Opel Servisindeki İlginçlik

Kodla Büyü

turkuazxyz

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Aracımın 60 bin bakımı için opel servisini fiyat almak için aradığımda bana 720 tl fiyat çıkardılar. Yağ, yağ filtresi, hava filtresi, polen filtresi, dizel yakıt filtresi, fren ve direksiyon hidrolik yağı değişimi, kampana temizliği, V kayışı değişimi ve diğer gözle kontroller. Servis kitapçığını incelediğimde V kayışının 10 yılda ya da 150.000 km de değişeceği yazıyordu. Bu durumu servise sorduğumda bana bilgi veremedi. Opelin izmirdeki merkezini arayıp müşteri hizmetlerine durumu anlattığımda ise ne gereği varsa arabanın motor şaşi numarası ve diğer kişisel bilgilerimi alarak size dönüş yapılacak dendi. 1 gün sonra beni arayan bayan V kayışının 60.000 de değişirse daha iyi olacağından dolayı değiştirildiğini söyledi.

Ben de o zaman diğer bileşenlerinde kilometresi dolmadan değiştirilmesinin iyi olacağını, türk milletini kimsenin aptal yerine almaması gerektiğini söyledim.

Bende sanayide öze opel servisine 230 tl ye arabamın bakımını yaptırdım. Opel i olanların dikkatine sunarım.

10 liralı parça değişimi diye benden 400 lira işçilik aldılar. adamlarla tartıştığım için böyle bir fatura bana çıkartılar diye opel türkiyeye şikayet ettiğimde bana dedikleri, servise sorduk onlar tartışmadıklarını söylediler. şahidiniz var mı bunun için diye abuk sabuk şeyler söylendi. bir daha yolum düşmeşin inşallah onlara

hocam benzer bir durum bende yaşadım
15 bin bakımı için servise gittim sizin dediğiniz gibi standart 3 adet filtre yağ genel kontrol 485 tl dedi + 60 tl lpg bakımı dedi.
yedek parçaya gittim değişim için gererkli parçalar 135 tl tutuyor gerisi ne.... sözde işçilik dedim kalsın yaptırmadım ama bakalım ne olcak dışarda yaptırsam 150 tl ye orjinal parçalar la yapıyorlar ama garanti işi insanı tedrigin ediyor

Hocalarım hiç bir şekilde servise gitmeyin. servisin problem çözme şekli sadece parçayı değiştirmek ve zaten servisler de çok iyi ustalar yok. Adam çok iyi ustaysa açar dükkanını ordan kazandığı paranın 3 katını kazanır.

Servise 750 TL veripte üstüne sorun düzelmemişken ve genel merkez dahil her yere şikayet ettiğim halde soruna çözüm gelmemişken (wv-audi servisi), sanayi de 70 TL ye işi hallettik :?

110-140 TL lik yağ-filtre değişiminde bile utanmadan 300++ istiyorlar, servislerin alayı üç kağıtçı...

the_korsan' Alıntı:
Servise 750 TL veripte üstüne sorun düzelmemişken ve genel merkez dahil her yere şikayet ettiğim halde soruna çözüm gelmemişken (wv-audi servisi), sanayi de 70 TL ye işi hallettik :?

110-140 TL lik yağ-filtre değişiminde bile utanmadan 300++ istiyorlar, servislerin alayı üç kağıtçı...

dizel corollanın 30.000 bakımı 250 lira. içinde ne var hocam biliyor musun?

4 lt yağ 116 lira ----- piyasada 60 lira
yağ filtresi 25 lira ---piyasada 15 lira
işçilik 100 lira --------20 liraya hallolur.

servislerin fiyat politikaları aynı ancak opel gibi yamyamını görmedim. sırf servisini opel yapıyor diye chevroletten bile soğudum.

kötü ustalar serviste çalışır. veyahut işten anlayan bir usta vardır, gerisi hiçbir şeyden anlamaz. sadece değiştir dediğini değiştirir.

BBNET
Geri