Online Dama Oyunum

Kodla Büyü
AKADEMİA' Alıntı:
Hocam nasıl yaptın. Tebrikler. :alkis: :alkis:
Hocam starling diye bir oyun motoru var. Flash(as3) halihazırda bilenler için öğrenmesi kolay, as3 dilini kullanıyor. Eğitim seti için hint bi abimiz anlatmış:
http://www.hsharma.com/tutorials/
Orada starling'i seçersiniz.
Online'lık kısmını da, flash bilenler bilir, as3 php ye post ile gönderip echo ile değer alabiliyor. Karışık oldu ama yapabildik şükür.
Tabi daha farklı yollarla yapanlar da var. Ben bu yolu seçtim.
Daha detaylı öğrenmek istiyen olursa pm den veya ebolukcu@hotmail.com dan iletişim kurabilir.

starling harika bir oyun motoru. Angrybird oyunlarının seriside bu motor ile yapıldı. Bende şuanda bir oyun çalışıyorum bu framework ile
Bu arada hocam apk yı flash ile mi yaptınız yoksa flash develop kullanarak mı

vlk4n' Alıntı:
starling harika bir oyun motoru. Angrybird oyunlarının seriside bu motor ile yapıldı. Bende şuanda bir oyun çalışıyorum bu framework ile

Hocam flash builder kullandım. Flash builder çok kullanışlı bir IDE. Flash develop ücretsiz ama o da fena değil. Flash Builder başta bana çok tuhaf geldi. Daha önce direk flash professional ile yazdığım için nesne tabanlı programlamada sıkıntı çekiyordum. Ama alışınca çok daha kullanışlı ve düzenli olduğunu anladım. Bulabilirsen Builder kullan derim hocam.
Starling'e gelince gerçekten çok güzel bir game engine. Yüksek performans ve multiplatform olmasından dolayı gerçekten çok başarılı bir framework. Türkçe kaynak sıkıntısı var o ayrı.

tebrik ederim eray dün fırsatım oldu 5 uygulamanı da kurup inceledim. Sen ünide böyle değildin :P bayağı atraksyonlara girişmişsin. Ama iyi olmuş beğendim. Bende windows Phone için uğraşıyorum bakalım. hayırlısı. Anlamadığım nokta android java tabanlı uygulmalarçalıştırmıyor mu flsh ve as ne iş?

ebolukcu' Alıntı:
vlk4n' Alıntı:

Hocam flash builder kullandım. Flash builder çok kullanışlı bir IDE. Flash develop ücretsiz ama o da fena değil. Flash Builder başta bana çok tuhaf geldi. Daha önce direk flash professional ile yazdığım için nesne tabanlı programlamada sıkıntı çekiyordum. Ama alışınca çok daha kullanışlı ve düzenli olduğunu anladım. Bulabilirsen Builder kullan derim hocam.
Starling'e gelince gerçekten çok güzel bir game engine. Yüksek performans ve multiplatform olmasından dolayı gerçekten çok başarılı bir framework. Türkçe kaynak sıkıntısı var o ayrı.

İlla ücretsiz program olsun dedim bende ama bağayı uğraştırıyor. Builderi kullandım gerçekten çok kullanışlı sanırım ona geçeceğim. Yeni bilgisayarda alıyorum kasma yapmaz artık :)

fatihpc' Alıntı:
tebrik ederim eray dün fırsatım oldu 5 uygulamanı da kurup inceledim. Sen ünide böyle değildin :P bayağı atraksyonlara girişmişsin. Ama iyi olmuş beğendim. Bende windows Phone için uğraşıyorum bakalım. hayırlısı. Anlamadığım nokta android java tabanlı uygulmalarçalıştırmıyor mu flsh ve as ne iş?
Fatih dostum tesekkur ederim yorum icin. Unide bisi ogretmiyorlardiki atraksiyona girelim.
Php anlatan hocamiz sagolsun, php nin esasen html yazdirmaya yaradigini bile soylemeden fibonacci yazdirarak bitirdi, html ci en ufak bir ornek yapmadan etiketleri verip geçti, c# ci onlardan beter, donanim tornavidasiz, ag kurma dersi modem bile kurmadan gecti gitti. yine allah razi olsun teberciim bi syntax, algoritma ogretti de temel oldu

Ayrica flash cs5.5 ve uzeri surumlerde ayni anda ios windows ve android uygulama gelistirilebiliyor. Sanirim java VM gibi bisi(air) araya koyuyor, telefonlar uygulamayi flash olarak gormuyor. Flash professional hantal starling bu noktada devreye giriyor. Tavsiyem sadece windows phone calisma. Bu sekilde multiplatform sistemler var oyle bisi calis. Diger turlu birkac dil ogrenmen gerekebilir.

ebolukcu' Alıntı:
Ayrica flash cs5.5 ve uzeri surumlerde ayni anda ios windows ve android uygulama gelistirilebiliyor. Sanirim java VM gibi bisi(air) araya koyuyor, telefonlar uygulamayi flash olarak gormuyor. Flash professional hantal starling bu noktada devreye giriyor. Tavsiyem sadece windows phone calisma. Bu sekilde multiplatform sistemler var oyle bisi calis. Diger turlu birkac dil ogrenmen gerekebilir.

Hocam flash ile yapılan apk dosyalarında iki türlü seçenek var uygulama direk apk yapılıyor birde için adobe air entegre ediliyor. Eğer air entegre edilirse dosya boyutu direk olarak 8 mb başlıyor. Diğer türlü ise telefonda size elle adobe air yüklemeniz gerekmektedir. Ayrıca ben starling + flash develop ile derlediğim apk dosyasıda telefonda adobe air istedi.

Sanırım sizin dosyanız 14 mb malum içinde air paketlenmiştir sanırım....

BBNET
Geri