ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ TASLAĞI-BİLİŞİM TEKNOLOJİL

Kodla Büyü

firtuna61

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Bilişim teknolojilerini ilgilendiren kısımları

BİRİNCİ BÖLÜM
Eğitim ve Öğretim, Ders Süresi ve Günlük Çalışma Saatleri

Eğitim ve öğretim
MADDE 8 – (1) Eğitim ve öğretim etkinlikleri, uygulanan program türlerine ve içeriklerine uygun olarak yürütülür.
(2) Eğitim ve öğretim; bilimsel düşünme becerilerine sahip öğrenmeyi öğrenen, üretken, bilgiye ulaşabilen, iletişim kurabilen, bilişim teknolojilerini kullanabilen, eğitim sürecine aktif olarak katılan ulusal ve evrensel değerleri benimsemiş öğrenciler yetiştirecek biçimde yapılandırılır.

----------------------------------------------------------------
ç) Okulun derslik, bilişim teknolojisi sınıfı, laboratuvar, atölye, kütüphane, araç ve gereci ile diğer tesisleri eğitim ve öğretime hazır bulundurur. Bunlardan imkânlar ölçüsünde diğer okullar ile çevrenin de yararlanmasını sağlar. Diğer okul ve çevre imkânlarından da yararlanılması için gerekli tedbirleri alır.

-------------------------------------------------
Okulun bina, tesis, bilişim teknolojisi sınıfı, laboratuvar, atölye, salon, bahçe ve benzeri bölümleri ile araç-gerecinin diğer kurum ve kuruluşlarla birlikte kullanılması durumunda, mülki amirin onayını da alarak ilgili okulla bir protokol imzalar ve bir örneğini üst makama gönderir.
t) Harcama yetkilisi olarak, müdür başyardımcısını veya müdür yardımcılarından birini 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununa göre gerçekleştirme görevlisi olarak görevlendirir.

-------------------------------------------------

DÖRDÜNCÜ BÖLÜM
Eğitim Ortamları

Okul bina ve tesisleri
MADDE 113 – (1) Yerleşim alanının ihtiyaçlarına, öğrencilerin yaş ve gelişim durumlarına, Bakanlıkça uygun görülen projelere göre okul binası yapılır. Okul binalarında; rehberlik ve psikolojik danışma servisi, derslik, bilişim teknolojisi sınıfı, atölye, laboratuvar, yönetim, araç-gereç, resim, müzik, kaynak veya destek eğitim odaları, konferans salonu, öğretmenler odası, kütüphane ve benzeri yerler ile imam hatip liselerinde uygulama mescidi bulunur. Spor salonu, çok amaçlı salon, spor ve oyun alanları okulun amaçlarına göre düzenlenir. Bina ve eklentilerinin yeterli olması durumunda, ihtiyaca göre çağın gerektirdiği hobi alanları ve sosyal etkinlik ortamları düzenlenir, bilimsel ve teknolojik araç-gereçle donatılır.

-----------------------------------------------

Benim merak ettiğim şu okullar ortaokul ilkokul diye ayrıldığında ilkokul olacak okullardaki branş öğretmenleriyle birikte bizde ortaokula gidecekmiyiz. Bizim okul büyük ihtimal ilkokul olacak ve branşçılar başka okula gidecek ben burda kalırsam sınıfçılarla kafayı yerim herhalde. 1-4 sınıflar fatih projesine dahil değil ve bil tek derside yok ben giderim diyorum sonrada burdada bt sınıfı var o ne olacak ayrıca sınıflarda bilgisayar var burdada formatör ihtiyacı olacak diyorumm ve kara kara düşünüyorum. Sınıf öğretmenleri beni çıldırtıyor, hepsi fosil olmuş ama emekli olmayan paragöz şikayetçi beceriksiz dedikoducu öğretmenler.

