Opel Astra 1.6 GL 2001 model araç 65000 km ?

Kodla Büyü

subversaa

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Benzinli, değişen yok, 2 parça lokal boy var.

Piyasası kaç civarı olur?

Parçası, yakıtı çok canımı yakar mı?

Kısacası tavsiye eder misiniz?

Hep istediğim bir model ve kasa o yüzden gözüm kaldı bu araçta.

yaşına göre km si çok düşük , hiç kullanılmamış gibi araç , boya olması normal, piyasasını bilmiyorum ama 3-5 fazla ver bu km de arabayı kaçırma.

İlk defa sorduğum bir araçta olumlu bir tavsiye duydum teşekkürler.

GL modeli sınıfının donanımsız bir modeli. Eleştiri o yönden gelebilir ama onlara razıyım.

Şoförlüğüm çok yok, o yüzden acemiliği atıp 1- 1.5yıl sonra elden çıkarabileceğim bir araç diye satın almayı düşünüyorum.
Bir de opel astranın bu kasa aracında şoförlük tecrübesi kazanmaya başladım o yüzden araçta kendimi rahat ve güvende hissediyorum.
GL modele takılmama sebebi bunlar, sis farına takılmıyorum, sene de kaç kere işime yarayacak. ABS bazılarında var bazılarında yok bunu sorup ona göre kara veririm artık.

1999 modeli bende var. tank gibi araba. tek problem parçaları pahalı ve çok yakıyor. alacaksanız lgp taktırın. fiyatıda 19 civarında eder...

yaşına göre kilometresi gerçekten düşük. biraz araştır kilometreyle oynamamışlarsa boya harici sorunu yoksa kesinlikle kaçırma derim. piyasası 15.000 - 20.000 tl civarında geziniyor yanılmıyorsam

2000 GL hatcback ben de var...
yaklaşık 2.5 senedir kullanıyorum.

- benzinli olması motor açısından avantaj, kendiniz daha sonra isterseniz lpg taktırabilirsiniz.
- lpg kulanımında 10 binde eksiltmesi gereken yağı 6-7 binde eksiltecektir.
- eğer benzinli binmeyi düşünüyorsanız, opel ve 1.6, canınızı sıkacaktır.
- parçası pahalıdır. parçası ucuz olan araç var mı, onu da bilmiyorum :)
- 18-19 bin fiyat aralığı
- ağır arabadır, özellikle şehir içinde,benzinde çok yakar.
- km'si oldukça düşük geldi, mutlaka kontrol etttirin derim. km düşürme anonim şirketleri şimdilerde oldukça yoğun bir şekilde çalışıyorlar...
- 10 yaşında araba, temiz ve bakımlı olması gerekir, yoksa sizi üzebilir, aşırı....

hocam, astranın bu kasası hastalıktır, dikkat edin :) bağımlılık yapar....

- bu yaz yaklaşık 5000 km yol yaptım, arkada minik oğlumla beraber....bir şehir efsanesini doğruluyarak diyebilirim ki, uzun yol kullanımı ve yol tutuş gerçekten güzel....

şimdiden ne alırsanız alın, hayırlı uğurlu olsun, Allah kaza bela vermesin....

20 buçuk istedi ama pazarlık payı bulunuyor. 19000'e inse kaçırmayacağım ama bakalım hayırlısı artık bir görelim arabayı.

Yine de uzun zamandır arabalara karar veremediğim için sıkılmaya başladım. Eğer km oynanmamış ve temiz kullanılmış ise 300- 500 fazla vermeye razı gibiyim.

Bir de bulunduğum yer ve yakınımda opel servisi yok, expertiz raporu alamayacağım.

Ustalara baktırırken km'yi kesin anlarlar mı?
ya da illa ki expertiz raporu almalı mıyım?

tüv de tanıdığınız varsa onlara kaç bin kmde kontrole gelmiş sorabilirsiniz ustalar zor anlar.

kilometreyle oynanır fakat oynandığı tespit edilemez. baskı balata-volan vs. parçalardan tahmin yürütülebilir. donanım konusunda sıkıntınız yoksa alabilirsiniz fakat araç fiyatları çok arttı. ücreti biraz daha arttırıp üst model araçlara yönelebilirsiniz.

Hocam araç vardır 3 yaşında 100bin yapmıştır, araç vardır 10 yılda 65binde kalmıştır. Km'ye dikkat edin fakat takılmayın. Motor çalışma zamanı bence daha önemlidir, atıyorum 65000km şehir içinde kullanılmış olsun, motorda sallıyorum 3000 saat çalışmış olsun, diğeri de uzun yolda kullanılmış 2000 saat çalışmış olsun. Hangisi daha çok kullanılmış olur?

Benim şahsi fikrim donanımsız modeliyse özellikle abs yok ise, zaten tüpte yok 20bin ben veremem araca, fiyatlar enteresen yükseldi bu araçlar bu kadar parayı haketmiyor.

bence de 20 bin fazla o araç için, bir de direksiyonunu iyi inceleyin, km sini az da olsa ordan çıkarabilirsiniz.

direksiyonun ezikliğinden kelliğinden az çok anlasılır.

fiyatı indirmeye calisin bence.

arkadaşlar 2001 1.6 astra comfort 95.000 km de lpg li değişeni yok lokal boya dahi yok tanıdıkta olduğundan biliyorum 4 lastik yeni çelik jant var 20.000 fiyat istiyo nasıl sizce buna da bi yorum yapın lütfen araba aramak çok zormuş rüyalarıma giriyor artık...

Ben 20000'in altına indirebildim ama gl modeli bendeki.

comfortta sanırım abs + 4 havayastığı ile sisfarı da var.

Fiyatların yüksek olduğu bu ara eğer ki bir de temiz ise bahsettiğiniz araç 20000 gönül rahatlığıyla verilir. Çelik jant + yeni lastikler de hediyesi olur.

Bu arada işinizi garantiye almak için tramer sitesinde araç kaza ve hasar sorgulama var. Herhangi bir tel hattından (boşluksuz) "plaka" yazıp 5664'e gönderince bazı bilgilere ulaşabiliyorsunuz.

Bende 2001 astra elegance var. 3 senedir kullanıyorum. Çok memnunum. Bu arabalar kolay kolay arıza vermez. Eğer kaza yapmazsanız. Parçalarınında orıjınallerı ayarında yan sanayileri var. Çok pahalı değil. Aşagı yukarı bu ayardaki her arabanın parça fiyatı birbirine yakın. Araba temizse hiç korkmayın çok rahat edersiniz kaza yapmadıkça parçayla işiniz olmaz. Lpg nin litre fiyatı 2,27 den şehir içi 0,19-0,20 krş şehirlerarası 0,16-0,17 arası yakıt tüketimi var benim arabada.

hocam bana km'si inandırıcı gelmiyor. tanıdığınız ve ilk sahibi değilse kesinlikle km ile oynanmıştır. benim evimle okulum yanyana, sadece haftasonları biyere gidersem arabaya biniyorum artı yaz tatilinde biniyorum. buna rağmen sene de 10.000 km yapıyorum. yani hiç binmiyorum dese senede 10bin km yol yapar. buda 110bin eder(en az). km ile oynamak çok basit, özellikle galericilerin hepsi yapıyor. kesinlikle servisine göster derim.

BBNET
Geri