OPEL ASTRA 1.3 DİZEL ALACAĞIM. FİKRİNİZİ SORUYORUM

Kodla Büyü

habibe55

Üye
Slm arakadaşlar. Bir bayan arkadaşınız olarak almayı planladığım araba konusunda fikirleriniz önemli. Özellikleri 2005 MODEL 98 000 KM DİZEL 1.3 KAZASIZ BOYASIZ bal köpüğü rengi . fiyat sizce nerelerde olsa iyi olur ? ya da çeşitli tavsiyeler varsa şimdiden teşekkürler:)

Az yaktığını fakat çekişinin biraz zayıf olduğunu duydum.
Bence güzel bir araç. Tabi vereceğiniz fiyatın ne kadar olduğu da önemli.

merhaba hocam. bu araçların piyasasını 2 aydır takip ediyorum. 15gün önce ben benzinli elegance 2005 modelini 23.500 e aldım. sizin aracınız benimkine göre biraz temiz ama modeli nedir yani. elegance mı, enjoy mu, essentia mı? düz vitesmi, triptonikmi? bu aracın dizelini kullanan 2 öğretmen arkadaşım var ve bu aracı araştırmama göre tek ve en büyük sıkıntısı kalkış hantallığı. en büyük artısı yakıt cimrisi. eğer bakımları düzgün yapılmışsa ve dediğiniz gibi boya ve kazası yoksa en fazla 26.500 derim ben. bence ideal bir araba. şimdiden hayırlısı olsun.

habibe hocam 2008 astra dizel kullanıcısı olarak, öncelikle arabanızın değeri 25 bin civarında. bende 2. el aldım. dizelde 2 el risktir felan gibi sözlerle kafanızı karıştırmayın. servise baktırdın mı (tabiki bu aracın muayene gitmediği bir servis oldun tanıdık olmasınlar yani) eğer içinede sinerse tereddüt etmeden alabilirsin. dizel olanları tutulan modeldir. çekiş gücü zayıf diyenler aracı tanımayan yada binmeyenler. ancak tek kusuru kalkışlarda atak değil. 6 vites oluşundan dolayı kalkışta 1-2. viteste devri hemen yükseliyor bundan dolayı ard arda vites atmak zorunda kalıyorsunuz. bunun zararı ne dersiniz özellikle kalabalık yollarda dur kalk yaparken biraz insanı zorluyo. eğer yeni kullanıcı iseniz bu biraz sıkıntı yaratabilir. ama ben aldığım için arabamı çok memnunum. bence kendi sınıfının en iyilerinden. uzun yolda 180-190 tl yakıyor.

Kalkışta filan sıkıntı yok 4. yılım oldu :) arabayı 25 500 tl ye verecek eleman . enjoy modeli hocam bide arabayı samsunda 3 ustaya gösterdik ayrı kişiler ayrı ustalara bide expere para vermeyim dedim umarım hata etmemişimdir:) piyasası bu civarda hatta yaza 27 ye verirsin zorlarsan diyenler var ama bilmiyorum hayırlısı olsun.

evrim0626' Alıntı:
merhaba hocam. bu araçların piyasasını 2 aydır takip ediyorum. 15gün önce ben benzinli elegance 2005 modelini 23.500 e aldım. sizin aracınız benimkine göre biraz temiz ama modeli nedir yani. elegance mı, enjoy mu, essentia mı? düz vitesmi, triptonikmi? bu aracın dizelini kullanan 2 öğretmen arkadaşım var ve bu aracı araştırmama göre tek ve en büyük sıkıntısı kalkış hantallığı. en büyük artısı yakıt cimrisi. eğer bakımları düzgün yapılmışsa ve dediğiniz gibi boya ve kazası yoksa en fazla 26.500 derim ben. bence ideal bir araba. şimdiden hayırlısı olsun.

hocam araba enjoy manuel vites neden dizel düşünmedininiz? sizin arabada tüp var mı?

by_katliam' Alıntı:
bayansan hiç araba sürme toplu taşımaları kullan kanımca :)

hoca sen de ezdin bizi :) ama ne yalan söleyim tecrübeli bi bayan şöför olarak bende bayan arkadaşları görünce azıcık daha dikkat ediyorum :)

ozkansedef' Alıntı:
dizelde ikinci el risktir.