Hocam branscuyiz biz ne isimiz var sinifcilarin yaninda.. Ortaokul veya lise kisminda olacagiz..

fat32man' Alıntı:
Benim merak ettiğim şu okullar ortaokul ilkokul diye ayrıldığında ilkokul olacak okullardaki branş öğretmenleriyle birikte bizde ortaokula gidecekmiyiz. Bizim okul büyük ihtimal ilkokul olacak ve branşçılar başka okula gidecek ben burda kalırsam sınıfçılarla kafayı yerim herhalde. 1-4 sınıflar fatih projesine dahil değil ve bil tek derside yok ben giderim diyorum sonrada burdada bt sınıfı var o ne olacak ayrıca sınıflarda bilgisayar var burdada formatör ihtiyacı olacak diyorumm ve kara kara düşünüyorum. Sınıf öğretmenleri beni çıldırtıyor, hepsi fosil olmuş ama emekli olmayan paragöz şikayetçi beceriksiz dedikoducu öğretmenler.

Böyle bir tespiti arkadaşlar duysa bunca yıllık öğretmenlere yeni yetme öğretmenin yaptığı yoruma bak derler. Fakat haklı olduğunuz noktalar mevcut. Bu da mesleğin getirdiği bir durum. Çocuklarla yıllardır aynı seviyeye inmeyi gerektiren bir meslek olunca, davranışsal bozuklukları doğal karşılamak gerek.

Ortaokul bölümüne geçme konusu ise, biz bıranş öğretmeniyiz, dolayısıyla ortaokul veya liseye geçme hakkı verilecek. Rehber öğretmenler sıkıntıda şu an. Onlar bıranşçı olmadıkları için, her düzey okulda bulunacaklar.

evet bizim okul da ilköğretim olacak ve sanırım okulda labaratuar bulunacak... müdürümüz formatör olarak okulda kalırsın diyor ama ilkokulda kalmamız mümkün olacak mı hiç bilmiyorum. varsa bilgisi olan bu konu hakkında paylaşırsa iyi olur.. iyi günler...

biltek2007' Alıntı:
fat32man' Alıntı:

Böyle bir tespiti arkadaşlar duysa bunca yıllık öğretmenlere yeni yetme öğretmenin yaptığı yoruma bak derler. Fakat haklı olduğunuz noktalar mevcut. Bu da mesleğin getirdiği bir durum. Çocuklarla yıllardır aynı seviyeye inmeyi gerektiren bir meslek olunca, davranışsal bozuklukları doğal karşılamak gerek.

Ortaokul bölümüne geçme konusu ise, biz bıranş öğretmeniyiz, dolayısıyla ortaokul veya liseye geçme hakkı verilecek. Rehber öğretmenler sıkıntıda şu an. Onlar bıranşçı olmadıkları için, her düzey okulda bulunacaklar.

hocam rehber öğretmenler sıkıntıda şu an demişsin onlar neyin sıkıntısında Allah aşkına onlar her türde okulda görev yapacaklarından il içi tayinde rahatça gezecekler Türkiye de şu an atanamayan teknik ve meslek dersi öğretmenleri ile bilişim tek. öğretmenleri, asıl sıkıntıyı yaşıyorlar.

Okullar ayrılınca bizim durum daha beter sıkıntı olacak. Bizim etrafımızdaki okulların tümünde zaten 1 er BT öğretmeni mevcut. İlk 4 olan okullardaki BT öğretmenlerini gönderebilecekleri okul yok.
ilk 4 olan okullarda iş yükümüz daha da artacak. Bizde branşçı arkadaşların yaş ortalaması daha genç. Toplantı odasında nadiren sunum yapmak ve öğretmen odasındaki pc den not girmek dışında bilgisayarla ilgili pek işleri olmuyor. 1. kademe sınıfların ise tamamına yakınında kablosuz internet , pc, projeksiyon ve yazıcı var. 1. kademe sınıf sayısı ikiye katlanınca çıkan sorunlar da katlanacak.

evet hocam sıkıntımızın artacağı kesin... yalnız benim anlamadığım şey ilkokullarda labaratuar olursa pc öğretmenleri bu okullarda kalacak mı yoksa yine de ortaokullara mı gidecekler

yazın belli olur detaylarda ...millete bari tayin hakkı versinler ...isteyen istediği yeri yazsın bu yaz

BBNET
Geri