Opel Corsa Mı? Yoksa Seat İbiza Mı?

Kodla Büyü

mesut41

Aktif Üye
S.A. Arkadaşlar araba alma arefesindeyim.Yanlız biraz tereddütlerim var.2 modelden birini almayı düşünüyorum.Sizce seat ibiza 1.4 refrence modelinimi yoksa opel corsa 1.2 essentia modelinimi almalıyım.Kasa olarak ikisinide beğeniyorum.İnternette araştırdığım kadarıyla araçların aldıkları puanlar (güvenlik,konfor,bagaj hacmi,yakıt gibi) hemen hemen birbirine yakın.Özellikle bu araçları kullanan arkadaşlardan yorum bekliyorum.

opel corsam var bnde ibiza düşünmüştüm bi ara ama piyasada fazla göremediğim için düşünmedim satılık corsam var satalım :D

mesut41' Alıntı:
S.A. Arkadaşlar araba alma arefesindeyim.Yanlız biraz tereddütlerim var.2 modelden birini almayı düşünüyorum.Sizce seat ibiza 1.4 refrence modelinimi yoksa opel corsa 1.2 essentia modelinimi almalıyım.Kasa olarak ikisinide beğeniyorum.İnternette araştırdığım kadarıyla araçların aldıkları puanlar (güvenlik,konfor,bagaj hacmi,yakıt gibi) hemen hemen birbirine yakın.Özellikle bu araçları kullanan arkadaşlardan yorum bekliyorum.

Corsa +1

seat Ibizanin test surusunu yaptim corsa ile kiyas edilemez hocam kalitesiz malzeme sminimum performans e ona gorede fiyatida dusuk... benim tavsiyem corsadir

Seat aşktır.

Herkes binemez. Hocam sen burada bu soruları soruyorsan aşık değilsindir. O yüzden seat alamazsın.

2012 Leon FR aracım var ben o iki arabayı tartışmam bile. Corsa diyen arkadaşlar piyasası yüzünden o şekilde düşünüyorlar bence. Seat aşktır.

kaybil' Alıntı:
seat Ibizanin test surusunu yaptim corsa ile kiyas edilemez hocam kalitesiz malzeme sminimum performans e ona gorede fiyatida dusuk... benim tavsiyem corsadir
1.4 ibiza 1.2 corsa diyor arkadaş

bu arada soran arkadaşa 2. el corsa +1
gerisi ibiza

her iki modelide kullanmadığım için bilmiyorum ama bildiğim sadece 2. el piyasasını düşünürsen Opel corsa

1.4 motor daha iyidir. Kalite olarak ikisi de aynıdır, ikinci el piyasasında Corsa biraz öndedir ama bence büyük motor, ferah araba, seçimim Seat, son kararım :)

corsa hocam.parça bol piyasası geniş.ayrıca 1.2 motorla 1.4 ün güç anlamında fazla farkı yok ki corsa 1.2 85 beygir gücünde.yılda 300 tl ye yakın vergi farkı da var.o yüzden corsa :wink:

hocam ibiza aldım 4 ay falan önce memnunum. yanlız bayiye hatchback almaya gittim bir bakmışım station ın pazarlığını yapıyoruz. araba çok kaba durmamakla birlikte mükemmel bir bagaj genişliği var. zaten bagajın genişliğine kapıldım aldım. station ile ilgili düşüncen nedir bilmem ama ibizadan şu an itibari ile memnunum. satılmama kısmını bilmem. zaten düşüncen sıfır almaksa uzun yıllar bineceksin demektir. şimdiden neden satılmayacağını düşüneceksin.

bence de corsa. zaten benimde bu aralar corsa düşüncem var bakalım hele.

peki bende sorayım fiesta 1.4 mü, corsa 1.4 mü???

kaskodan ibiza vermişlerdi 1 haftalığına çok çevik bir araba ama hız yapınca titremeye başlıyor araba. bir dönem corsayada bindim oyum corsaya ama kasa tercihim sedan arabaya hem bagaj hem konfor

cincer' Alıntı:
kaskodan ibiza vermişlerdi 1 haftalığına çok çevik bir araba ama hız yapınca titremeye başlıyor araba. bir dönem corsayada bindim oyum corsaya ama kasa tercihim sedan arabaya hem bagaj hem konfor
hız kaçta sallamaya başladı hocam birde 1.4 müydü araba

ben zaten 1.6 motordan kesinlikle aşağısını alma derim. Ama seat'ın motoru 1.4 tsi ise gözün kapalı alabilirsin. Amaaa sakın 1.2 motor alma hocam. Çok pişman olursun

ctrl+alt+delete' Alıntı:
corsa hocam.parça bol piyasası geniş.ayrıca 1.2 motorla 1.4 ün güç anlamında fazla farkı yok ki corsa 1.2 85 beygir gücünde.yılda 300 tl ye yakın vergi farkı da var.o yüzden corsa :wink:

