Opel Astra - Toyota Corolla - VW Jetta fikirleriniz lütfen..

Kodla Büyü

Eindoforat

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaslar, 0(sıfır) km, benzinli, sedan bir arac almak istiyoruz. Baslikta yazdigim araclardan hangisini tavsiye edersiniz. Tecrubelerinizi paylasirsaniz sevinirim.

Toyota ya da Volkwogenden birini tercih et. Opeli bence direk sil. Ben toyota alırdım yerinde olsam. vw'de iyidir. karar senin. tasarımı hangisi hoşunuza giderse.

jetta dan çok şikayetçi olan var. forumda da geçmişti konusu. eğer sedan alacaksan bence corolla.
ama 40bin civarı para vereceksin madem, yerinde olsam YENİ ASTRA HB alırdım. kriz döneminde yeni tasarım yapmadılar, insigna nın HB versiyonu oldu. bu zamana kadarki en geniş iç hacimli astra.

biraz daha param olsa kesinlikle insignia alırdım ama jetta aldım.şikayetçi olanlar neyinden şikayetçi bi de yazsalar! dün teslim aldım jettayı. 2011 .. araba altında kayıp gidio gürültüsü yok yakıt tüketimi beklediğim gibi. nedir yani derdiniz? :mrgreen:

biseydicemm' Alıntı:
biraz daha param olsa kesinlikle insignia alırdım ama jetta aldım.şikayetçi olanlar neyinden şikayetçi bi de yazsalar! dün teslim aldım jettayı. 2011 .. araba altında kayıp gidio gürültüsü yok yakıt tüketimi beklediğim gibi. nedir yani derdiniz? :mrgreen:
hocam hayırlı olsun güle güle kullanın. hangi modelini kaça aldınız acaba?

Haksızlık etmeyelim şimdi.
Örnek; Geçmiş zaman, Citroen HDI C4 'ün motorunu beğenmeyen ,TDI Ford Focus 'un motorunu havalara çıkaran arkadaş çok sonraları 2 motoruda Ford'un ürettiğini öğrendi.
sikayetvar.com ' a gönderilen şikayetlerde bildiğimiz tüm araç markaları ile ilgili yaşanan sorunları görebilirsiniz.Bana göre 3 'üde kalite marka.
Tork,hp,cc ; bunlara bağlı olarak aracın dış ve iç dizaynı ,donanımı,kullanılan malzeme,ivmelenme,yol tutuş... yerinde görmek ve test sürüşü yapmak gerekiyor.

Benim de gonlum Corolla'dan yana ama epey arastirdim internetten. Yakit ile ilgili yorumlara baktim. Yakıt tüketiminin fazla oldugunu gordum. 2 secenek var 1.33 99 hp yada 1.6 115 hp. Bunda da kararsizim.

corolla 1.6 motorlardan al.. 1.3 olanlar kasayı çekemiyor ve performansına göre fazla yakıt tüketiyor denebilir..
corolla sağlamdır hocam.. yıllarca kullanırsın.. puanlayım sen seç..

5 üstünden puanlayım :)

corolla sağlamlık 5 - lüks 4 - yakıt tüketim 4 - yedek parça 4
jetta sağlamlık 4- lüks 5 - yakıt tüketim 4 - yedek parça 3
astra sağlamlık 3- lüks 4 - yakıttüketim 4 - yedek parça 3

opel almada diğer ikisi çok farketmez.. corolla alırsan istersen hemen satarsın.. ama diğerlerinde satışta çok değer kaybeder..

OPEL markası ile ilgili bu kadar olumsuz düşüncelerinizin sebebi nedir arkadaşlar...bildiklerinizi paylaşırsanız sevinirim...yanlış bir adım atmayayım sonra :idea:

Şunu merak ediyorum. Toyoto'yı tavsiye edenler toyotayi kullanıp test ettiler mi, baska araclarla karsilastirdilar mi, yoksa japon yapiyorsa iyidir mantigiyla mi tavsiye ediyorlar? Cunku japonlara teknolojik anlamda toplumda yaygin olan bir guven var. Yanlis anlasilma olmasin, merak ettiğim icin soruyorum...

güncell....OPEL kötü diyenler bir açıklasa dayandıkları sebepleri kafamızdaki :?: işaretleri kalkacak

opel alma diyen arkadaşlar neyinden şikayetçi oldular anlayamadım üstelik
opel astra classic 3 ile corolla ve jetta arasında 10000 lira fark var
yaz tatilinde bu üç arabayı kullandım. ben astra aldım. 36000 tlye donanımlı aksesuarlı corolla ve jettaların fiyatı 48 - 50000 civarında
neden ? param ona yettiği için

opelin neyini beğenmiyomuş arkadaşlar.jettadan önceki arabam astra idi. ve zamanında 20.000 liraya aldığım arabamı bayram öncesi 23 bin 500 e sattım. zarar edersin diyenler börkenekten sallıyolar :mrgreen: jettanın güvensizliği konusundada bi kaç kişinin lafına aldanıp boşu boşuna yanlış fikirler edinmeyin. corollayla jetta arasındaki fark ne kadar biliyomusunuz siz? borumu bu :D adamlar salak olduğu içinmi bu kadar iyi arabayı en az 10000 lira daha ucuza satıyolar sizce? bırakın bu sağdan soldan duyma lafları. ne kadar çok para o kadar iyi araba!

söylenilen arabaların sıralaması ancak şöyle yapılabilir...
jetta>corolla>astra

2006 model Jetta Comfortline arabam var. Ne opele ne de toyotaya değişmem. Güvenlik,konfor,yakıtta ekonomiklik ve donanım olarak 2 sine de açık ara fark atar. Aksini idaa edenler özelliklerinin daha iyi olduğunu düşünüyorlarsa tartışabiliriz.

Ben yorumlardan soyle bir sonuc cikardim. 3 arac da birbirine yakın araclar ve hepsi de kaliteli araclar. Tercih konusuna gelince de hangisinin icine girince kendinizi mutlu hissediyorsaniz onu almak lazim sanirim.

BBNET
Geri