfredat ve ders kitabı yazım ve inceleme, Projeler Koordinasyon Merkezi’nde uluslararası projelerin yönetiminde, illerde ise bilgisayar formatörü, il lig heyetleri ve il proje birimlerinde görev yapıyor.

Amir memurdan az maaş alıyor

Ek ödemeler sonrasında bakanlık şube müdürleri, il milli eğitim müdür yardımcıları, ilçe milli eğitim müdürleri ve şube müdürleri, okul müdürlerinden daha az maaş alır duruma düştü. Okul müdürünün amiri durumundaki ilçe milli eğitim müdürünün eline ek dersle birlikte 1.600 YTL civarında ücret geçerken, ek ödeme ve ek dersle birlikte bir ilköğretim okulu müdürünün maaşı 1.900 YTL’yi geçti. Ek ders ücretinin tamamını alabilen bir öğretmenin maaşı ise 1.600 YTL’yi buldu. Öğretmen ve okul müdürlerinin daha fazla maaş alması gerektiğine işaret eden Personel Genel Müdürü Necmettin Yalçın, onların amiri durumundaki şube müdürlerinin de ücretlerinin düzeltilmesi gerektiğine işaret etti. Konuyu Maliye Bakanlığı’na ilettiklerini ve birkaç toplantı yaptıklarını açıklayan Yalçın, en kısa sürede bir çözüme ulaşılacağını kaydetti.

SAYI 3000 KİŞİ YANİ

stoner hocam yayınlanan haberde 3000 kişi diyor ama zaten yanlış bilmiyorsam EBİTEFO ların toplamı 1000. o 3000 sayısına İl ve ilçe memlerdeki müdürler ve şb. md. dahil.

hocamın istediği ise eğer yanlış anlamadıysam istifa eden EBİTEFO ların sayısını istiyor.Eğer yanlış anladıysam özür dilerim. Saygılar...

yok ben anladım hocamın dediğini de bu problemle karşılaşanların toplam sayısına değineyim dedim. bence bi yazıyla düzeltecekler bu problemi. çünkü ağustosun başında da hüseyin çelik böyle bişeyden bahstemişti. kesilenler geriye dönük kesintilerini bile alacaklar bence.

stoner' Alıntı:
yok ben anladım hocamın dediğini de bu problemle karşılaşanların toplam sayısına değineyim dedim. bence bi yazıyla düzeltecekler bu problemi. çünkü ağustosun başında da hüseyin çelik böyle bişeyden bahstemişti. kesilenler geriye dönük kesintilerini bile alacaklar bence.

bir diğer adınız polyanna olmalı! :)

stoner' Alıntı:
Hükümetin 1,5 milyon memura verdiği ‘ek ödeme’den Milli Eğitim Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatında geçici görevli yaklaşık 3 bin öğretmenin yararlanamadığı ortaya çıktı

Kadroları okulda olduğu halde farklı niteliklere sahip olduğu için bakanlık merkez teşkilatı ile il milli eğitim müdürlüklerinde çeşitli amaçlarla görevlendirilen öğretmenlerin 112 YTL civarındaki ek ödemeden yararlanamaması, öğretmenlerin tepkisini çekti. Geçici görevli öğretmenler, 2006 yılından bu yana 136 YTL de denge tazminatından mahrum oldukları için, ek ödemeyle birlikte kayıpları 248 YTL’yi buldu. Okuldaki öğretmenlerden daha az maaş alır duruma düşen ‘görevli öğretmenler’den bazılarının görevlendirilmesinin iptal edilerek okuluna dönmek istemesi ise idarecileri sıkıntıya soktu.

‘Görevli öğretmenlerin’ mağdur duruma düşmesi üzerine harekete geçen Milli Eğitim Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ile görüşmeler yaparken konu üzerinde ‘uzlaşmaya varıldığı’ öğrenildi. Görevli öğretmenlerin yaptıkları işin niteliği açısından sorunu kabul eden Maliye’nin bu öğretmenlerin 248 YTL’lik mağduriyetini en kısa zamanda gidereceği belirtildi.

Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürü Necmettin Yalçın, ek ödeme alamayan geçici görevli öğretmenlerin sorununun çözümü için Maliye Bakanlığı yetkilileri ile görüşmelerinin sürdüğünü söyledi. Merkez teşkilatında görevlendirilen öğretmenler, Talim ve Terbiye Kurulu ile öğretim dairelerinde müfredat ve ders kitabı yazım ve inceleme, Projeler Koordinasyon Merkezi’nde uluslararası projelerin yönetiminde, illerde ise bilgisayar formatörü, il lig heyetleri ve il proje birimlerinde görev yapıyor.

Amir memurdan az maaş alıyor

Ek ödemeler sonrasında bakanlık şube müdürleri, il milli eğitim müdür yardımcıları, ilçe milli eğitim müdürleri ve şube müdürleri, okul müdürlerinden daha az maaş alır duruma düştü. Okul müdürünün amiri durumundaki ilçe milli eğitim müdürünün eline ek dersle birlikte 1.600 YTL civarında ücret geçerken, ek ödeme ve ek dersle birlikte bir ilköğretim okulu müdürünün maaşı 1.900 YTL’yi geçti. Ek ders ücretinin tamamını alabilen bir öğretmenin maaşı ise 1.600 YTL’yi buldu. Öğretmen ve okul müdürlerinin daha fazla maaş alması gerektiğine işaret eden Personel Genel Müdürü Necmettin Yalçın, onların amiri durumundaki şube müdürlerinin de ücretlerinin düzeltilmesi gerektiğine işaret etti. Konuyu Maliye Bakanlığı’na ilettiklerini ve birkaç toplantı yaptıklarını açıklayan Yalçın, en kısa sürede bir çözüme ulaşılacağını kaydetti.

SAYI 3000 KİŞİ YANİ

bu konu gündemde çünkü bizim arkadaşlara haciz gitti geçmişe dönük denge tazminatı yüzünden

Valla arkadaşlar ister artık düzeltsinler ister düzeltmensinler. Ben istifa dilekçemi bir hafta önce verdim ve cevabını bekliyorum. Bir an evvel de şu eğiticilik işinden kurtulmak istiyorum. Çünkü bizi eğitici olduğumuza ve olacağımıza bin pişman ettiler. Zerre kadar şevkim kalmadı. Bundan sonra verseler dahi beni büyük bir hayal kırıklığına uğrattılar. Bakanlığımızın ne kadar basiretsiz olduğunu böylece çok daha iyi anlamış oldum. En iyisi okuluma dönüp derslerime girmem.
Bence sizler de bu problemin öyle hem düzeleceğini beklemeyin düzelene kadar zaten bize verecekleri paranın da hiçbir önemi kalmayacak. Hadi hayırlısı

Arkadaşlar Eğitici formatör değilim ama sizleri destekliyorum.(Yapabileceğim size katılabilme şekli bu)

Geri