Katılıyorum.Ayrıca biraz daha modeli yüksek km az bir araba bakın hocam.Gerekirse opel olmasın clio olsun ama yeni olsun tamircilerle muhatap olmayın.Ömrünüzü törpülüyorlar.

Arkadaş aldı bir kaç ay önce 2005 Astra Dizel 130000Km'de Araçtan gayet memnundu taki servise gidene kadar, servisi ve yedek parçası çok pahalıymış haberiniz olsun...

BTFormator' Alıntı:
Arkadaş aldı bir kaç ay önce 2005 Astra Dizel 130000Km'de Araçtan gayet memnundu taki servise gidene kadar, servisi ve yedek parçası çok pahalıymış haberiniz olsun...

hocam yedek parçası ucuz araba isteyen linea alacak,avrupa arabaların geneli yedek parçada pahalıdır.
Dizel astraya gelirsek aracın kalkışta seri olmaması haricinde çok güzel araba.Kesinlikle tavsie ederim.

bu araç hakkında bilgim yok hocam ama araç temizse piyasasına bakma 500 fazla ver. neticede alım satım yapmayacaksın.
alacağın araç neticede 1.3 kalkışta, yokuşta harikalar beklemen tabiki mümkün değil. ama şehir içi kullanım için ideal.
100. bulvarı hala eskisi gibi ise otomatiğini alırsan da iyi edersin hocam(memleketimi özledim)

habibe55' Alıntı:
evrim0626' Alıntı:

hocam araba enjoy manuel vites neden dizel düşünmedininiz? sizin arabada tüp var mı?

benim arabamda tüp yok taktırmayıda düşünmüyorum. şehir içinde kullandığım mesafe kısa olduğundan bu havalarda zaten benzinden tüpe geçmez:) uzun yolda da 30 krş yaktı. antalya-ankara- bursa bu yakıt tüketim bana güzel geldi. dizel düşünmememdeki en büyük neden araba çalıştığında çıkardığı ses. bütün hevesimi kaçırıyor tır tır. tabi ekonomik boyutunuda gözardı edemem en az 2 bin fazla vermem gerekiyordu:) fiyatı bence uygun hocam. ev arkadaşım için cuma dizelini bulduk. enjoy model 3 parça lokal boya var. aracı gösterdik 800-1000 masraf var bakım vs için. aracı 25 e alacak 26 ya malolacak. km sizinkine yakın rengi gümüş gri.
uzun süredir bakıyoruz dediğim gibi 25 e falan bu aracın temizini bulamazsınız hocam 26bin normal fiyatı şuan için dizellerde. arkadaşlarınızın dediği gibi 3 ay sonra en az2 bin karla satabilirsiniz. hayırlı olsun şimdiden.

Hocam gel sen LEON al.

2008 model 33 bin liraya:D. Arabanın yedek parçası pahalı, 2. eli yok. Markası Seat ama...

Ne opelciler, ne toyotacılar, ne hondacılar. Bakan ağzı açık. Gel farkın olsun derim. Hatun bile hastası şurasına şunu yapalım bunu yapalım diyor.

Ama şuna dikkat et derim. Gözler hep üzerinde olacak...

Bu arada avatardaki kendi aracım:D İnternetten bulma değil:D

gunhkn' Alıntı:
Hocam gel sen LEON al.

2008 model 33 bin liraya:D. Arabanın yedek parçası pahalı, 2. eli yok. Markası Seat ama...

Ne opelciler, ne toyotacılar, ne hondacılar. Bakan ağzı açık. Gel farkın olsun derim. Hatun bile hastası şurasına şunu yapalım bunu yapalım diyor.

Ama şuna dikkat et derim. Gözler hep üzerinde olacak...

Bu arada avatardaki kendi aracım:D İnternetten bulma değil:D

Normal şartlar altındaki bir leon dediğiniz kadar bakılacak bir tarafı yok ama avatardaki araç ayrı :D

corsa bakabilirsin hocam bende 1.3 vardı hem atik hem az yakıyo sattığıma pişmanım bebek eşyaları yüzünden caddy aldım ama tekrar corsaya bakıyorum

BBNET
Geri