Opel Corsa 1.2i Twinport Essentia 2009

Kodla Büyü

tolgahan0724

Site Gezgini
Arkadaşlar Opel Corsa 1.2i Twinport Essentia'sı olan veya çevresinde bulunan var mı ilk arabamı alacağım ve bu araçta takıldım kaldım 2009 model 78binde 23.000 fiyat ve performans durumu nasıl sizce?

Kayın pederimde 2006 C kasa var. 1.2 motor. Ancak bu motor seçeneğindeki araçları uzun yolda kullanmak için biraz deneyim şart hocam. Araç belli bir hızdan sonra ivmelenmesi azalıyor. Yazın 5 kişi binince aracın tepkileri değişiyor. Ancak yüksek devir çevirirseniz canavar gibi de gidiyor problem yok. Yani biraz alışmak gerekiyor araca. Ama şehiriçinde çok iyi. Hiç problem yok. Motor seçeneğinden dolayı vergi avantajınız var. Opel zaten konfor olarak sürüş zevki olarak tercih edilen araçtır.

Hocam ben kullanıyorum aynısını. Sıfır almıştım şimdi 35000kmde.
Şehir içi çok ideal, Şehir dışında ise ben 140 a kadar basıyorum normal, 140 dan sonra sallamaya başlıyor çok dikkatli olmak lazım. Bagajı çok küçük sadece bu yüzden değiştirmeyi düşünüyorum. Bir de kalkışlarda yavaş yani atik değil,bu da sanırım motorun 1,2 olmasından kaynaklanıyor.Ama dizelini bulabilirsen daha mantıklı.

Teşekkür ederim yorumlarınız için hocalarım, ben de fazla hız tutkunu değilim zaten ve kalabalık aile de değiliz. Yorumlarda şehir içinde fazla yaktığını okudum bu durum biraz beni düşündürmüştü. Bir de piyasasını bilmediğim için fiyat olarak uygun mu sizce?

tolgahan0724' Alıntı:
Teşekkür ederim yorumlarınız için hocalarım, ben de fazla hız tutkunu değilim zaten ve kalabalık aile de değiliz. Yorumlarda şehir içinde fazla yaktığını okudum bu durum biraz beni düşündürmüştü. Bir de piyasasını bilmediğim için fiyat olarak uygun mu sizce?
evet hocam bende çok araştırdım 1.2 yi ama benzini su gibi içiyormuş
özellikle forumlarda aynı tepkiyi gösteren bir çok kullanııcının yorumları var hani 1.2 oldugu halde neden bu kadar çok yakıyor bilemedim..
Bende bu yüzden fordfiesta 1.25 bakıyorum onlar daha az yakıyor bakabilirsiniz beğeniyorsanız fiesta yeni kasaları :)

Baktım hocam ama ben maksimum verebileceğim fiyatı 25000 olarak belirlediğim için onlar biraz pahalı kaçıyor. 2008 model altı da almak istemiyorum. En ucuz 2008 model fiestaya bile 25000 fiyat çekmişler yanılmıyorsam kaldı ki kazalı araç.O yüzden o aralıkta en uygun ve tutulan bir araç olarak corsa'yı bulabildim. Tabi hyundai ve renaultları değerlendirmeye gerek görmedim hiç.

ben 2007 enjoy 1.4 benzinli kullanıyorum 2 senedir. Araçtan gayet memnunum sürüşü keyifli bir araç. bagajı ufak ama araba hatchback sonuçta. En büyük bagaj hacmiolan hatchback ile aynıdır. benzinli olması sebebiyle yakıtı çok ama sonuçta benzin pahalı. Hocam bulabilirseniz bir model düşürün (bütçeniz için) ama dizelini tavsiye ederim. yakıtta çok cimri. Tabiki temizini bulmanız lazım. Benim şahsi fikrim 1.2 almayı düşünmem. Bende kalabalık aile değilim ama geçen yaz uzun yola çıktım 4 kişi + çocuk + bagaj. 1.4 olmasına rağmen yanınızdan daha güçlü arabalar geç,nce canınız sıkılmıyor değil :D

