Opel Corsa Swing 1.2 16 Valf Almayı Düşünüyorum

Kodla Büyü

Babimid

Aktif Üye
Arkadaşlar bu araç hakkında hiçbir bilgim yok. Benzinli alıp lpg taktırmayı düşünüyorum. Daha önce peugeot 206 vardı bende alt takımları çok hassastı.
*Opel corsa swing 1.2 16v aracın kronik sorunları nelerdir?
*Yakıtı nasıldır?

2000 model 1.2 klimalı lpgsiz halini 1 yıldır kullanıyorum.
Bu modellerde kronik sorun olarak direksiyon elektroniğinde sorun çıkabiliyormuş diye duydum ama ben yaşamadım.
Benzinli olarak 5.5 - 6 litre arası yakıyor (benzin fiyatına göre 25-28 kuruş arası, ama ilk aldığımda 35 kuruş yakmıştı bakımını yaptırıp kullanmaya alışınca düştü.)
O yüzden lpg taktırmadım, zaten 1.2 motor lpg ile çekişi de zorlaşabilir. Ev borcu bitene kadar 2-3 sene kullanmayı düşünüyorum.
Bir de bu modellerde lpg tam uyumlu değil diyorlar ama lpg teknolojisi geliştiği için mutlaka bi çözüm üretmişlerdir.
Bakımı dışında masraf çıkarmadı daha, gerçi çok olmadı alalı. Ama genel olarak motoruyla sorun yaşamazsın diyorlar.

Hocam ayrıca bu arabalarda şase konusunda sorun yaşamazsın diyorlar. Kullandığım araba 15 yaşında şase ve kaportada problem yok. Çok sağlam duruyor. Diğer modeller de aynı mı bilmiyorum ama corsa 1.2 b kasa 2000 modellerde triger zincirli.

2000 model corsalar cok şahane arabalar. tüplü araçlar gibi yaklamktadır. 15 km şehir içinde 1 litre yakmaktadır. Triger kayısı zincirli. yapını suyunu değiştirip yıllarca kullanırsınız. Bu tarz araçların pek perfonması olmuyor ama şehir içi için idealdir.
bütcenizi korur tüpe gerek kalmaz. Diğer aracların 1.4 motorlarının performansı vardır. corsaların 8v olanlarını tercih etmezsenz 16v olanların hepsini alabilirsiniz

Hocalarım çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. Fiyatlar çok uçtu kışa doğru biraz düşmeye başlayınca alırım.

BBNET
Geri