piyasa ve mtv konusunda haklısın sayın hocam
amaaa iki motorda 85 beygir olunca arada fazla fark olmuyor dersen biraz sallamasyon bir yorum olmuş olur
iki araç arasında kayda değer tork farkı var. hatta iki aracıda imkanının varsa test et bak bakalım güçleri/gidişleri/çekişleri yakınmıymış anlarsınız. insanları yanlış bilgilendirmeyin :!:

tolgahan0010' Alıntı:
cincer' Alıntı:
hız kaçta sallamaya başladı hocam birde 1.4 müydü araba

hocam ne sallaması ne titremesi ya arkadaş kaskodan verildiğini söylüyo; geçmişi nasıl bakalım, bakımlımı değilmi, hormu kullanıldı, kaza yaptı ön düzenimi dağıldı, perttenmi toplandı lastiklerin durumu nasıldı liste uzar gider. Siz aynı marka aynı model aracın bir tek elden normal kullanıcı tarafından kullanılmışına binin birde rent a car (yani bir çok kullanıcı tarafından özensiz kullanılmışına) binin ne demek istediğimi anlarsınız.

erhnhtms' Alıntı:
ctrl+alt+delete' Alıntı:

amaaa iki motorda 85 beygir olunca arada fazla fark olmuyor dersen biraz sallamasyon bir yorum olmuş olur
iki araç arasında kayda değer tork farkı var. hatta iki aracıda imkanının varsa test et bak bakalım güçleri/gidişleri/çekişleri yakınmıymış anlarsınız. insanları yanlış bilgilendirmeyin :!:
hocam torkları 132 ye 115 bence bu kayda değer bir fark değil

ctrl+alt+delete' Alıntı:
erhnhtms' Alıntı:
ctrl+alt+delete' Alıntı:

132-115=17 az görünebilir ama oran olarak baktığın zaman %15e yakın bir oran çıkarki pekte az değil.
0-100leri arasındada 2.1 sn var buda az değil
ayrıca ikisininde direksiyonuna oturmadığınız belli sayın hocam 8)

erhnhtms' Alıntı:
ctrl+alt+delete' Alıntı:
erhnhtms' Alıntı:
ctrl+alt+delete' Alıntı:

132-115=17 az görünebilir ama oran olarak baktığın zaman %15e yakın bir oran çıkarki pekte az değil.
:)sallamasyon bu oldu işte.merak etme sayın hocam bir yıldır corsa kullanıyorum.olaya tek çekiş açısından bakman saçma bir yaklaşım.tüketim servis parça vs gibi etkenlerede bakman gerekir.bakış açını değiştir çok yönlü düşün

2008 model ibiza 1,4 kullanıyorum 100 beygir. yeni modellerini bilmem ama ben bu kasanın hayranıyım. arabanın motorunda orada burada Volkswagen audi yazılı parçalar var kalitesinden memnunum. piyasa alış satışı vs düşünüyorsanız bilemem ama sıradan olmak istemiyorsanız seat alın derim ben. ayrıca bu sene en çok satanların arasında seat da var. sokaklarda seat görmek artık eskisi gibi zor değil.

ctrl+alt+delete' Alıntı:
erhnhtms' Alıntı:
ctrl+alt+delete' Alıntı:
erhnhtms' Alıntı:
ctrl+alt+delete' Alıntı:

:)sallamasyon bu oldu işte.merak etme sayın hocam bir yıldır corsa kullanıyorum.olaya tek çekiş açısından bakman saçma bir yaklaşım.tüketim servis parça vs gibi etkenlerede bakman gerekir.bakış açını değiştir çok yönlü düşün

ben tahmin ettiğindende çok yönlü düşünürüm sayın hocam
ikisininde dedim sayın hocam corsan varmış ama vw grubu 1.4 85 beygir motoru kullandınmı?
yakıt olayına gelirsek; düz yol tek kişi 90 km sabit hızyakıt elbette 1.2 daha az yakar ama günlük kullanımda 2-3 kişi hafif bir bagaj ekle yada hız 110-120 olsun yada biraz klima birazda rampa ekle bak bakalım hangisi az yakıyor. kısaca işin içine motoru zorlayacak ilaveler eklenmeye başlandığında torku az olan motorun gaz pedalına daha fazla basılması gerekir ve haliyle daha fazla yakacaktır defalarca denedik.
tekrar ediyorum corsanın tek artısı 2. eli ve mtvsi buda alacak kişinin önceliklerine bağlı.

Seat herzaman Opele ağır basar hocam, Seat demek VW demek..
Sizden ricam var arkadaşlar, şu tutulmuyor lafını bırakalım artık ya. Milletin zevkine göre araba almak ne kadar mantıklı? Tutulan araba Şahin, Broadway bunlardan başkasına binmeyelim o zaman :verymad:

BBNET
Geri