Hocam şehir içi bir depoyla ortalama 650 km civarı yol yapıyorum. Bence yakıtı diğer arabalara göre fena değil. Ama dizel 1,3 bulabilirsen çok güzel olur.

zafer_can' Alıntı:
ben 2007 enjoy 1.4 benzinli kullanıyorum 2 senedir. Araçtan gayet memnunum sürüşü keyifli bir araç. bagajı ufak ama araba hatchback sonuçta. En büyük bagaj hacmiolan hatchback ile aynıdır. benzinli olması sebebiyle yakıtı çok ama sonuçta benzin pahalı. Hocam bulabilirseniz bir model düşürün (bütçeniz için) ama dizelini tavsiye ederim. yakıtta çok cimri. Tabiki temizini bulmanız lazım. Benim şahsi fikrim 1.2 almayı düşünmem. Bende kalabalık aile değilim ama geçen yaz uzun yola çıktım 4 kişi + çocuk + bagaj. 1.4 olmasına rağmen yanınızdan daha güçlü arabalar geç,nce canınız sıkılmıyor değil :D
Hocam dizeller 26bin civarı biraz bütçeyi aşıyor benim için :( modelde de 2008 in altına inemiyorum çünkü kredi alacağım banka 5 yaş altındaki araçlar için finansman desteği sağlamıyor. başka bankalardan da destek almak istemiyorum. Bu sebeplerden dolayı kendimi bu arabada buldum:S napalım iki sene biner satarız artık 22.800 e anlaştık sayılır zaten. Araçta sağ arka kapıda sadece local boya var o kadar

cybermath' Alıntı:
Hocam şehir içi bir depoyla ortalama 650 km civarı yol yapıyorum. Bence yakıtı diğer arabalara göre fena değil. Ama dizel 1,3 bulabilirsen çok güzel olur.
Buldum hocam ama o da 26 binden aşağı hasarsız araç yok :?

hocam 2007ye kadar düşebilirsin bi fark yok aralarında ama bulabilirsen dizel ve temiz bul. Bulamazsan 1.4 benzinli öneririm yaza tüp taktırırsın (benim düşüncem gibi)

zafer_can' Alıntı:
hocam 2007ye kadar düşebilirsin bi fark yok aralarında ama bulabilirsen dizel ve temiz bul. Bulamazsan 1.4 benzinli öneririm yaza tüp taktırırsın (benim düşüncem gibi)
Ah bi düşebilsem modelde çok daha güzel araçlar var ama belki duymuşsunuzdur katılım bankası aracılığı ile alacağım için aracı 5 yaşın üstünde olmaması lazım aracın :?

Sayın arkadaşım bende 1.3 cdti ecoflex var. Aracımdan çok memnunum 220 ye kadar rahatlıkla bastım 180den sonra sallamaya başlıyor ama boyutuna ve ağırlığına göre ( megane 2 ile aynı kiloda = 1150 kg ) göre çok iyi. Arkadaşımda sizin sorudugunuz aracın aynısı vardı bir gün test etme fırsatım oldu ve şehirler arası yola çıktık. Ben kendi aracımdaki gibi hız yapmadım 100ü nerdeyse pek geçmedim ama bir keresinde sollama yaparken bir kereseinde de karşımdaki hatalı sollama yaptığımda sıkıştım ve bana o an atak bir araba gerekti. Ben iki durumun ikisinde de çok büyük sıkıntıya düştüm. Ne yapacağımı bilemedim..

Kısacası araç çok güzel ama herkes arabasını az yaktığını zanneder bence yakıtı motoru küçük olmasına rağmen 1.3 dizele göre daha çok yaktı ve beni yol boyunca hep tedirgin etti.. Tabiki dizel daha iyi daha atak daha az yakıyor ama bunun da bir bedeli oluyor dediğinizi duyar gibi oluyor ve katılmıyor değilim..

Sağlıcakla..

BBNET
Geri